ایموجیها، این روزها افزون بر آنکه بیانگر احساسات، افکار و حالات است، برای جذابیت مکالمههای نوشتاری نیز به کار میرود.
بهویژه از طریق تیلیفونهای همراه و در شبکههای اجتماعی، اما حتی در ایمیلها، از جمله ایمیلهای رسمی نیز، از آن استفاده میشود.
ایموجی را اما چه کسی و چگونه ایجاد کرد؟
مجیبالرحمن ایمان، یک کاربر افغان، در گفتوگو با رادیو آزادی در این مورد چنین گفت: "در سال ۱۹۹۹ میلادی، مردم جاپان این ابتکار را به میان آوردند، سپس یک دانشمند جاپانی به نام شیگهتاکا کوریتا به گونهی منظم ایموجیها را طراحی کرد، در سال ۲۰۰۰ کمکم رشد کردند، رنگی شدند، زیبا شدند و سرانجام شرکتهایی چون آیفون، ویندوز و مایکروسافت آن را در تمامی سیستمهای خود اضافه کردند."
بر اساس معلومات وبسایت انترنتی ویکیپدیا، دانشمند جاپانی شیگهتاکا کوریتا در سال ۱۹۹۹ میلادی، ۱۷۲ ایموجی را به گونهی منظم طراحی کرد.
بهگفتهی این وبسایت، ایموجیها در طول ۲۶ سال گذشته مراحل مختلف رشد و توسعه را پیمودهاند.
ایموجیها میتوانند در بازتاب شخصیت ما نقش داشته باشند
ساره سعیدی، یک دختر نقاش، ایموجی را یک زبان تصویری میداند و تأکید میورزد که این نمادها میتوانند در بیان احساسات نقش مهمی ایفا کنند.
ساره همچنان میافزاید که ایموجیها در بازتاب شخصیت افراد نیز مؤثر اند: "ایموجیها میتوانند در بازتاب شخصیت ما نقش داشته باشند، برندها و افراد میتوانند از این نمادها برای ایجاد روابط بهتر و فضای صمیمی استفاده کنند."
افغانها نیز در ارتباطات روزمره و فعالیتهای دیجیتالیشان به گونهی گسترده از ایموجیها استفاده میکنند، اما گاهی این نمادها به شکل نادرست به کار میروند که سبب رنجش و سوء تفاهم میشود.
احمدشاه، یکی از باشندهگان شهر کابل، روایتی از کاربرد نادرست ایموجی را چنین بازگو میکند: "یکی از دوستان ما پدرش وفات کرده بود، دوست دیگری میخواست ایموجی غمانگیز برایش بفرستد، اما اشتباهی ایموجی خنده فرستاده شد، همین موضوع باعث رنجش و دلخوری میانشان شد که مدتی دوام کرد."
قابل یادآوریست که بیرق ملی سهرنگ افغانستان که اکنون از سوی طالبان ممنوع شده هنوز در بخش ایموجیهای مربوط به بیرقها موجود است.
بر روی ایموجی تقویم، تاریخ ۱۷ جولای درج شده؛ تاریخیکه با امروز برابر است.
به همین دلیل، این روز در بسیاری از کشورهای جهان به عنوان «روز جهانی ایموجی» گرامی داشته میشود.
اما این بزرگداشت که از سال ۲۰۱۴ به اینسو رایج شده، شکل رسمی ندارد.