یگانه مرکز تداوی معتادان در کنر به دلیل نبود بودجه مسدود شده است

تصویر آرشیف: تعدادی از معتادین مواد مخدر

خدمات داخل بستر در مرکز تداوی معتادان مواد مخدر در ولایت کنر به دلیل نبود بودجه متوقف شده است.


جان محمد ده سال قبل زمین شخصی اش را برای ایجاد مرکز تداوی معتادان وقف کرد و در این ده سال در هر (۴۵) روز بیست معتاد در این مرکز تداوی شده و به خانواده ها شان تحویل داده میشدند.

اما نزدیک به شش ماه است که خدمات داخل بستر در این مرکز متوقف شده و کارمندان آن هم بدون دریافت معاش، تنها به امضاء کردن حاضری شان بسنده کرده اند.

داکتر سلطان محمد عظیمی مسوول کلینیک ترک اعتیاد در کنر میگوید، تعدادی از کارمندان شان به دلیل نبود معاش استعفا داده اند و تعدادی هم منتظر اند که این مرکز دوباره فعال شود.

" شفاخانه ما از دیر زمان به اینسو نیمه فعال است. تنخواه سال گذشته ما اجراء شده و معاش امسال ما پرداخته نشده است. در رابطه به اضرار مواد مخدر به مردم معلومات میدهیم که ان هم به دلیل کمبود ترانسپورت متوقف است، مریضانی را که در گذشته تداوی کردیم آنان را در خانه های شان تعقیب میکنیم و مریضانی که تازه میایند آنان را معاینه می کنیم و برای شان از بازار ادویه تهیه میکنیم و بخش بستر ما کاملاً متوقف است."

از (۹) ماه به اینسو از میان بیش از هشتاد مرکز تداوی معتادان در افغانستان، نصف آن به دلیل نبود بودجه مسدود شده

از (۹) ماه به اینسو از میان بیش از هشتاد مرکز تداوی معتادان مواد مخدر در افغانستان، نصف آن به دلیل نبود بودجه مسدود شده و باقی مراکز نیز به دلیل کمبود امکانات خدمات داخل بستر شان را به کمتر از پنجاه فیصد کاهش داده اند.

باشنده گان کنر از فروش آزاد مواد مخدر و حضور معتادان در شهر اسد آباد و ولسوالی ها به تنگ آمده اند.

در نبود مراکز تداوی٬ هر روز به تعداد معتادان مواد مخدر در افغانستان افزوده میشود


شعیب غروال و مسیح الله حسنزی باشنده گان اسعد آباد مرکز ولایت کنر میگویند، با مسدود شدن فعالیت کلینیک اسعدآباد، نه تنها معتادان قبلی از تداوی باز مانده اند، بلکه جوانان سالم نیز تازه به مواد مخدر روی آورده اند.

- " تعداد زیادی جوانان با تداوی در این مرکز اعتیاد را ترک کرده بودند و این مرکز حال مسدود است. خواست ما این است که باید برای باز شدن آن تلاش شود و حکومت برای فراهم نمودن فرصت های کاری برای آنان تلاش کند."

- " تعدادی زیادی از جوانان در حال هلاک شدن بودند، اما همین مرکز سبب شد و زنده گی دوباره یافتند. نیاز بود تا در چنین یک حالتی شمار کارمندان و امکانات این شفاخانه بیشتر میشد، اما وضعیت برعکس است، این شفاخانه مسدود شد. مسدود شدن آن بر جامعه ما تاثیر ناگوار دارد، زیرا در این اواخر استعمال مواد مخدر خیلی زیاد شده و به اوج خود رسیده، دلیل آن هم بیکاری است."

مسوولان محلی حکومت طالبان مشکلات مالی و نبود بودجه را تایید میکنند.

مولوی نجیب الله حنیف رییس اطلاعات و فرهنگ اداره محلی طابان در کنر میگوید، وزارت صحت عامه و موسسه ای که این مرکز را تمویل میکرد، به آنان تعهد سپرده اند که کمکهای شان را با این مرکز از سر گیرند.

" این موضوع را با وزارت و موسسه کمک کننده که در گذشته این شفاخانه را تمویل میکرد، در میان گذاشتیم. آنان به ما اطمینان داده اند که در آینده نزدیک این شفاخانه را بازگشایی خواهند کرد."

توقف فعالیت مراکز ترک اعتیاد یکی پی دیگر به دلیل نبود امکانات مالی و تخنیکی در حال است که به تازه گی سازمان ملل متحد در گزارش سالانه اش وضعیت معتادان را نگران کننده خوانده و از فاجعه انسانی هُشدار داده است.

گزارش: روحالله انوری