با آن که حکومت افغانستان برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا، قیود بر گشتوگذار در شهر کابل وضع کرده است، اما برخی مردم میگویند بزرگداشت از عید یک ارزش دینی است و باید تجلیل شود.
بهلول یک تن از باشندگان کابل میگوید: "ما در سال دو خوشحالی داریم، یکی عید فطر و دیگر عید قربان و این عید را بهشکل بسیار خوب تجلیل میکنیم و این یک کار خوب است."
اما برخی دیگر میگویند، با توجه به گسترش ویروس کرونا در کشور و محدویتهای وضع شده از سوی حکومت لازم است که مردم در شب و روزهای عید به توصیههای صحی توجه کنند و خوشی عید را از طریق شبکههای اجتماعی با یکدیگر شریک کنند.
ابراهیم میگوید: "بهتر این است که عید از طریق تیلفون تبریک گفته شود، اگر رفتوآمد زیاد شود؛ امکان دارد این بیماری بیشتر از این گسترش یابد و اگر از رفتوآمد به خانههای بزرگان و دوستان جلوگیری شود، بهتر خواهد بود."
حدود دو ماه پیش حکومت افغانستان برای جلوگیری از گسترش ویروس کرونا قیود برگشتوگذار در شهر کابل وضع کرد و بهجز فروشگاههای مواد خوراکی، فعالیتهای دیگر فروشگاهها را ممنوع کرد.
در عین حال شماری اعضای جامعه مدنی نیز میگویند، مردم باید برای حفاظت از جان خود و خانوادههایشان از نشستهای مشترک در روزهای عید خودداری کنند.
ایمل لودی معاون نهاد جامعه مدنی بنام "واکنش جوان" به رادیو آزادی گفت: "ممکن این بار نخست باشد که این ویروس در زندگیشان تکرار میشود، باید از رفتوآمد در روزهای عید بهخانه دوستان جلوگیری شود. از راه دور هم میشود که برای یک دیگر مبارکی گفت و طرف مقابل هم با در نظر داشت این مشکل خفه نمیشود."
از سویی هم وزارت صحت عامه میگوید، در گسترش ویروس کرونا کاهش نیامده است و خطر آن روزبهروز در حال افزایش است.