خبر ها
بی نتیجه ماندن گفتگو روی تبادله زندانیان میان امریکا و طالبان
حکومت طالبان می گوید، درمورد تبادله زندانی ها مذاکرات با امریکا ادامه دارد.
حمد الله فطرت معاون سخنگوی حکومت طالبان در پیام صوتی که امروز توسط رسانه ها به نشر رسیده گفته که مذاکرات در این مورد تا حال کدام نتیجه نداده است:
«با امریکایی ها گاه ناگاهی در مورد تبادله محبوسین صحبت میشود ولی تا کنون کدام نتیجه بدست نیامده. سالها میشود که یک تعداد افراد بیگناه ما غیر قانونی و بدون محاکمه توسط امریکائی ها در زندانها نگهداری میشوند و امارت اسلامی برای رهائی آنها تلاش دارد.»
آقای فطرت نگفت که چند افغان در ایالات متحده حبس میباشند و آیا این افراد اعضای طالبان استند یا خیر؟ اداره نظم زندانها در حکومت طالبان در ماه عقرب گفته بود که هم اکنون ۱۵۰ زندانی خارجی به شمول اتباع کشورهای همسایه در زندانهای افغانستان بسر میبرند، اما امریکائی ها در بین آنها نیست.
وزارت خارجه ایالات متحده وضعیت سلامتی سه زندانی امریکائی در محبس های تحت کنترول طالبان در افغانستان را نگران کننده خوانده است .
قبل از این بعضی از رسانه های بریتانوی خبر داده بودند که طالبان موضوع تبادله محبوسین با امریکا را تا سوگند وفا داری رئیس جمهور منتخب امریکا دونالد ترمپ به تعویق انداخته اند. آقای ترمپ ۲۰ ماه جنوری حلف وفاداری یاد میکند.
تازهترین خبرهای روز را اینجا دنبال کنید
رئیس جمهور ایران می گوید، تلاش می کند، تا حق آبۀ ایران را از افغانستان بگیرد
مسعود پزشکیان رئیس جمهور ایران در مصاحبه اخیر تلویزیونی خود گفته که با مقام های طالبان صحبت می کند، تا حق آبۀ ایران را از حکومت افغانستان بگیرد.
از سوی دیگر، عباس علی آبادی، وزیر انرژی ایران، روز جمعه در جریان سفر به ایالت سیستان-بلوچستان ایران گفت که با مقامهای طالبان در مورد حق آبۀ ایران صحبت میکند.
مقامهای ایرانی اخیراً به تکرار حکومت افغانستان را متهم کردهاند که با ساختن بندها روی دریاهایی که آب آن به ایران سرازیر میشود، حق آبۀ ایران را نقض کرده است.
اما طالبان این اتهامات را رد کرده، گفته اند که براساس توافقنامۀ سال ۱۳۵۱ شمسی بین دو کشور، حق آبه ایران را از دریای هلمند تامین می کنند.
صدراعظم اسرائیل، یک هیئت مقامات ارشد را برای مذاکرات در مورد آزادی گروگان ها به قطر فرستاد
بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل، یک هیئت مقامات ارشد آن کشور را برای مذاکرات در مورد آزادی گروگان ها و توافق آتش بس در نوار غزه، به قطر فرستاد.
دفتر صدراعظم اسرائیل روز شنبه(11 جنوری) در اعلامیۀ گفت که نتانیاهو در شهر بیت المقدس با استیو ویتکف(Steve Witkoff) نماینده دونالد ترمپ، رئیس جمهور منتخب امریکا برای شرق میانه، نماینده جو بایدن، رئیس جمهور فعلی امریکا و مقامات ارشد اسرائیلی دیدار کرد.
در ادامه این نشست، نتانیاهو به روسای ادارۀ جاسوسی"موساد"، ادارۀ امنیتی"شین بت"، جنرال نیتزان آلون(Nitzan Alon) و اوفیر فالک(Ophir Falk) مشاور سیاست خارجی دستور داد تا "به منظور ادامۀ پیشبرد توافق برای آزادی گروگانها به دوحه بروند"
بیش از یک سال می شود که ایالات متحدۀ امریکا در کنار قطر و مصر برای پایان دادن به جنگ در نوار غزه و آزادی گروگانها میانجیگری میکند.
نیروهای اطفائیه روز شنبه نیز برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی های جنگلات در کالیفورنیا، مبارزه کردند
نیروهای اطفائیه روز شنبه(11 جنوری) نیز برای جلوگیری از گسترش آتش سوزی های جنگلات که می تواند موزیم مشهور جهانی جی. پل گتی و پوهنتون کالیفورنیا را در معرض خطر قرار دهد، مبارزه می کردند. هشدارهای جدید تخلیه خانه های بیشتر که در معرض خطر قرار دارند، نیز صادر شده است.
