لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۴ حوت ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۴۹

دیدار احتمالی ترامپ و پوتین؛ شرایط این دیدار چیست؟


دونالد ترمپ و ولادیمیر پوتین، روسای جمهور امریکا و روسیه - تصویر از آرشیف
دونالد ترمپ و ولادیمیر پوتین، روسای جمهور امریکا و روسیه - تصویر از آرشیف

مارکو روبیو، وزیر خارجه ایالات متحده در ۲۰ فبروری گفت که دیدار احتمالی میان دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور ایالات متحده، و ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، به پیشرفت در پایان دادن به جنگ اوکراین بستگی خواهد داشت.

آقای روبیو در مصاحبه‌ای افزوده است، در جریان دیدار با سرگئی لاوروف، وزیر خارجه روسیه، در ۱۸ فبروری در عربستان سعودی، به او گفته است «تا زمانی که ندانیم که این دیدار در مورد چیست»، ملاقاتی انجام نخواهد شد.

او گفته است «تا زمانی که نتیجه‌ای مشخص یا پیشرفتی ملموس حاصل نشود» چنین ملاقات‌هایی معمولاً برگزار نمی‌شوند.

روسیه و ایالات متحده در مذاکرات شان در ریاض، پایتخت عربستان سعودی توافق کردند که تیم‌هایی را برای گفت‌وگو درباره مسیر پایان دادن به جنگ تشکیل دهند.

این جنگ پس از حمله روسیه به اوکراین در فبروری ۲۰۲۲ آغاز شد.

ترمپ و پوتین هر دو اعلام کرده‌اند که مایل به دیدار با یکدیگر هستند.

روبیو گفته است: «فکر می‌کنم زمان برگزاری این نشست عمدتاً به این بستگی دارد که آیا می‌توانیم پیشرفتی در پایان دادن به جنگ اوکراین داشته باشیم یا نه. اگر بتوانیم و این نشست باعث نهایی شدن توافق شود، همه باید جشن بگیرند که رئیس‌جمهور ترمپ یک صلح‌ساز است.»

روبیو این سخنان را در مصاحبه‌ای با کترین هرج، روزنامه‌نگار امریکایی، که در شبکه ایکس یا توییتر سابق منتشر شد، ابراز کرد.

ترمپ برای دستیابی به یک توافق سریع برای پایان دادن به جنگ فشار آورده است، اما تاکتیک‌های او سبب نگرانی اوکراین و حکومت‌های اروپا شده است.

آن‌ها ترس دارند که مبادا روسیه و امریکا توافقی انجام دهند که در آن منافع امنیتی آن‌ها نادیده گرفته شود.

به گزارش مرکز خبر رادیو اروپای آزاد/رادیو آزادی، ترمپ در ۱۹ فبروری ولودیمیر زلنسکی را «یک دیکتاتور» خواند و به‌ گونه غیرواقعی اوکراین را بخاطر تهاجم تمام‌عیار روسیه مقصر دانست، اقدامی که اوکراین و متحدان اروپایی اش را تکان داد.

این در حالی است که لاوروف در ۲۰ فبروری در نشست گروه ۲۰ در افریقای جنوبی حضور یافت و در حاشیه این نشست با وانگ یی، وزیر خارجه چین، دیدار کرد.

بر اساس بیانیۀ وزارت خارجه روسیه، لاوروف گفته است که روابط روسیه و چین «به فکتور چشمگیر فزاینده در ثبات وضعیت بین‌المللی و جلوگیری از مبدل شدنش به رویارویی کامل، تبدیل شده و همچنان باقی خواهد ماند.»

در بیانیۀ وزارت خارجه چین، وانگ به دیگر وزیران خارجه گروه ۲۰ گفت که «پنجره‌ای برای صلح» در اوکراین در حال گشوده شدن است و به گفته اش چین از «تمامی تلاش‌هایی که به صلح کمک ‌کند» حمایت می‌کند.

گروه ۲۰ متشکل از ۱۹ اقتصاد بزرگ جهان، اتحادیه اروپا و اتحادیه افریقا است.

افریقای جنوبی ریاست دوره‌ای این سازمان را بر عهده دارد و هدفش آنست تا کشورهای توسعه‌یافته و در حال توسعه را گردهم آورد تا یک بنیاد برای ایجاد ثبات اقتصاد جهانی و تقویت همکاری شکل بگیرد.

بر سر برخی سیاست‌های افریقای جنوبی که ادارۀ ترمپ آن‌ را ضد امریکایی می‌داند، میان دو کشور تنش‌هایی وجود دارد.

مارکو روبیو تصمیم گرفته است که در نشست دو روزه گروه ۲۰ شرکت نکند، اما دانا براون، سرپرست سفیر ایالات متحده در افریقای جنوبی در این نشست از ایالات متحده نمایندگی کرده است.

XS
SM
MD
LG