این نشست که وزرای خارجه امریکا و روسیه و دیگر مقامات دو طرف در آن شرکت دارند، بر نزدیکتر شدن روابط میان مسکو و واشنگتن متمرکز است.
روابط میان این دو قدرت جهانی در چند دهه گذشته به شدت پرتنش بوده همچنین این مذاکرات زمینه را برای دیدار دونالد ترمپ رئیسجمهور امریکا و ولادیمیر پوتین، رئیسجمهور روسیه فراهم خواهد کرد.
این مذاکرات نشاندهنده تغییر قابلتوجهی در سیاست ایالات متحده در قبال روسیه تحت رهبری ترمپ است.
اوکراین که درنزدیک به سه سال گذشته بخش های زیادی از مناطق این کشور توسط روسیه تصرف شده، در این نشست حضور ندارد.
ولودیمیر زلنسکی، رئیسجمهور اوکراین اعلام کرده است که کشورش نتیجهای این نشست را نخواهد پذیرفت، زیرا کییف در آن حضور ندارد.
همچنین متحدان اروپایی اوکراین نیز ابراز نگرانی کردهاند که از این مذاکرات کنار گذاشته شدهاند.
دیمیتری پیسکوف، سخنگوی کرملین روز گذشته در گفتگو با خبرنگاران گفت که مذاکرات ریاض بر بازسازی روابط دوجانبه روسیه و امریکا متمرکز خواهد.
در همین حال تمی بروس سخنگوی وزارت امور خارجه امریکا تأکید کرد که هدف از این نشست مشخص کردن میزان تمایل روسیه به صلح و امکان مذاکرات دقیقتر در این زمینه است.
او افزود که اوکراین در نشست امروز سهشنبه ۳۰ دلو حضور ندارد، اما قطعاً در مذاکرات اصلی صلح مشارکت خواهد داشت.
با این حال اقدامات دیپلماتیک اخیر امریکا در مورد جنگ اوکراین، نگرانیهای کییف و متحدانش را افزایش داده است.
آنها نگراناند که واشنگتن و مسکو به توافقی برسند که با خواستههای آنها مطابقت نداشته باشد.
در همین راستا فرانسه روز دوشنبه ۲۹ دلو نشستی با حضور کشورهای عضو اتحادیه اروپا و بریتانیا برگزار کرد تا در مورد نحوه واکنش به این تحولات گفتوگو کند.
امانوئل مکرون، رئیسجمهور فرانسه امروز اعلام کرد که پس از نشست پاریس با رؤسای جمهور امریکا و اوکراین تلفونی صحبت کرده است.
مکرون در صفحه خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت که اروپا به دنبال برقراری یک صلح پایدار و قدرتمند در اوکراین است.
او تأکید کرد که برای تحقق این هدف، روسیه باید به تهاجم خود پایان دهد و اوکراین نیز باید تضمینهای امنیتی معتبر دریافت کند.
تهاجم تمامعیار روسیه به اوکراین از پنجم حوت ۱۴۰۰ آغاز شد و دو طرف در روزهای اخیر بر شدت حملات خود علیه یکدیگر افزودهاند.