شورای امنیت: ۱۰۰ زندانی طالب دیگر نیز از بند رها می‌‎شوند

شورای امنیت افغانستان می‌گوید امروز صد زندانی طالب را از بند رها می‌‎کند.

شورای امنیت افغانستان می‌گوید امروز صد زندانی طالب را از بند رها می‌کند.

گروه طالبان هیئت فنی خود را از کابل بازخواست و حکومت افغانستان از دیروز به‌این‌سو روند رهایی زندانیان این گروه را آغاز کرد.

شورای امنیت افغانستان می‌گوید که به‌دنبال رهایی صد زندانی طالبان به روز چهارشنبه از سوی حکومت افغانستان صد زندانی این گروه به روز پنج‌شنبه از بند رها می‌شوند.

جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت به رادیو آزادی می‌گوید که این زندانیان براساس فرمان رئیس جمهور آزاد می‌شوند.

جاوید فیصل سخنگوی شورای امنیت

او افزود: "براساس فرمان رئیس جمهور امروز نیز صدتن از زندانیان طالبان رها می‌شوند، البته رهایی این زندانیان با درنظرداشت وضعیت صحی، زمانِ در بند بودن، و عمر، پیشرفت روند صلح و مبارزه با ویروس کرونا صورت می‌گیرد. صدزندانی دیگر که دیروز رها شدند بخش از این فهرست بزرگ است که تیم فنی طالبان آن را به کمیته فنی حکومت افغانستان سپرده و آن را تایید کرده بودند،آنها به ولایت‌های خود رسیدند."

حکومت افغانستان گفته که زندانیان طالبان را از زندان بگرام به شرطی رها می‌کند که به میدان‌های نبرد باز نگردند.

آقای فیصل می‌گوید این زندانیان بربنیاد فرمان رئیس جمهور آزاد می‌شوند اما شمار آنان که در هربار رها می‌شوند یک‌سان نبوده و تغییر وجود خواهد داشت.

شمار از طالبان رها شده از بند حکومت افغانستان

رئیس جمهور در ۱۱ مارچ فرمان رهایی زندانیان طالبان را صادر کرد، در این فرمان گفته شده که ۱۵۰۰زندانی در جریان ۱۵ روز و گفتگو با نماینده‌گان این گروه از بند حکومت افغانستان رها می‌شوند.

در فرمان رئیس جمهور آمده که اگر گفتگوهای حکومت افغانستان و طالبان پیشرفتی پدید آید در هر دوهفته ۵۰۰ زندانی طالبان از بند رها خواهند شد و با ادامه این روند ۵۰۰۰ زندانی طالبان از بند رها می‌شوند.

با این همه، در اعلامیه که از سوی دفتر شورای امنیت افغانستان پخش شده آمده که حمدالله مُحب مشاور امنیت افغانستان در پیوند به رهایی زندانیان طالبان از بند حکومت افغانستان با سفیران کشورهای د کابل دیدار کرده که نیروهای نظامی شان در افغانستان حضور دارند.

آقای محب در این دیدار گفته که درگفتگوی گروه فنی حکومت افغانستان و طالبان درحل مسایل جنجالی دو طرف نیز پیشرفت‌هایی به‌وجود آمده است.

اما ذبیح‌الله مجاهد سخنگوی طالبان به رادیو آزادی می‌گوید طالبان که رها شده و یا قرار است رها بشوند از بهر آن مورد پذیرش و تایید این گروه نیستند که این کار بربنیاد توافق صلح امریکا و طالبان صورت نگرفته است.

در این میان، شماری از کارشناسان سیاسی می‌گویند حکومت افغانستان و طالبان باید از فرصت‌های به‌میان آمده استفاده بهینه کنند.

داوود مایار یکی از این کارشناسان می‌گوید دو طرف بجای ایجاد موانع سر راه صلح برای پیشرفت این روند باید بکوشند:

داوود مایار کارشناس سیاسی

او افزود:"طرف‌ها برای این‌که تلفات کاهش یابد، برای این‌که به مشکلات موجود راه حلی پیدا شود خوب است که از تاخیر کار نگیرند و مسایل که یکسال بعد حل شود آن را هم اکنون حل کنند زیرا فرصت‌ها از دست می روند و بیشترین زیان این به مردم می رسد."

آقای مایار می‌گوید، حکومت افغانستان به حیث اداره مسئول روند رهایی زندانیان را به‌گونه مرحله وار عملی کند تا اطمینان حاصل کند که زندانیان رها شده به میدان‌های جنگ باز نمی‌گردند.

زمان امضای توافق‌نامه صلح میان امریکا و گروه طالبان در قطر

در توافق‌نامه صلح امریکا و طالبان که در ۲۹ فبروری امضا شده آمده است که حکومت افغانستان ۵۰۰۰ زندانی طالبان را پیش از دهم مارچ که مذاکرات بین‌افغانان آغاز می‌شود باید رها کند.

بربنیاد این توافق حالا ۱۰۰۰ تن از زندانیان حکومت افغانستان که دربند طالبان به‌سر می‌برند نیز باید رها می شدند؛ اما حکومت افغانستان گفته که گروه طالبان سر راه این روند موانع ایجاد می‌کنند.