جنگجویان مربوط به گروه دولت اسلامی یا داعش دیگر به مثابه یک تهدید جدی برای افغانستان باقی نماندهاند.
این را وزارت دفاع افغانستان در واکنش به گزارش پنتاگون میگوید که در آن داعش در افغانستان یک تهدید جدی نهتنها به کشور، بلکه به ایالات متحده و متحدان آن خوانده شدهاست.
در این گزارش ۸۴ صفحهای پنتاگون که ماه جون سال جاری میلادی برای کانگرس امریکا تهیه شده، آمده است که حتی اگر یک راه حل سیاسی موفقیتآمیز با طالبان از گفتگو ها بدست آید، باز هم شبکه القاعده، شاخه خراسان داعش و شماری نا معلوم از طالبان تندرو بهعنوان یک تهدید قابل توجه نهتنها به حکومت و مردم افغانستان، بلکه برای امریکا و همکاران ائتلافیاش باقی خواهند ماند.
بیشتر در این باره: نگرانیها از افزایش فعالیت داعش در شرق افغانستاندر این گزارش آمده است که گروه داعش اخیراً ساحات تحت تصرف خود در افغانستان را گسترش داده و خواهان راه اندازی حملات بزرگ است.
اما وزارت دفاع افغانستان با رد این موضوع میگوید، این گروه در حال حاضر بهگونه پراگنده در افغانستان فعالیت دارد و اصلاً تهدید به شمار نمیرود.
فواد امان معاون سخنگوی وزارت دفاع افغانستان میگوید: "بدون شک گروههای تروریستی به شمول داعش تلاش دارند که در افغانستان حاکمیت داشته باشند، اما این گروه در حال حاضر در شمال و شرق افغانستان بهگونه پراگنده مصروف سربازگیری اند، اما تهدید از سوی آنها آنقدر جدی نیست که بتوانند در آینده حکومت افغانستان را با چالش روبهرو کنند."
بهگفتۀ امان، نیرو های امنیتی افغان که در حالت دفاعی قرار دارند به افزایش تحرکات جنگجویان داعش در افغانستان اجازه نخواهند داد.
در گزارش پنتاگون به کانگرس ایالات متحده نوشته شدهاست که جنگجویان مربوط به گروه داعش در افغانستان در این اواخر مناطق تحت کنترولشان را در مناطق شرقی افغانستان افزایش دادهاند.
گروه دولت اسلامی در سال ۲۰۱۴ میلادی در عراق اعلام موجودیت کرد، اما جنگجویان متعهد به این گروه در اوایل سال ۲۰۱۵ در منطقۀ در امتداد خط دیورند تحت نام ولایت خراسان این گروه موجودیت خود را اعلام کردند.
در آنزمان ولایت ننگرهار که همسرحد با پاکستان است به پایگاه اصلی این گروه مبدل شد، اما ایالات متحده در ماه اپریل ۲۰۱۷ میلادی مادر بمبها را بالای پایگاه این گروه در ولسوالی اچین ننگرهار پرتاپ کرد.
در این رویداد از کشته شدن دهها تن گزارش شد و همچنان گفته شد که جنگجویان متباقی که ازین حمله جان به سلامت بردند به جنگلات ولایت کنر فرار کردند.
اکنون پس از گذشت دو سال ازین رویداد، عبدالستار میرزکوال والی کنر میگوید، با آنکه جنگجویان مربوط به گروه داعش تلاش زیاد کردند تا در این ولایت پایگاه اصلی ساخته و به نورستان و بدخشان راه پیدا کنند، اما موفق به چنین کاری نشدند.
آقای میرزکوال بیشتر گفت: "داعش تمام مناطق را در کنر هم از دست داد، تنها در یک منطقه کوچک به نام چارلیس حضور دارد، چندین دره کنر از وجود جنگجویان این گروه پاکسازی شده و اکنون داعش تهدید بزرگ به کنر نیست."
مناطق مختلف ولایت کنر در حال حاضر به میدان درگیریهای شدید میان گروههای طالبان و داعش مبدل شدهاست.
والی کنر با تأیید این موضوع گفت که از سه هفته بدینسو درگیری میان جنگجویان این دو گروه شدت گرفته است.
درهمین حال حاجی نصرالله صافی یک بزرگ قومی ولسوالی چپه دره کنر میگوید، درگیری میان جنگجویان گروه طالبان و داعش در این ولایت بالای زندهگی مردم تأثیر بسیار منفی بجا ماندهاست.
او در این مورد به رادیو آزادی گفت: "تحرکات داعش شش ماه پیش در زمستان در کنر افزایش یافت و آنها قریه های زیادی را تحت تصرف خود در آورده بودند اما اخیراً جنگجویان گروه طالبان آمده و درگیری میان این دو گروه شدت گرفت. در این درگیری نه تنها که تلفات وارد شد بلکه مردم محل بیجا شدند، زمین های زراعتی مردم از بین رفت و اقتصاد مردم بسیار خراب شد."
در گزارش اخیر پنتاگون به کانگرس امریکا تأکید شده است که گروه داعش در تلاش راه اندازی حملات نیرومند تروریستی است.
بیشتر در این باره: داعش مسئولیت حمله بر وزارت مخابرات افغانستان را به عهده گرفتاین گزارش به حملۀ اخیر این گروه که در بیستم ماه اپریل سال جاری میلادی وزارت مخابرات و تکنالوژی افغانستان در کابل را هدف قرار داد نیز اشاره کرده است که در آن ۱۶ تن کشته شدند.
با آنکه وزارت دفاع افغانستان حضور جنگجویان گروه داعش را دیگر بهعنوان یک تهدید جدی برای افغانستان نمیداند، اما رئیس زراعت کنر اخیراً گفت که این گروه بیشتر جنگلات کنر را در تصرف خود درآورده و از قطع و فروش این جنگلات مصارف جنگ خود در افغانستان را فراهم میکنند.