در حالیکه امریکا سعی دارد برای گفتوگوی صلح میان طرفین درگیر در افغانستان زمینهسازی کند، موج اخیر خشونت در این کشور پروسه صلح را تهدید میکند.
مقامهای افغان روز چهارشنبه «۰۳ ثور ۱۳۹۹» گفتند که در حملات تازۀ طالبان دهها نفر از نظامیان و افراد ملکی کشته شدهاند.
اما طالبان میگویند که عبور کاروانهای نظامی از مناطق طالبان و عملیات شبانه عوامل عمدۀ افزایش خشونت میباشند.
آژانس خبررسانی رویترز از قول عبدالقدیر مطفی سخنگوی وزارت معادن وپترولیم گزارش داد که هشت تن از نیروهای امنیتی معدن مس عینک لوگر در حمله سه شنبه شب طالبان کشته شدند.
همچنین در حملۀ طالبان در ولایت سرپل به قول ذبیحالله امانی سخنگوی این ولایت ۱۱ نفر از نیروهای امنیتی کشته و ۱۹ تن دیگر زخمی شدند.
گزارش میافزاید این حملات در حالیکه طالبان ندا های پیهم حکومت برای آتشبس را رد کردهاند، پروسۀ صلح را تهدید میکند.
در حالیکه حکومت افغانستان در برابر انتشار ویروس کرونا مبارزه میکند، رهایی زندانیان طرفین درگیر یک روزنۀ امید به سوی آغاز گفتوگوی بینالافغانی پنداشته میشود.
امریکا و دیگر قدرتهای خارجی از طالبان خواستار شدند که حملات خود را کاهش دهند.
قوماندان نیروهای امریکا و ناتو در افغانستان در ملاقات ماه جاری خود با نمایندگان طالبان در قطر در مورد صحبت کرد.
از سوی دیگر وزارت داخله افغانستان در یک تویت خود گفت که در نتیجۀ عملیات تصفیوی درلوگر ۲۰ تن از جنگجویان طالبان کشته شدند.
همچنین یک اعلامیه قوماندانی امنیۀ ولایت کندهار گفت که در برخوردها در سه ولسوالی این ولایت ۴ نفر از نیروهای امنیتی و ۳۱ تن از طالبان کشته شدند.
اگرچه طالبان مسئولیت حملات روز سه شنبه را رسماً بدوش نگرفته اند، اما سهیل شاهین سخنگوی دفتر سیاسی طالبان در قطر روز چهارشنبه به رادیو آزادی گفت که یکی از عوامل عمده افزایش خشونت این است که کاروانهای نظامی نیروهای دولتی از مناطق زیر تصرف طالبان عبور میکنند تا مراکز محاصره شدۀ خود را که قبلاً از هوا اکمال میشد از راه زمین اکمال کنند.
وی میافزاید که افراز پوستههای جدید و عملیات شبانه نیز باعث افزایش خشونت میشود.
آقای شاهین در اشاره به حکومت میگوید که آنها با رها نساختن زندانیان از آغاز مذاکرات و آتشبس جلوگیری کردهاند.
طالبان قبل از توافقنامه با امریکا در پایان ماه فبروری گذشته یک هفته کاهش خشونت را نافذ ساختند، ولی بعد از امضای توافقنامه هرچند از حملات به نیروهای خارجی خودداری کردهاند، ولی به حملات خود به نیروهای افغان دوباره رو آوردند.
به اساس این توافقنامه قرار بود قبل از گفتوگوی بینالافغانی که باید به تاریخ دهم مارچ آغاز میشد، حکومت ۵۰۰۰ زندانی طالبان و طرف مقابل هزار زندانی دولت را رها میکرد، ولی دولت هنوز ۴۳۲ و طالبان ۶۰ زندانی را رها ساخته اند.