بر أساس خبرگزاری اسوشیتدپرس، روز گذشته نیز هلیکوپترها و طیارات، آب را بروی آتش پرتاب کردند. پرسنل اطفائیه در زمین نیز از آبپاش ها برای مهار شعله های آتش استفاده می کردند.
به گفته دفتر طب عدلی لوس آنجلس، تا اکنون حداقل 11 تن در اثر این آتش سوزی ها کشته شده اند.
آتشسوزیهای که از چند روز به اینسو در ایالت کالیفورنیای امریکا ادامه دارد از حدود 40 کیلومتری شمال شهر لوسآنجلس آغاز شد و تا اکنون بیش از 120 هزار خانه، ساختمانهای آپارتمانی، تاسیسات تجارتی و وسایل نقلیه طعمۀ حریق شده است.
بر آورد های اولیه نشان میدهد که این آتشسوزیها می تواند به پرهزینهترین آتشسوزیهای امریکا تبدیل شود و خسارات اقتصادی آن تاکنون بین 135 تا 150 میلیارد دالر تخمین شده است.
طالبان می گویند، کار ساختن بخش چهارم فاز اول، خط ریل خواف - هرات ۸۰ درصد پیش رفته است
وزارت فواید عامۀ حکومت طالبان می گوید که کار ساختن بخش چهارم فاز اول، خط ریل خواف - هرات ۸۰ درصد پیش رفته است.
محمد اشرف حق شناس سخنگوی این وزارت، روز شنبه(11 جنوری) در خبرنامه ای گفت که بخش چهارم فاز اول خط ریل خواف – هرات، 24 کیلومتر طول دارد و از ولسوالی های غوریان و زنده جان در هرات می گذرد.
خط ریل خواف - هرات که اعمار آن در دوران جمهوری مخلوع أفغانستان آغاز شد، یکی از راه های مهم خط ریل است که شهر خواف ایران را به هرات وصل می کند. این خط ریل نقش ارزنده ای در ترانسپورت کالاهای تجارتی به ایران، کشورهای آسیای میانه و اروپا دارد، اما چندین سال می شود که اعمار آن به دلایل مختلف، تکمیل نشده است.
معاون وزارت داخله بلاروس، با معين وزارت داخلۀ طالبان در مورد مبارزه با مواد مخدر گفتگو کرد
گینادی کازاکیویچ معاون وزارت أمور داخله بلاروس، در مورد مسایل امنیتی با مولوی عبدالله مختار معين وزارت أمور داخلۀ طالبان، گفتگو کرده است.
وزارت أمور داخلۀ طالبان در شبکۀ اکس(تویتر سابق) نوشته که این ملاقات قبل از ظهر شنبه(11 جنوری) در کابل صورت گرفته و علاوه بر مسایل امنیتی، تلاش ها در زمینۀ مبارزه با مواد مخدر و بهبود روابط بین دو کشور در محور گفتگو ها قرار داشته است.
براساس تلویزیون دولتی تحت کنترل طالبان، دینس موروز، معین انرژی برق بلاروس که در سفر به کابل معاون وزارت داخلۀ آن کشور را همراهی می کند، روز شنبه با رسول جواد رییس امور مالی شرکت برشنا، ملاقات کرده و از تشویق شرکتهای بلاروسی برای سرمایهگذاری در تولید برق از منابع انرژی قابل تجدید در أفغانستان اطمینان داده است.
در بیش از سه سال گذشته حکومت طالبان را هیچ کشور جهان به شمول بالاروس به رسمیت نشاخته است، اما بلاروس از در زمره کشورهایست که روابط نیک را با حکومت کابل حفظ کرده است.
پیکر مونسه همدم قاریزاده، در میمنه به خاک سپرده شد
پیکر مونسه همدم قاریزاده، مؤسس و صاحب امتیاز ماهنامۀ "همدم" در شهر میمنه مرکز ولایت به خاک سپرده شد.
مرکز خبرنگاران افغانستان با بیان این موضوع گفته که مونسه همدم قاریزاده که عضو اتحادیۀ خبرنگاران فاریاب نیز بود، روز جمعه در نتیجۀ بیماری که داشت در یکی از شفاخانههای پاکستان درگذشت.
