در چهارم فبروری، رئیسجمهور ترمپ در یک کنفرانس خبری در قصر سفید، به بنیامین نتانیاهو، صدراعظم اسرائیل، گفت که نوار غزه را تصرف خواهد کرد و ایالاتمتحده مالک آن خواهد بود.
ترمپ گفت که فلسطینیهایی که در حالحاضر در آنجا زندگی میکنند، به کشورهای عربی آن منطقه اسکان داده خواهند شد و ایالاتمتحده تلاشهای بازسازی نوار غزه را رهبری خواهد کرد.
مصر، اردن و سایر کشورهای عربی، اسکان باشندگان غزه در سایر کشورها را رد کردهاند.
فلسطینیها نیز بهصورت گسترده گفتهاند که میهن خود را ترک نخواهند کرد.
مناطق امن
براساس گزارش روزنامه دولتی الاهرام مصر، پلانی که مصر در حال تدوین آن است، خواستار ایجاد «مناطق امن» در قلمرو غزه است که فلسطینیها در ابتدا در آن اقامت خواهند داشت.
در این مدت، مصر و سایر شرکتهای ساختمانی بینالمللی، ویرانهها را از بین برده و زیربنا را بازسازی خواهند کرد.
براساس اینپلان، در جریان یکدورۀ نخست ششماهه، سهمنطقۀ مصون در نوار غزه تعیین میشود، خانهها و پناهگاههای سیار ایجاد شده، کمکهای بشردوستانه به این منطقه سرازیر خواهد شد.
یک مقام مصری به خبرگزاری اسوشیتدپرس گفته، انتظار میرود که این پروژه بازسازی پنجسال ادامه یابد و همچنان زمینۀ کار را برای دههاهزار باشندۀ غزه فراهم خواهد کرد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس از قول دو مقام مصری، دیپلماتهای عربی و غربی گزارش داده که گفتهاند، قاهره در مورد اینپلان با مقامات در اروپا، عربستان سعودی، قطر و امارات متحدۀ عربی بحث کرده و موضوعات احتمالی تمویل مالی آن در صدر اجندای کاری قرار دارد.
در گزارشهای رسانهها گفته شده که عربستان سعودی تلاشهای کشورهای عربی را در زمینۀ تدوین برنامهای برای نوار غزه، برای مقابله با پیشنهاد دونالد ترمپ، رهبری میکند. براساس گزارشها، مصر، اردن و امارات متحدۀ عربی در این تلاشها دخیلاند.
جنگ در نوار غزه که با حملۀ گروههای افراطی بر اسرائیل در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، که در نتیجۀ آن حدود ۱۲۰۰ تن کشته شدند، آغاز شد.
حماس که از سوی ایالاتمتحده و اتحادیۀ اروپا بهحیث یک سازمان تروریستی شناخته شده، اخیراً با اسرائیل به یک توافق آتشبس دست یافت، ولی این آتشبس شکننده باقی مانده است.
بیش از ۲.۳ میلیون تن در نوار غزه زندگی میکنند، اما بهدنبال ۱۶ ماه حملات اردوی اسرائیل، بیشتر آنها از مناطق اصلیشان بیجا شدهاند.