لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۴ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۵۴

بحث قانون‌گذاران اتحادیه اروپا درباره حمایت از رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی در میان منجمد شدن تمویل این رسانه از سوی امریکا


مارتا کاس، کمیشنر اتحادیه اروپا
مارتا کاس، کمیشنر اتحادیه اروپا

مارتا کاس، کمیشنر اتحادیه‌ اروپا برای گسترش، بر نیاز حفاظت از رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی تأکید کرد.

او هشدار داده است که اگر این کار را نکنند، هدیه‌ای به خودکامگان در سراسر جهان تقدیم خواهند کرد.

مارتا کاس این سخنان را در جریان یک بحث در جلسه‌ عمومی پارلمان‌ اروپا در شهر استراسبورگ، روز سه‌شنبه، ۱ اپریل، مطرح کرد.

این بحث بر حفظ دسترسی به رسانه‌های دموکراتیک، از جمله رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی، متمرکز بود.

این بحث در واکنش به فرمان اجرایی‌ای برگزار شد که در ۱۴ مارچ توسط دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات‌متحده، امضا شد؛ فرمانی که به کاهش اندازه‌ اداره‌ رسانه‌های‌ جهانی ایالات‌متحده (USAGM)، نهاد ناظر بر رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی، انجامید.

اندکی پس از صدور این فرمان، کری لیک، مشاور ارشد مدیرعامل USAGM، در نامه‌ای اعلام کرد که کمک مالی تصویب‌شده توسط کانگرس برای رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی متوقف شده است.

هرچند این تصمیم بعداً لغو شد، اما USAGM هنوز هیچ‌یک از بودجه‌های اختصاص‌یافته از سوی کانگرس را ارسال نکرده است و این مسئله باعث شد که رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی برخی از کارمندان خود را از ۱ اپریل به مرخصی بفرستد.

کاس، که به نمایندگی از کایا کالاس، مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه‌ اروپا، سخن می‌گفت، تأکید کرد که «اتحادیه‌ اروپا باید پناهگاهی برای رسانه‌های مستقل، بشمول رسانه‌هایی در روسیه و بلاروس، باشد تا آن‌ها بتوانند به کار خود ادامه دهند، نخبگان سیاسی و اقتصادی را پاسخگو قرار دهند و فساد را افشا کنند.»

کایا کالاس، مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه‌ اروپا
کایا کالاس، مسئول سیاست‌خارجی اتحادیه‌ اروپا

در حالی‌که خانم کاس از تبصره درباره‌ اقدام بالقوه‌ اتحادیه‌ اروپا برای تمویل رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی خودداری کرد، چندین عضو پارلمان‌ اروپا به این مفکوره اشاره کردند.

بحث پرتنش

سباستیائو بوگالو، نماینده‌ پرتگال از بزرگ‌ترین گروه پارلمان، حزب راست‌گرای مردم اروپا، گفت: «ما هزینه‌ آن را خواهیم پرداخت و بارش را بر دوش خواهیم کشید.»

ویرجینیوس سینکویچیوس، وکیل لیتوانیایی از حزب سبزها، تأکید کرد: «ما باید اطمینان حاصل کنیم که رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی به منابع مالی درازمدت و پایدار، از جمله از سوی اتحادیه‌ اروپا، دسترسی داشته باشد.»

الکساندر ووندرا، که در دوران چکسلواکیای کمونیستی ناراضی برجسته بود و اکنون به‌عنوان نماینده‌ جمهوری‌چک از گروه راست‌گرای محافظه‌کاران و اصلاح‌طلبان اروپا در پارلمان‌ اروپا فعالیت می‌کند، گفت که این رادیو به پخش معلومات در کشورهای دارای حکومت‌های سرکوبگر مانند ایران، بلاروس و روسیه کمک کرده است.

او از اتحادیه‌ اروپا خواست که در تأمین مالی رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی سهم بگیرد.

او افزود: «بیایید آماده باشیم که رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی را از بودجه‌ اتحادیه‌ اروپا تأمین مالی کنیم و در مورد نحوه‌ آن به توافق برسیم.»

این بحث، که حدود یک ساعت طول کشید، گاهی بسیار پرتنش شد و نمایندگان در میان سخنرانی‌ها بر سر یکدیگر فریاد می‌زدند.

چندین نماینده از گروه‌های پوپولیست حاضر در پارلمان استراسبورگ با استفاده‌ احتمالی از بودجه‌ اتحادیه‌ اروپا برای تمویل این رسانه مخالفت کردند.

مری خان، نماینده‌ حزب راست‌گرای افراطی آلترناتیو برای آلمان، گفت که رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی می‌تواند خودش را تمویل کند.او افزود که این رسانه نباید از سوی نهادهای اروپایی تمویل شود.

میلان اوریک، نماینده‌ سلواکیا در گروه ملت‌های مستقل اروپا، گروهی که مری خان عضو آن است، گفت که اتحادیه‌ اروپا باید به‌جای آن، به دهقانان سلواکیا که در دام‌های خود با شیوع یک بیماری موسوم به تب برفکی مجادله می‌کنند، کمک کند.

او همچنین افزود: «رسانه‌ مستقل شما در واقع کاملاً برعکس رسانه‌ مستقل است.»

جولین سانچز، نماینده‌ فرانسه از جناح پوپولیست راست‌گرای میهن‌پرستان برای اروپا، پارلمان‌ اروپا را به «ریاکاری» متهم کرد و گفت که این نهاد با بحث درباره‌ این موضوع در امور داخلی ایالات‌متحده «مداخله می‌کند.»

جمهوری چک - پیتر پاوول، رئیس جمهور چک در ۱۴ جون سال ۲۰۲۳ از مقر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی دیدار کرد.
جمهوری چک - پیتر پاوول، رئیس جمهور چک در ۱۴ جون سال ۲۰۲۳ از مقر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی دیدار کرد.

در جریان این بحث، در جلسه‌ عمومی که در ۳ اپریل به پایان می‌رسد، هیچ قطع‌نامه‌ای به رأی‌گیری گذاشته نخواهد شد.

اما چند مقام پارلمان‌ اروپا به رادیو اروپای‌آزاد/رادیو‌آزادی گفته‌اند که این نهاد همچنان به بررسی وضعیت ادامه خواهد داد و ممکن است در مراحل بعدی در این بخش تصامیمی گرفته شود.

XS
SM
MD
LG