لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۷ دلو ۱۴۰۳ کابل ۰۷:۰۹

ملل متحد: القاعده در افغانستان پناهگاه امن دارد


تصویر از ولادیمیر ورونکوف، معاون سرمنشی دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل متحد
تصویر از ولادیمیر ورونکوف، معاون سرمنشی دفتر مبارزه با تروریزم سازمان ملل متحد

شورای امنیت سازمان ملل متحد بار دیگر نسبت به حضور گروه‌های تروریستی مانند القاعده، دولت اسلامی (داعش) و جماعت انصارالله در افغانستان ابراز نگرانی کرده‌، آن‌چه پیش از این حکومت طالبان همواره رد کرده‌است.

تیم تحلیل پشتیبانی و نظارت بر تحریم‌های این شورا در سی‌وپنجمین گزارش خود که به تازه‌گی منتشر شده اعلام کرده که طالبان لشکر منصوری، یک واحد بمب‌گذار انتحاری متشکل از جنگجویان جماعت انصارالله و القاعده را در ولایت بدخشان مستقر کرده‌است.

بر اساس این گزارش، طالبان از این قطعه انتحاری علیه داعش و دیگر جبهات مخالف خود استفاده می‌کند.

جبهه مقاومت ملی و جبهه آزادی‌ افغانستان از جمله گروه‌های نظامی و سیاسی هستند که حملاتی را علیه طالبان در کابل و تعدادی از ولایات دیگر افغانستان سازماندهی کرده‌اند.

در این گزارش همچنین آمده که طالبان به القاعده اجازه ایجاد پایگاه، پناهگاه‌های امن و کمپ‌های آموزشی را در افغانستان داده‌است.

در گزارش تیم تحلیل پشتیبانی و نظارت بر تحریم‌های شورای امنیت سازمان ملل متحد آمده که اعضای رده‌ی پایین القاعده با خانواده‌های خود در مناطق قلعه فتح‌الله، شهر نو و وزیر اکبرخان شهر کابل زیر نظر استخبارات طالبان زنده‌گی می‌کنند.

بر اساس این گزارش، رهبران ارشد القاعده به مناطق روستایی از جمله روستای بلغلی در ولایت سرپل و همچنین به ولایت‌های کنر، غزنی، لوگر و وردک منتقل شده‌اند.

در این گزارش به حضور و بودوباش حمزه صالح بن سعید الغمدی و ابو اخلاص المصری از رهبران ارشد القاعده در مناطق شیرپور و افشار شهر کابل نیز اشاره شده‌است.

علاوه بر این، گزارش در مورد کمپ‌های آموزشی جماعت انصارالله در خوست، تهدیدات بین‌المللی شاخه خراسان دولت اسلامی (داعش) و مسیرهایی‌که داعش برای ورود به افغانستان از آن‌ها استفاده می‌کند، جزئیات داده‌است.

همزمان شماری از شهروندان کابل از حوادث اخیر امنیتی در این کشور ابراز نگرانی کرده و از حکومت طالبان می‌خواهند که امنیت را تقویت کند.

حکمت و گیتا دو تن از باشنده‌گان این شهر در گفت‌وگو با رادیو آزادی افزودند: "حوادث امنیتی اخیر که در کابل و سایر ولایات رخ داده، همه ما را بسیار نگران کرده‌است. هر وقت خانه را ترک می‌کنم، نگران این هستم که آیا سالم به خانه برمی‌گردم یا نه. خانواده من نیز نگران همین موضوع هستند."

"در کنار این‌که افغان‌ها از فقر و بی‌کاری رنج می‌برند، این‌گونه حملات انتحاری تأثیر بسیار منفی بر زنده‌گی آن‌ها می‌گذارد. همانطور که حکومت طالبان وعده داده تا امنیت را در سراسر کشور تأمین کند، باید امنیت را تقویت کند تا مردم بتوانند در فضای آرام زنده‌گی کنند."

سخنگوی حکومت طالبان در واکنش به این گزارش گفته است که به هیچ گروه تروریستی اجازه فعالیت نمی دهد.

ذبیح الله مجاهد در گفت‌وگو با رسانه خصوصی طلوع نیوز افزود که برخی از "کشورها و حلقات استخباراتی" افکار عمومی را در سازمان ملل و شورای امنیت تخریب می‌کنند و به گفته وی از این آدرس برای تبلیغ علیه افغانستان استفاده می‌کنند.

گروه دولت اسلامی یا داعش مسئولیت تعدادی از حملات مرگبار در افغانستان را بر عهده گرفته که آخرین آن انفجار در مقابل کابل‌بانک در شهر کندز بود که به‌گفته مقامات محلی طالبان حداقل پنج تن کشته و هفت تن دیگر زخمی شدند، اما برخی منابع طالبان به رادیو آزادی گفتند که تعداد کشته شده‌گان به ۱۷ نفر رسیده‌است.

پیش از این، بازرس ویژه دولت امریکا برای بازسازی افغانستان (سیگار) در ۳۱ جنوری سال روان گزارشی را منتشر کرده بود که در آن گفته شده بود، طالبان از یک‌سو اقداماتی را علیه داعش و دیگر گروه‌های مخالف در عراق و سوریه انجام داده‌اند، اما در برابر فعالیت‌های دیگر گروه‌های تروریستی مانند شبکه القاعده و تحریک طالبان پاکستان (تی‌تی‌پی) سکوت کرده‌اند.

حمدالله فطرت، معاون سخنگوی حکومت طالبان در آن زمان این گزارش را تکذیب کرده‌است.

XS
SM
MD
LG