طالبان مسلح شب سهشنبه از چندین استقامت، به ویژه مناطق نا امن و محلاتی که در آن کشت کوکنار و کاروبار مواد مخدر وجود دارد، بر شهر فراه حمله کردند و جادههای متصل به شهر فراه را تصرف کردند.
به نوشته روزنامه، فراه در راه مهم قاچاق مواد مخدر یعنی ولایت هلمند در جنوب و ایران در غرب قرار دارد و طالبان هم در مصارفشان وابسته به کوکنار و مواد مخدر اند و از این طریق جنگجویانشان را تمویل و تجهیز میکنند، از همین رو نقش مواد مخدر در جنگ فراه برجستهاست.
نجیب دانش سخنگوی وزارت امور داخله افغانستان مواد مخدر را منبع بزرگ تمویل و تجهیز طالبان مسلح میداند و میگوید با تصفیۀ شهر فراه تحقیقات را آغاز کردهاند تا چگونگی نقش مواد مخدر و قاچاقبران در حملۀ روز سهشنبه و نا امنی موجود در فراه را بررسی کنند.
وی افزود:
"متأسفانه یک منبع عاید و درآمد طالبان مواد مخدر است. جای شک وجود ندارد که طالبان از طریق مواد مخدر تمویل و تجهیز میشوند. در مورد حمله روز سهشنبه تحقیق میکنیم تا بیبینیم که نقش مواد مخدر در آن چقدر بودهاست."
عملیات هوایی نیروهای افغان و خارجی بر کارخانههای تولید مواد مخدر که هشت ماه قبل آغاز شده بود، در اواسط ماه گذشته میلادی به غرب افغانستان نیز گسترش یافت.
در حملات هوایی که ماه گذشته بهگونه مشترک از سوی نیروهای افغان و خارجی بر کارخانههای تولید مواد مخدر در ولسوالی بکوا فراه انجام شد، در آن ۱۱ کارخانه تولید مواد مخدر تخریب گردید و به ارزش دهها هزار دالر مواد مخدر نیز در آن نابود گردید.
حُمیرا ایوبی نمایندۀ مردم فراه در ولسی جرگه مواد مخدر را عامل اصلی دوام نا امنی و تشدید جنگ در ولایت فراه میداند و میگوید، فراه به مسیر اصلی قاچاق مواد مخدر از شمال به غرب کشور مبدل شده و مافیای مواد مخدر در آن دست بالا دارد.
وی افزود:
"در فراه یک مسئله مشکل مواد مخدر است. در حال حاضر فراه تقریباً به مرکز کشت و تولید مواد مخدر مبدل شدهاست. در ولسوالی بکوا هزاران چاه آب حُفر شده و مردم عام و طالبان در این ولسوالی تریاک کشت میکنند. حاصلات و عواید آن بهگونه مستقیم به طالبان میرسد و این یک مشکل جدی است و همین مشکل است که همیشه فراه نا امن بودهاست."
نورالحق خالقی سخنگوی لوای دوم پیادۀ فراه به رادیو آزادی گفت، اکثر کارخانههای تولید مواد مخدر در فراه تحت کنترول طالبان مسلح و قوماندانان محلی قرار دارند و این دو گروه نقش بیشتری در جنگ و نا امنی فراه دارند.
خانم ایوبی مبارزه علیه مواد مخدر را یک اولویت برای پیروزی در جنگ فراه و پایان ناامنیها میداند و تأکید میکند که با سرکوب شبکههای قاچاق مواد مخدر، سلسلۀ نا امنیها بین ولایات شمال و غرب نیز از بین خواهد رفت.
برای شنیدن گزارش صوتی روی لینک زیر کلیک کنید.
Your browser doesn’t support HTML5
گزارش: مرسلین ارسلا