این مرکز روز شنبه، 22 جدی در اعلامیهای گفته که این خبرنگار محلی حدود دو هفته پیش برای درمان به پاکستان منتقل شده بود، اما جزئیات بیشتری در بارۀ بیماری او نداده است.
بر اساس اطلاعات مرکز خبرنگاران افغانستان، مونسه همدم قاریزاده ماهنامۀ همدم را که بیشتر متمرکز بر مسایل زنان بود، در سال ۱۳۹۶ بنیان گذاشت.
این نشریه بعد از سقوط نظام جمهوری و بازگشت طالبان به قدرت غیر فعال بود اما به گفتۀ مرکز خبرنگاران افغانستان، کار آن در ۳۰عقرب ۱۴۰۳ دوباره از سر گرفته شد و شمارۀ ۱۵ام آن چاپ شد.
رئیس جمهور اوکراین میگوید، تحقیقات از دو عسکر کوریای شمالی دستگیر شده، جریان دارد
رئیس جمهور اوکراین میگوید، تحقیقات از نزد دو سرباز کوریای شمالی که توسط نیروهای اوکراینی در منطقۀ کورسک روسیه بازداشت شده اند، جریان دارد.
ولودیمیر زلنسکی در بیانیهای که امروز (22 جدی) در تلگرام منتشر کرده، گفته که این دو سرباز زخمی به کییف منتقل شده اند و نیروهای امنیتی اوکراین در حال بازجویی از آنها هستند.
زلنسکی پس از انتشار این خبر، عکسهای سربازان اسیر شده را در تلگرام منتشر کرد، اما هیچ مدرکی مبنی بر این که آنان از کوریای شمالی هستند، ارائه نکرد.
این نخستین بار است که تصاویر منسوب به سربازان کوریای شمالی اسیر شده در جنگ اوکراین منتشر میشود.
در خزان امسال مسکو اعلام کرد که یازده هزار سرباز کوریای شمالی را به منطقۀ کورسک اعزام کرده است.
کورسک قلمرو روسیه است، اما نیروهای اوکراینی بیش از 500 کیلومتر مربع خاک آن را تصرف کرده اند.
جلوگیری از یک حمله بمب گذاری گروه داعش بر یک زیارتگاه شیعیان در سوریه
مقامات استخباراتی حکومت جدید سوریه در دمشق می گویند که از یک حمله بمب گروه دولت اسلامی داعش بر یک زیارتگاه «بی بی زینب» در دامنه های دمشق پیشگیری کردند.
خبرگزاری دولتی سوریه سانا از قول منابع استخباراتی گزارش داده که بعضی از اعضای داعش که در طرح ریزی این حمله دست داشتند، بازداشت شدند.
در سال ۲۰۲۳ قبل از مراسم عاشورا در نتیجه انفجار بمب جاسازی شده در «زیارتگاه بی بی زینب» شش نفر کشته و ده ها زائر زخمی شده بودند.
جان باختن ۲۴ تن در اثر گازگرفتگی از شروع زمستان سال جاری
شرافت زمان سخنگوی این وزارت در پیام ویدیویی که امروز شنبه نشر کرده از جان باختن ۲۴ نفر در اثر گازگرفتگی خبر داده و گفته که این ارقام نسبت به سال گذشته افزایش یافته است.
او از مردم خواسته برای استفاده از بخاری های گازی اقدامات احتیاطی را در نظر بگیرند.
به گفته شرافت زمان در بین کشته شده ها ۱۵ مرد و ۹ زن شامل اند.
هفته گذشته در یک هوتل در خوست پنج عضو یک خانواده در نتیجه گاز گرفتگی جان دادند. سه هفته قبل هم در نتیجه انفجار بالون گاز در خوست چهار عضو یک خانواده کشته شدند که سه نفر آنها اطفال بودند.
هدف قراردادن تاسیسات شورشیان حوثی یمن توسط اسرائیل
اردوی اسرائیل می گوید که حملاتی را در واکنش به حملات راکتی و طیاره های بی سرنشین حوثی ها انجام شده است.
اسرائیل هشدار داده است که رهبران حوثی ها را هدف قرار خواهد داد.
از شروع جنگ غزه در اکتوبر ۲۰۲۳، حوثی های یمن که تحت حمایت ایران قرار دارند ده ها راکت و طیاره بی سرنشین را به سمت اسرائیل پرواز داده و گفته است که این کار را در همبستگی با فلسطینی ها در نوار غزه انجام میدهد.
اسرائیل حملات تازه را در حالی انجام می دهد که اردوی این کشور روز پنجشنبه جلو حمله دو طیاره بی سرنشین را که از یمن پرواز داده شده بودند، گرفت.