کورههای خشت پزی در مناطق مسکونی سر و صداهای زیاد مردم در شهر هرات را بلند کردهاست.
آنان میگویند موجودیت کورهها مشکلات مختلف صحی را در میان باشندهگان محل به وجود آوردهاست.
برخی از شهروندان هرات مسئولین ریاست حفاظت از محیط زیست را در جلوگیری از فعالیتهای کورههای دودزا به سهل انگاری متهم میکنند.
شماری از باشندههای هرات میگویند موجودیت این کورهها ازهمه بیشتر به اطفال آسیب میرسانند.
به گفته آنان این کوره در میان خانههای مسکونی و مکاتب قرار دارند و مشکلات مختلف نتفسی ر ا به مردم به وجود آوردهاند.
یکتن از آنان میگوید:
"جان ما و کودکان ما در خطر است و دود این کورهها سرطان زاست، وقتی دودهای این کورهها بالا میشود حتا پنج دقیقه نمیشود در هوا آزاد تنفس کشید."
محمد داوود یک باشنده هرات گفت:
"این کورههای دود زا که در اطراف قریه ما اند سالهاست که از دود آنها رنج میبریم، از دولت میخواهیم اینها را از بین ببرد تا دیگر از دود این کورهها رنج نبریم."
سالهاست که مردم از وجود کورههای خشت پزی در مناطق مسکونی شکایت دارند.
معترضان تاکید دارند که وجود کورههای خشت پزی نه تنها مشکلات مختلف صحی را به مردم انتقال داده بلکه دود ناشی از آن تاثیرات منفی را روی باغها و زمینهای زراعتی شان به جا گذاشتهاست.
حامد الهام مدیر ارتباطات ریاست حافظت محیط زیست هرات میگوید قرار است کورههای دودزای خشت پزی در هرات تخریب شوند و جای بدیلی در اختیار کوره داران قرار داده شود.
او افزود:
" تخریب این کورهها شروع میشود، واقعن خطرناک اند. مناطقیکه قابل کشت است نباید در آن کوره ایجاد شود و این کورهها باید در مناطقی باشند که زمینها قابل کشت و برداشت محصولات زراعتی نباشند. این کورهها مخربان و دشمنان محیط زیست هستند و دودی که از این کورهها بلند میشود."
از سوی هم جیلانی فرهاد سخنگوی والی هرات از تلاشهای اداره محلی بخاطر تخریب کورههای خشت پزی در نقاط مختلف این ولایت سخن میزند. وی افزود اداره محلی در نظر دارند در آینده این مشکلات را برطرف نماید.
او افزود:
" تعهد جدی در این باره وجود دارد و هدایت و تاکید مقام ولایت این است که برای حفظ محیط زیست شهروندان از هر نوع منبع آلوده کننده محیط زیست جلوگیری شود."
چندین سال میشود که کورههای خشت پزی به صورت غیرقانونی در مناطق مسکونی فعالیت دارند.
دود ناشی ازین کورهها نه تنها باعث مشکلات مختلف صحی به باشندهگان محل شده بلکه تاثیرات بسیار بدی را روی محیط زیست داشتهاست.
گفته میشود یکصد و نود کوره خشت پزی در هرات وجود دارند.
چهار ماه قبل اداره حفاظت از محیط زیست در نظر داشت که روند تخریب کورههای دوزا در نقاط مختلف شهر هرات را تخریب کند اما این روند تاکنون عملی نشدهاست.
بدنبال این وعدهها این اداره همچنان تاکید میورزد که به زودی کار تخریب آن را آغاز میکند اما معلوم نیست که این ادعا عملی میشود یا مانند وعدههای گذشته همچنان درح د یک شعار باقی میماند.
شاه پور صابر-هرات