نتایج تحقیقات تازۀ علمی که چهارشنبه دوم اگست ۲۰۱۷ میلادی نشر شد، نشان میدهد که در اوایل قرن بیست دوم، احتمال دارد مناطق آسیای جنوبی آنقدر گرم و مرطوب شود که زندهگی در آن ممکن نخواهد بود.
بر اساس نتایج تحقیقات تازۀ مجلۀ "پیشرفتهای اقتصادی" اگر در زمینۀ جلوگیری از گرم شدن اقلیم زمین اقدامات لازم صورت نگیرد، مناطق آسیای جنوبی که حدود یک پنجم نفوس کرۀ زمین در آن زندهگی میکنند، احتمال دارد که در اوایل قرن بیست دوم میلادی آنقدر گرم و مرطوب شود که زندهگی در آن ممکن نخواهد بود.
تحقیقات تازه هشدار میدهد که موج گرما در تابستانها در سطح رطوبت و حرارتی قرار خواهد داشت که انسان نخواهد توانست بدون محافظت در آن زنده باقی بماند.
این گزارش در نوع خود، نخستین تحقیقات علمی است که نه تنها درجه حرارت را بلکه سطح حرارت مرطوب (wet-bulb temperature)، رطوبت و امکان سرد ساختن بدن انسان را در عکس العمل به آن در نظر گرفتهاست.
سطح درجه حرارت بقا و زیست انسان، ۳۵ درجه سانتیگراد یا ۹۵ درجه فارنهایت تعیین شدهاست.
در صورتیکه درجه حرارت از این سطح افزایش یابد، بدن انسان در عکس العمل به آن نخواهد توانست بدون محافظت و بطور طبیعی خودرا سرد سازد که باعث توقف ارگانیزم حیاتی خواهد شد.
براساس تحقیقات مجله "پیشرفتهای اقتصادی" الی اخیر قرن حاضر، اکثرا مناطق آسیای جنوبی به درجه حرات "سطح بقا" نزدیک شده، برخی مناطق از این سطح تجاوز خواهد کرد.
در این گزارش گفته شدهاست که ۳۰ در صد نفوس آسیای جنوبی در این مناطق زندهگی میکنند و پر نفوس ترین ساحات آن بیشتر در معرض خطر قرار دارند.
چون بهخصوص کارگران در این مناطق امکان آن را ندارند که برای فرار از شدت گرما به محیط دارای سردکن پناه ببرند.
بر اساس این تحقیقات، احتمال دارد موجهای مرگبار گرما در جریان چند دهۀ آینده در برخی مناطق هند، پاکستان و بنگلادیش و مناطق حاصل خیز حوزۀ دریای گنگا آغاز شود که بدین وسیله تدارکات مواد غذایی در این منطقه کاهش خواهد یافت.
حدود ۱.۳ ملیارد تن در هند و ۳۵۰ ملیون در بنگلادیش زندهگی میکنند.
در سال ۲۰۱۵ میلادی در پنجمین موج گرما در تاریخ ثبت شده بشری در کشورهای هند و پاکستان ۳۵۰۰ تن در اثر گرما هلاک شدند.