لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۱۴ سرطان ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۰۸

فعالان حقوق بشر: به رسمیت شناختن طالبان توسط روسیه "همسویی با اپارتاید جنسیتی" است


پرچم طالبان در سفارت افغانستان، در کنترول طالبان، در مسکو
پرچم طالبان در سفارت افغانستان، در کنترول طالبان، در مسکو

در ادامه واکنش ها در مورد به ‌رسمیت‌شناختن حکومت طالبان از سوی فدراسیون روسیه، موجی از واکنش‌ها و اعتراض‌ها از سوی نهادهای مدنی و جنبش‌های مدافع حقوق زنان افغان شکل گرفته است.

این گروه‌ها با نشر اعلامیه‌ها و برگزاری گردهمایی‌های اعتراضی در کشور های مختلف از جمله در جرمنی و پاکستان، تصمیم مسکو را به‌شدت محکوم کرده و آن را "همسویی در آپارتاید جنسیتی علیه زنان افغانستان و نقض آشکار اصول عدالت و حقوق بشر" عنوان کرده‌اند.

از نهادهایی که این اقدام را محکوم کرده‌اند می‌توان به «جنبش تحول تاریخ زنان افغانستان»، «شبکه مشارکت سیاسی زنان افغانستان»، «جنبش اتحاد و همبستگی زنان افغانستان»، «جنبش شنبه‌های ارغوانی» و شماری دیگر از نهادهای مدنی و سازمان‌های حقوق بشری اشاره کرد.

این تصمیم برای ما زنان افغانستان یک زخم تازه است


زهرا حق پرست رهبر جنبش و اتحاد همبستگی زنان افغانستان روزشنبه ۵جولای به رادیوآزادی در موردگفت «اقدام روسیه برای به رسمیت شناختن عملی طالبان را به شدت محکوم می کنیم. این تصمیم برای ما زنان افغانستان یک زخم تازه است. طالبان نه تنها این که مشروعیت ندارند، بلکه هرروزبا اعمال سیاست های زن‌ستیزانه، زندگی، آموزش، آزادی و آینده دختران وزنان را هدف قرارداده اند. ازجامعه جهانی ومردم آزاده می‌خواهیم که دربرابر این تصمیم سکوت نکنند.»

واکنش‌ها به تصمیم روسیه مبنی به رسمیت شناختن حکومت طالبان
please wait

No media source currently available

0:00 0:02:45 0:00

مولوده توانا مسئول جنبش نیروهای مترقی افغانستان در صحبت با رادیو آزادی از حکومت روسیه خواست تا در مورد تصمیم اش بازنگری کند.

او به رادیو‌آزادی گفت «این اقدام غیرانسانی وحقوق بشری روسیه که تمامی ارزش های مردم افغانستان به ویژه زنان افغان را نادیده گرفت هرگز فراموش مردم نمی‌شود و امید وار هستیم که روسیه هرچه زودتر در این تصمیم خود تجدید نظرکند و ارزش های انسانی وحقوق بشری را که مردم افغانستان برای آن قربانی دادند، زحمت کشیدند ومبارزه کردند، نادیده نگیرد.»

اعضای این جنبش‌ها از سازمان ملل متحد، نهادهای وابسته به آن، شورای حقوق بشر سازمان ملل، اتحادیه اروپا، کشورهای منطقه، سازمان همکاری اسلامی و محاکم بین‌المللی خواسته‌اند تا تصمیم روسیه در به‌رسمیت‌شناختن طالبان را به‌گونه رسمی محکوم کرده و از هرگونه تعامل با طالبان و ساختارهای وابسته به آن خودداری کنند.

آنان همچنین خواهان حمایت فوری و مؤثر از زنان، کودکان، اقلیت‌ها و فعالان مدنی در افغانستان شده‌اند.

در بیانیه‌های این نهادها آمده است که تصمیم روسیه نشان‌دهنده‌ "خصومت آشکار" در برابر مردم و منافع افغانستان است زیرا هیچ‌گونه تضمینی برای تأمین حقوق اساسی شهروندان، به‌ویژه زنان، اقوام آسیب‌پذیر و اقلیت‌های مذهبی فراهم نمی‌کند" و تنها به وخامت بیشتر بحران حقوق بشر در کشور خواهد انجامید.

این فعالان زن تأکید دارند که بخشیدن مشروعیت سیاسی از سوی روسیه به رژیمی که "به‌طور گسترده حقوق بشر، آزادی بیان، حق آموزش، مشارکت سیاسی و دیگر حقوق مدنی را نقض می‌کند، نه‌تنها گامی خطرناک برخلاف قوانین بین‌المللی است، بلکه نوعی مشارکت مستقیم در عادی‌سازی خشونت و افراط‌گرایی" به شمار می‌رود.

پیش از این نیز شماری از چهره‌های سیاسی افغان و برخی جبهات مخالف طالبان این اقدام روسیه را محکوم کرده بودند، در حالی‌که چین از این تصمیم استقبال کرده و آن را یکی "پیشرفت‌ در روابط دوجانبه میان مسکو و طالبان" عنوان کرده است.

این واکنش ها درحالی ابراز می‌شود که وزارت خارجه روسیه و سفیر آن کشور در کابل به تاریخ سوم جولای، از به رسمیت شناختن حکومت طالبان توسط این کشور خبر دادند.

امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان، در اعلامیه‌ء اقدام روسیه را «شجاعانه و ارزشمند» توصیف کرد و ابراز امیدواری کرد که به‌رسمیت شناختن حکومت طالبان از سوی روسیه، الگویی برای سایر کشورها شود.

در نزدیک به چهار سال گذشته، طالبان محدودیت‌های گسترده‌ای بر زنان و دختران در زمینه آموزش، کار و سایر حقوق اساسی آنان اعمال کرده‌اند.

با توجه به همین دلایل و برخی موارد دیگر، از جمله نبود حکومت فراگیر که از شرایط اساسی جامعه جهانی برای به رسمیت شناختن حکومت طالبان است، تا کنون هیچ کشوری جز روسیه حکومت طالبان را به رسمیت نشناخته است.

XS
SM
MD
LG