نریندر مودی صدراعظم هند روز دوشنبه (۱۵ میزان ۱۴۰۰) میزبان ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه بود و در کنار روابط دو جانبه و تجارت، وضعیت افغانستان را به بحث گرفت.
پوتین در این نشست گفت که مبارزه با تروریسم، مبارزه در برابر قاچاق مواد مخدر و جرایم سازمان یافته را در بر میگیرد بناءً به گفته او، از وضعیت پیش آمده در افغانستان نگران استند.
پیش از این هم روسیه و هند از وضعیت افغانستان پس از حاکمیت طالبان ابراز نگرانی کرده بودند.
هر دو کشور گفته بودند که این وضعیت، بحران بشری را در افغانستان به میان آورده که نه تنها برای این کشور بلکه برای منطقه خطر بیثباتی ایجاد میکند.
در آستانه سفر ولادیمیر پوتین به دهلی نو، سرگی لاوروف وزیر خارجۀ روسیه با همتای هندیاش اس جی شنکر دیدار کرد.
لاوروف در این نشست گفت که طالبان باید اطمینان دهند که در ساختار حکومت جدید شان چهره های سیاسی و قومی مختلف حضور دارند. همچنان به گفته وزیر خارجه روسیه، طالبان باید حقوق بشر را تامین کنند، نگذارند که از افغانستان برای اهداف تروریستی و قاچاق مواد مخدر استفاده شود و در نهایت اجازه ندهند که از افغانستان برای کشورهای همسایه و منطقه، تهدید به وجود آید.
سرگی لاوروف گفت که بیشتر نگرانی روسیه از امنیت کشورهای آسیای میانه است.
در نشست روز دوشنبه اس جی شنکر وزیر خارجه هند هشدار داد که وضعیت موجود در افغانستان، پیامدهای گسترده برای منطقه ایجاد کرده است: "چالشهای گذشته و درازمدت در جایش باقی است و اکنون چالشهای تازه به میان آمده. برجستهترین چالشها تروریسم، افراط گرایی خشن و بنیاد گرایی است. وضعیت افغانستان پیامدهای گسترده برای آسیای میانه دارد. همچنان غرب آسیا و شرق میانه به عنوان نقاط داغ بحران بوده میتوانند."
هند پس از به قدرت رسیدن طالبان روی ایجاد حکومت همه شمول تاکید کرده است.
دهلی نو از متحدین کلیدی رژیم گذشته افغانستان بود و در جریان دو دهه، حدود سه میلیارد دالر با این کشور کمک کرده.
اکنون بیشترین نگرانیها از وضعیت بشری در زمستان امسال در افغانستان است.
پیش از این هند و پاکستان روز جمعه (۱۲ قوس) اعلام کردند که به انتقال ۵۰ هزار تُن گندم و ادویه به افغانستان به توافق رسیده اند.
حکومت طالبان از این کمک سپاسگزاری کرده است.