لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲۲ جدی ۱۴۰۳ کابل ۰۳:۱۹

ملاله یوسف زی: صدای خود را در حمایت از تحصیل دختران و زنان افغان بلند می کنم


تصویر از آرشیف
تصویر از آرشیف

یک سخنگوی بنیاد خیریه ملاله به خبرگزاری فرانس پرس گفت که ملاله در کنفرانس دو روزه در اسلام‌آباد که امروز شنبه آغاز می‌شود و تمرکزش بر آموزش در کشورهای اسلامی است، به گونه حضوری شرکت خواهد کرد.

ملاله در سال ۲۰۱۲ در یک حمله شورشیان در پاکستان زخمی و به دلیل فعالیت‌های خود برای تحصیل دختران به خارج از کشور منتقل شد.

او در سیزده سال گذشته سفرهای محدودی به پاکستان داشته است.

ملاله در شبکه ایکس یا توییتر سابق به روز جمعه گفت که علاقه‌مند است تا در کنفرانس مهم با رهبران مسلمان از سراسر جهان، در مورد آموزش دختران اشتراک کند.

او افزود که روز یکشنبه، آنها در مورد حمایت از حق همه دختران برای حضور در مکاتب و اینکه چرا رهبران باید طالبان را در مورد جنایات علیه زنان و دختران افغان پاسخ‌گو بدانند، بحث خواهند کرد.

خالد مقبول صدیقی، وزیر معارف پاکستان، به خبرگزاری فرانس پرس گفت که از حکومت طالبان در افغانستان نیز برای شرکت در این نشست دعوت شده است، اما اسلام‌آباد هنوز پاسخی دریافت نکرده است.

او گفت که در این نشست نمایندگانی از سازمان‌های مختلف دخیل در آموزش دختران در افغانستان شرکت خواهند کرد.

افغانستان تنها کشوری است که در آن میلیون‌ها دختر و زن از رفتن به مکاتب و پوهنتون‌ها منع شده‌اند.

از زمانی که طالبان در آگست ۲۰۲۱ دوباره کنترل افغانستان را در دست گرفتند، قوانین سخت‌گیرانه شرعی را علیه زنان وضع کردند، اقدامی که برخی از گروه‌های حقوق بشر آن را آپارتاید جنسیتی می‌نامند.

دختران فقط تا صنف ششم می‌توانند آموزش ببینند، و زنان نیز از کار در سازمان‌های غیردولتی بین‌المللی و تعدادی از سازمان‌های دولتی و شرکت فعال در بسیاری از بخش‌های دیگر جامعه منع شده‌اند.

کنفرانس دو روزه در اسلام‌آباد به ابتکار اتحادیه جهانی مسلمانان زیر نام «آموزش دختران در جوامع مسلمان «چالش‌ها و فرصت‌ها» برگزار می‌شود.

در این نشست رهبران سازمان همکاری اسلامی (OIC)، نمایندگان کشورهای عضو این سازمان، نمایندگان تعدادی از سازمان‌های بین‌المللی، از جمله سازمان ملل متحد و بانک جهانی، رهبران برجسته مذهبی، علما و فعالان حقوق بشر نیز شرکت خواهند کرد.

این سازمان غیردولتی جهان اسلام به روز جمعه در اعلامیه‌ای که از مقر خود در مکه عربستان سعودی در وب‌سایت خود منتشر کرد، گفت که این کنفرانس دو روزه با همکاری دولت پاکستان به این هدف برگزار می‌شود تا به جهانیان نشان دهد که اسلام دین «دانش، تمدن و ارزش‌های اصیل» است و قویاً حامی قوانین و اقداماتی است که دختران را قادر به تحصیل می‌کند.

در ادامه بیانیه آمده است که هرگونه «قوانین یا اقدام» افراد یا گروه‌ها که از تحصیل دختران «ممانعت» کند در تضاد با آموزه‌های اسلام است.

بر اساس آجندای منتشر شده این نشست، شهباز شریف، صدراعظم پاکستان، نشست را افتتاحیه آغاز خواهد کرد، اما در میان حدود ۸۰ سخنران، نام هیچ مقام حکومت طالبان ذکر نشده است.

روزا اوتونبایووا، نماینده ویژه سرمنشی سازمان ملل متحد برای افغانستان و رئیس یوناما، یکی از سخنرانان این نشست خواهد بود.

در این نشست نمایندگان جهان اسلام تنها مشکلات در برابر تحصیل دختران و زنان در افغانستان نه بلکه در تمامی کشورهای اسلامی مورد بحث و بررسی قرار خواهد گرفت.

ده‌ها میلیون دختر و پسر در جهان اسلام به دلیل مشکلات مختلف از مکتب بازمانده‌اند. پاکستان، میزبان این نشست، نیز در بخش آموزش با بحران بزرگ رو‌به‌رو است.

بیش از ۲۶ میلیون کودک در این کشور از رفتن به مکتب محروم‌اند.

XS
SM
MD
LG