با فروکش کردن مبتلایان و مرگ و میر روزمره در برخی کشورهای اروپایی، نشانۀ بزرگی از کاهش ویروس کرونا در سطح جهان دیده نمیشود.
گذشتن شمار مبتلایان از مرز سه میلیون تن، سازمان صحی جهان و سایر جهانیان را دوشنبه (۲۷ اپریل) تکان داد.
داکتر تیدروس ادهونوم گیبریاسوس رئیس سازمان صحی جهان، دوشنبه (۲۷ اپریل) در یک نشست خبری در ژنیف گفت که همه به صورت متحدانه ویروس کرونا را از بین برده میتوانند اما به باور او، این مبارزه زمانگیر خواهد بود.
آقای گیبریاسوس افزود: " همهگیری ویروس کرونا از پایان یافتن خیلی فاصله دارد. تکرار میکنم، پایان یافتن این ویروس خیلی دور است. سازمان صحی جهان از افزایش شمار مبتلایان در افریقا، شرق اروپا، امریکای لاتین و برخی کشورهای آسیایی نگران است."
به گفتۀ رئیس سازمان صحی جهان، اگر تمامی جهانیان با ویروس کرونا به صورت متحدانه عمل نکنند، همهگیری این ویروس بیشتر از حالا خطرناک خواهد شد.
بر اساس آمار پوهنتون جانز هاپکینز امریکا، بیش از سه میلیون تن در سرتاسر جهان به ویروس کرونا مبتلا شدهاند. شمار مرگ و میر جهانی هم به نزدیک ۲۱۰ هزار تن رسیده است.
تنها در امریکا، یک میلیون تن به کووید-۱۹مبتلا شدهاند و از میان آنها بیش از ۵۶ هزار تن جان دادهاند. بیش از یک ۱۲۰ هزار تن هم دوباره شفا یافتهاند.
در سایر کشورها، روسیه روز دوشنبه (۲۷ اپریل) با بیش از ۸۷ هزار واقعه از چین پیشی گرفت.
در کشورهای اروپای غربی، اندکی از شدت ابتلا به ویروس کرونا کاهش دیده میشود و علت اصلی آن قرنطین و در خانه ماندن مردم عنوان شدهاست.
در سایر تحولات جهانی، از دوشنبه پوشیدن ماسک در تمامی شهرهای جرمنی اجباری شد.
همچنان رجب طیب اردوغان رئیس جمهور ترکیه قرنطین سه روزه را در ۳۱ شهر این کشور اعلام کردهاست.
در بریتانیا بوریس جانسن صدراعظم این کشور پس از شفا یافتن از ویروس کرونا، روز دوشنبه دوباره به دفتر کارش باز گشت.
بیش از ۱۵۰ هزار تن در بریتانیا به ویروس کرونا مبتلا شدهاند و از میان آنها فقط نزدیک به ۸۰۰ تن دوباره شفا یافتهاند.