حسن روحانی رئیس جمهور ایران میگوید که تهران هرگز تحت فشار با ایالات متحده گفتوگو نخواهد کرد؛ اما امریکا برای ادامه فشارهایش بر ایران تاکید میکند و میگوید که نتایج مثبتی میدهد.
حسن روحانی رئیس جمهور ایران که دیروز (یکشنبه، ۲۷ دلو) در یک کنفرانس خبری در تهران صحبت میکرد؛ گفت که این کشور هیچگاهی زیر فشار با امریکا در میز مذاکره نمینشیند.
آقای روحانی افزود:"ایران تحت فشار هرگز مذاکره نخواهد کرد."
آقای روحانی اضافه کرد: "تمام هدف امریکا همین است که با فشار حداکثری دولت با ضعف، به میز مذاکره حضور پیدا کند. اما این نشدنی است. ما هیچگاه با ضعف پای میز مذاکره نمیرویم".
رئیس جمهور ایران تاکید کرد که در مذاکرات سال ۹۲ و ۹۳ امریکا درخواست مذاکره داد، البته در حال حاضر هم آنها درخواست مذاکره میدهند، ولی به گفتۀ او باید به شرایط عادلانه باز گردند تا مذاکره امکانپذیر باشد.
روحانی در پاسخ به پرسشی در باره وضعیت مذاکره ایران و امریکا در دولت دونالد ترمپ تاکید کرد که شرط مذاکره با امریکا بازگشت ایالات متحده به برجام است.
ایالات متحده پس از خروج از موافقتنامۀ سال ۲۰۱۵ هستهای یا برجام در سال ۲۰۱۸ میلادی تعزیرات اقتصادی بر ایران را، تجدید کرد.
موافقتنامۀ که بر اساس آن ایران در بدل رفع تعزیرات، برنامههای هستهای خود را کاهش میداد.
دونالد ترمپ رئیس جمهور امریکا استدلال کرده است که مواد موافقتنامه سال ۲۰۱۵ به اندازه كافی سختگیرانه نیست که مانع انکشاف سلاحهای هستهای و برنامههای راکتهای بالستیک ایران شده و تهران را مجبور کند که از حمایت خود از گروههای "نیابتی" در شرقمیانه دست بکشد.
این تعزیرات بر اقتصاد ایران ضربه زده و ارزش پول رایج این کشو را کاهش داده است.
آغاز همین هفته کنفرانس امنیتی مونیخ شاهد صحبتهای داغ در مورد ایران بود.
مایک پمپیو وزیر خارجه ایالات متحده امریکا گفت که کشورش با جدیت تلاش کرده تا ایران را از پناهگاه دیپلماتیک و توانایی مالی برای تحریک اقدامهای تروریستی، چه در شرقمیانه و چه در اینجا، در اروپا محروم کند.
در این حال برایان هوک مشاور ارشد پمپیو و نماینده خاص در امور ایران روز جمعه گفت که فشارهای امریکا اثرهای مثبتی میدهد.
وی گفت: "ما بیش از ۱۰۰۰ نفر و سازمان 'ایرانی و یا وابسته به ایران' را تحریم کرده ایم و قصد داریم این کار را ادامه دهیم. زیرا بسیار سخت است، این رژیم وادار به تغییر رفتاراش کرده شود تا این که شما فشار اقتصادی، انزوایدیپلماتیک و اقدامهای بازدارنده متعبر نظامی را انجام بدهید. اداره ایالات متحده امریکا این هر سه مورد را استفاده کرده است و ما شاهد اثرهای مثبت زیادی هستیم. "
برایان هوک ایران را در بیثباتی شرقمیانه دخیل دانست و از شورای امنیت سازمان مللمتحد نیز خواست که فشارهای زیادی بر ایران وارد کند.
اما روحانی در نشست مطبوعاتی روز یکشنبه خود گفت که نقش ایران در منطقه اساسی و مهم است و بدون کمک ایران به گفته او برقراری صلح و ثبات در شرقمیانه و خلیج فارس ممکن نیست.