آی.او.ام: از آغاز سال ۲۰۱۸ تاکنون ۳۰۵ هزار افغان به کشور برگشته‌اند

سازمان بین‌المللی مهاجرت می‌گوید، هزاران افغان مهاجر در حالی از ایران و پاکستان به افغانستان برگشته‌اند که امنیت افراد ملکی در این کشور به تهدید مواجه‌است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت یا (آی.او.ام) می‌گوید، در پنج ماه اول سال‌جاری میلادی، ۲۸۵ هزار افغان از ایران به کشور‌شان برگشته و این نشان می‌دهد که ۱۵۰ هزار افغان مهاجر نسبت به سال گذشته، بیشتر از ایران به افغانستان برگشته‌اند.

در ضمن، از آغاز سال ۲۰۱۸ میلادی ۱۲ هزار افغان فاقد اسناد از پاکستان به‌طور داوطلبانه و یا جبری برگشتانده شده‌اند.

همزمان با این، حکومت ترکیه هم ۸ هزار مهاجر افغان را در ماه‌های اپریل و می امسال دوباره به افغانستان فرستاده‌است.

سازمان بین‌المللی مهاجرت در گزارشی‌که دیروز "جمعه" به نشر رسانده گفته که این افغان‌ها به کشوری برگشته‌اند که در آن جنگ ادامه دارد، ملکی‌ها مصون نیستند و بسیاری مردم در فقر و قحطی به سر می‌برند.

در گزارش آمده که ۳۰ درصد خانواده‌های عودت کننده نیاز به کمک‌های عاجل دارند و برای کمک به ۷ درصد آن‌ها امکانات مالی موجود اند.

سازمان بین‌المللی مهاجرت در ادامه این گزارش می‌نویسد، سال گذشته ۶۰۰ هزار مهاجر افغان از ایران و پاکستان به‌طور داوطلبانه و یا جبری به کشور برگشتند و ۳۶۰ هزار افغان به‌خاطر جنگ و نا امنی از مناطق‌شان بی‌جا شده بودند.

سید حسین عالمی بلخی

اما سید حسین عالمی بلخی وزیر مهاجرین و عودت کننده‌گان افغانستان روز دوشنبه در مصاحبۀ اختصاصی با رادیو آزادی گفت، وضعیت بی‌جا شده‌گان داخلی ناشی از جنگ، نا امنی و خشکسالی هم یکی از عوامل بزرگ فشار در این کشور به حساب می‌رود.

از آغاز سال‌جاری میلادی تاکنون ۲۰۰ هزار نفر به‌خاطر جنگ و نا امنی از مناطق‌شان بی‌جا شده‌اند.

بر اساس گزارش (آی.او.ام) حکومت ایتالیا در این اواخر برای کمک به افغانان مهاجر که به ولایات هرات و نیمروز برگشته‌اند، یک میلیون یورو به سازمان بین‌المللی مهاجرت داده‌است.

بر اساس گزارش بانک جهانی، برگشت افغانان مهاجر از ایران و پاکستان بر روند کمک‌های بشری در این کشور تأثیر ناگوار کرده‌است.

این در حالیست که سازمان بین‌المللی مهاجرت در این گزارش به نقل از اتحادیه اروپا می‌نویسد که می‌گوید، با وجودی‌که کشورهای اروپایی در سال ۲۰۱۷ میلادی ۳۵۸ مهاجر افغان را دوباره به افغانستان فرستاده‌اند، اما افغانان پناهجو در سه ماه اول سال ۲۰۱۸ میلادی پس از سوریه و عراق، سومین گروه پناهجویان را در این کشورها تشکیل می‌دهند.