مراسم تحویلدهی ۵۰۰ هزار تابلیت هایدروکسیکلورین و ۱۰۰ هزار تابلیت پاراستامول در سفارت هند تدویر شد.
اعلان این کمک هند چند روز پیش صورت گرفته بود و محمولههای دوا دیروز یکشنبه (۱۹ اپریل) به کابل رسیده و به مقامهای افغان تسلیم داده شد.
وینی کمار سفیر هند در کابل دیروز ۵۰۰ هزار تابلیت هایدروکسیکلورین و ۱۰۰ هزار تابلیت پاراستامول را به فیروزالدین فیروز وزیر صحت افغانستان سپرد تا از طریق وزارت صحت به مریضان نیازمند رسانیده شود.
آقای فیروز از این کمک هند ابراز قدردانی کرده، گفت امیدوار است بتوانند وضعیت فعلی را کنترول کنند.
آقای فیروز افزود: "افغانستان و هند روابط تاریخی دوستانه دارند که برای ما مایهی افتخار است. من از حکومت و مردم هند تشکری میکنم که با انستتیوت صحت طفل اندرا گاندی کمک میکنند و همچنان در سراسر افغانستان صدها شفاخانه را تجهیز و با پرسونل طبی ما همکاری میکنند. امیدواریم این همکاری انکشاف یابد تا وضعیت را کنترول کنیم و صحت مردم را بهبود بخشیم."
قبل از این چین نیز یک محمولهی بزرگ حاوی وسایل طبی و مواد ضد عفونی کننده را به افغانستان فرستاده بود.
از سوی دیگر مأموریت حمایت قاطع ناتو در افغانستان نیز به اردوی افغانستان و از طریق اردو به مردم افغانستان بعضی وسایل مورد نیاز برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا را ارائه کرده بود.
اسدالله خالد سرپرست وزارت دفاع افغانستان دیروز در مراسم تحویل گیری کمک هند گفت: "تشکر از همه چیز نه تنها از این که در وضعیت فعلی ویروس کرونا شما با ما همکاری کردید، بلکه در همه شرایط از اردو و مردم افغانستان حمایت کردهاید. از همکاریهای شما ابراز سپاس میکنم."
براساس معلومات وزارت دفاع افغانستان و مأموریت حمایت قاطع ناتو این نیروها باهم یکجا این دواها و وسایل مورد نیاز را به مردم در نقاط دور دست افغانستان میرسانند.
کارشناسان امور صحی این کمک هند را خیلی بجا و به وقت دانسته، ولی میگویند که در مصرف آن باید شفافیت کامل موجود باشد.
داکتر جاوید صافی عضو کمیتهای متخصصان مبارزه علیه ویروس کرونا و تحلیلگر مسایل صحی میگوید: "کمک کشور دوست هندوستان برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا به افغانستان نقش مهمی در جلوگیری از ویروس کرونا بازی خواهد کرد. ضرور است که مقامهای افغان هرچه زودتر برای استفادهی مثمر این ادویه دیتابیس را ایجاد کرده و دوا به هر کسی که داده میشود باید ثبت دیتابیس شود و در آخر یک کاپی آن با حکومت هند شریک شود. این ادویه باید برای مریضانی رسانیده شود که در شرایط حاد و دشوار ناشی از ویروس کرونا قرار دارند."
باوجود آن که حکومت افغانستان تا حال ۱۵ میلیون دالر را برای مبارزه بر ضد ویروس کرونا به مصرف رسانیده است و در کنار آن کمکهای خارجی هم آمدهاند، ولی بر اساس بعضی گزارشها در هرات، کندهار و بلخ مرکزهای ایجاد شده بر ضد ویروس کرونا تجهیزات و دوای کافی برای تداوی بیماران ندارند.
حدود هزار تن در افغانستان آلوده به ویروس کرونا شدهاند که از این جمله ۳۳ تن آنها جان داده و ۱۳۱ تن دوباره صحت یاب شدهاند.
یک منبع در ارگ دیروز در صحبتی با رادیو آزادی این را تأیید کرد که تنها در ولسوالی سروبی ۴۰ تن از اثر ویروس کرونا جان دادهاند، ولی وزارت صحت این رقم را نمیپذیرد.
کارشناسان امور صحی نگرانی دارند و میگویند که اگر توصیههای طبی بر ضد ویروس کرونا مانند شستن مکرر دستها، رعایت فاصله در اجتماعات، عدم دست دادن با یکدیگر و مسایل دیگر رعایت نشود، رقم مصاب شدگان میتواند به زودی خیلی بلند برود.