قرار است این نشست ساعت شش ونیم عصر به وقت کابل روز دوشنبه ۷ جولای در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک آغاز شود.
انتظار میرود که در این نشست، کشورهای عضو وضعیت کنونی افغانستان را مورد ارزیابی قرار دهند و همچنین بررسی کنند که این وضعیت برای صلح و امنیت بینالمللی چه معنی دارد.
قطعنامه ای نیز در پایان این نشست تصویب خواهد شد.
نصیراحمد فایق، سرپرست نمایندگی دایمی افغانستان در سازمان ملل در صحبت با رادیو آزادی گفت که انتظارمیرود در این قطعنامه تعهد جامعه جهانی درمورد حقوق افغانها به ویژه حقوق زنان و دختران تأیید شود.
«درپایان این نشست قراراست قطعنامه به تصویب برسد،این یک قطعنامه وسیع و فراگیر است که تمام ابعاد اقتصادی ،سیاسی ، اجتماعی وبشری افغانستان رامورد بررسی قرارداده ودرآنجا پیام های بسیارواضح خطاب به طالبان به کشورهای منطقه وهمچنان به تمام کشورهای جامعه بین الملل درحمایت ازمردم افغانستان وخواست های شان به صورت واضح تاکید شده است»
آقای فایق گفت که کشورهای عضو سازمان ملل خواهان یک افغانستان صلحآمیز و همه شمول هستند؛ کشوری که در آن همه اقشار جامعه در تعیین سرنوشت سیاسی و اجتماعی آن سهم داشته باشند.
او گفت که در این دیدار در مورد آخرین گزارش سه ماهه سرمنشی سازمان ملل متحد نیز بحث خواهد شد.
در گزارش سه ماهه انتونیو گوتیرش در مورد افغانستان که به تاریخ ۲۳ جون به شورای امنیت سازمان ملل متحد ارائه کرد، ادامه محدودیت های شدید بر زنان در افغانستان، عمیق شدن بحران اقتصادی و نقض گسترده حقوق بشر به عنوان موضوعات قابل نگرانی ذکر شده اند.
نصیراحمد فایق همچنان گفت که هیئت افغانستان نیز به نمایندگی از مردم افغانستان در مجمع عمومی سازمان ملل متحد سخنرانی خواهد کرد.
در همین حال، شماری از افغانها امیدوارند که در این نشست مجمع عمومی سازمان ملل بر تداوم کمکهای بشردوستانه به افغانها نیز تأکید شود.
پلوشه یکی از باشندگان کابل به رادیو آزادی گفت:
خواست ما این است که درمورد افغانستان وهمچنان درمورد ازبین بردن فقر پلان های بهتر بسازند،بخاطری که درافغانستان روز به روز فقر زیاد میشود
«خواست ما این است که درمورد افغانستان وهمچنان درمورد ازبین بردن فقر پلان های بهتر بسازند،بخاطری که درافغانستان روز به روز فقر زیاد میشود ، اما برای حل آن هیچ اقدام صورت نمیگیرد، پس خواست ما این است که مردم افغانستان را فراموش نکنند.»
محمدالیاس یک باشنده ولایت ننگرهار همچنان گفت :
«درافغانستان فقر وناداری زیاد شده است،ازکشورهای دیگرهم مهاجرین به زور اخراج شده و دوباره به کشورشان برمیگردند، که این بارسنگین برافغانستان است،خواست ما این است که به کشورهای کمک کننده صدا شود که با اینها کمک کنند،و همچنان کمک ها را ادامه داده و آنرا بیشتر افزایش بدهند.»
سازمان ملل در حالی در مورد وضعیت کنونی افغانستان بحث می کند که در حال حاضر طالبان محدودیتهای گسترده ای بر زنان وضع کرده و فقر و بیکاری در این کشور به اوج اش رسیده است.
دفتر هماهنگی امور بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) اعلام کرده است که در سال جاری نزدیک به ۲۳ میلیون نفر در این کشور به کمکهای بشردوستانه نیاز دارند.
علاوه بر این، بازگشت گسترده اجباری پناهجویان از کشورهای همسایه ایران و پاکستان، بحران بشری افغانستان را عمیقتر ساخته است.
هرچند ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان به سوالات رادیو آزادی در مورد آخرین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در مورد افغانستان پاسخ نداد، اما پیش از این نشستهایی که نمایندگان آنها در آن حضور نداشته باشند، را بی اثر خوانده است.
هرچند طالبان بارها گفته اند که کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد باید به آنها داده شود، اما از آنجایی که حکومت طالبان به جز روسیه از سوی هیچ کشوری در جهان به رسمیت شناخته نشده است، کرسی افغانستان در سازمان ملل متحد هنوز هم ازسوی نماینده حکومت جمهوری پیشین اداره می شود.