ارگ: برخی گروه‎های طالبان به گفتگوهای صلح تمایل نشان داده‎اند

ارگ می‎گوید که پس از توافقنامه صلح با حزب اسلامی شماری از گروه‎های طالبان مسلح نیز تمایل به گفتگوهای صلح نشان داده‎اند.

دواخان مینه پال معاون سخنگوی رئیس جمهور روز پنج‎شنبه به رادیو آزادی گفت که حکومت افغانستان نیز از مذاکرات بین الافغانی حمایت کرده و حاضر به گفتگو با همه مخالفان مسلح دولت است.

دواخان مینه پال معاون سخنگوی رئیس جمهور روز پنج‎شنبه به رادیو آزادی تائید کرد که افرادی در سطح رهبری طالبان با حکومت تماس گرفته و خواهان گفتگو شده‎اند.

هرچند آقای مینه پال در این زمینه جزئیات بیشتر ارائیه نکرد اما گفت که حکومت افغانستان نیز گفتگوهای بین الافغانی را ترجیح می‎دهد.

مینه پال: پس از موافقتنامه صلح با آقای حکمتیار بعضی از حلقات طالبان تمایل به پروسه صلح نشان داده‎اند.

او افزود:

" پس از موافقتنامه صلح با آقای حکمتیار بعضی از حلقات طالبان تمایل به پروسه صلح نشان داده‎اند.

حکومت افغانستان به این باور است که مذاکرات بین الافغانی یکی از بهترین راه‎های رسیدن به صلح است.

تمایلات طالبان به سطح رهبری شان است."

این اظهارات در حالی صورت می‎گیرد که برخی از رسانه‎ها از گفتگوهای پنهانی میان حکومت افغانستان و طالبان مسلح گزارش داده‎اند.

گفتگوهای پنهانی صلح با طالبان مسلح در این روزها به بحث داغ در رسانه‎ها مبدل شده و ارگ نیز می‎گوید که برخی از حلقات در میان طالبان تمایل به مذاکرات با حکومت افغانستان دارند.

وزنامه گاردین چاپ بریتانیا گفته‎است که این مذاکرات در دوحه پایتخت قطر میان محمد حنیف اتمر مشاور امنیت ملی، محمد معصوم ستانکزی رئیس عمومی امنیت ملی و ملا عبدالمنان آخند برادر ملا محمد عمر رهبر پیشین طالبان صورت گرفته‎است.

رسانه‎ها به نقل از برخی منابع طالبان گفته‎اند که ملا محمد یعقوب پسر ملا محمد عمر در گفتگوهای صلح در قطر اشتراک خواهد کرد.

رسانه‎ها به نقل از برخی منابع طالبان مسلح گفته‎اند که ملا محمد یعقوب پسر ملا محمد عمر نیز بزودی در گفتگوهای صلح در قطر اشتراک خواهد کرد.

اما حکومت افغانستان و طالبان تا هنوز در مورد این دیدارهای رو در رو چیزی نگفته‎است.

پیش از این حکومت افغانستان موفق شد تا توافقنامه صلح را با گلبدین حکمتیار رهبر حزب اسلامی امضا کند و به دست آورد اش در خصوص صلح مهر تائید بگذارد.

قاضی لودین از کارشناسان سیاسی هرچند از تلاش‎های حکومت وحدت ملی در زمینه صلح ستایش می‎کند اما می‎گوید که برای بدست آوردن نتایج مثبت در این راستا باید به ریشه‎های منطقه یی و جهانی قضیه افغانستان نیز توجه شود.

وی افزود:

" به صلح ما خواهیم رسید و این یکی از آرمان‎های بزرگ است اما تامین صلح به وقت نیاز دارد و با یکی دو دیدار و گفتگو این کار نخواهد شد.

اگر ما به منازعات بین المللی و منازعات در سطح کشور ببینیم، منازعات در داخل کشور ما از نزدیک به چهل سال ادامه داشته و ابعاد خارجی نیز دارد."

امضای توافقنامه صلح با حزب اسلامی و پس از آن نشر گزارش‎ها در مورد گفتگوهای پنهانی میان حکومت و طالبان مسلح مردم را نیز خرسند ساخته‎است و آنان ابراز امیدواری می‎کنند که این مذاکرات نتیجه داده و صلح دایمی در افغانستان تامین گردد.

آقای لودین نیز می‎گوید که افغان‎ها از جنگ به ستوه آمده‎اند و تامین صلح را از اولویت اساسی شان می‎دانند.

گزارش: نسیم شفق