میاخیل: اخراج پناهجویان افغان باید مطابق به توافق کابل و برلین صورت گیرد

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان می‌گوید که روند اخراج آنعده از پناهجویان افغان از جرمنی که درخواست‌های پناهندگی‌شان رد شده‌است باید طبق توافقِ به پیش برده شود که کابل و برلین سال گذشته میلادی به آن دست یافتند.

حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان این سخن را پس از آن به رادیو آزادی گفت که جرمنی به روز پنجشنبه اعلان کرد، بیش از ۱۴ هزار پناهجوی افغان را که پاسخ رد دریافت کرده‌اند به کشور‌شان برگشت می‌دهد.

آقای میاخیل از جرمنی خواست که درین زمینه طبق توافق قبلی گام بردارد.

وی افزود:

حفیظ احمد میاخیل مشاور مطبوعاتی وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان

" بر اساس اعلامیه مشترکی که سال گذشته با دولت آلمان به امضا رسیده‌است، اخراج افغان‌ها یا فرستادن آنعده از افغان‌های که درخواست‌های پناهندگی‌شان رد می‌شود باید به صورت تدریجی مطابق ظرفیت جذب افغانستان باشد."

وی در عین حال گفت، آنعده از افغان‌ها از جرمنی اخراج خواهند شد که در آن کشور مرتکب جرم شده‌اند، هویت خود را پنهان نگهداشته اند و یا به امنیت ملی جرمنی تهدید پنداشته می‌شوند.

وزارت داخله جرمنی نیز گفته است که پناهجویان افغان شاملِ این سه کتگوری به افغانستان برگشت داده خواهند شد.

مقام‌های جرمنی گفته اند که از ماه دسمبر پارسال به این‌سو ۱۲۸ هزار افغان که درخواست‌های پناهندگی‌شان در آن کشور رد شده‌است، اخراج شده‌اند.

جرمنی در ماه جوزای سال جاری هجری شمسی پس از انفجار موتر بمب در نزدیک سفارت آن کشور در منطقه وزیر اکبر خان کابل، روند اخراج پناهجویان افغان را موقتاً توقف داد.

درین حمله بیش از ۱۵۰ تن کشته شدند.

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان می‌گوید که جرمنی تا حال به حکومت افغانستان در خصوص تصمیم‌اش مبنی بر اخراج اضافه از ۱۴ هزار پناهجوی افغان رسماً اطلاع نداده‌است.

این وزارت در عین حال از جرمنی می‌خواهد که با در نظرداشت وضعیت امنیتی افغانستان، روی درخواست‌های پناهجویان افغان از سر غور کند.

وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان همچنان می‌گوید که اتحادیه اروپا و سازمان بین‌المللی مهاجرت با این وزارت قبلاً وعدۀ ۸۰ میلیون دالر کمک نقد و تعهد همکاری در بخش ادغام مجدد عودت کننده‌ها را سپرده بودند.

اما به گفته مقام‌ها در وزارت امور مهاجرین و عودت کنندگان افغانستان، در این راستا تا حال گام عملی برداشته نشده‌است.