دیدبان جهانی حقوق بشر خواهان توقف فوری اخراج اجباری هزاران پناهجوی افغان از ترکیه شده است.
دیدبان جهانی حقوق بشر در گزارش تازه اش، از اخراج اجباری پناهجویان افغان از ترکیه ابراز نگرانی شدید کرده است.
پتریشا گاسمن معاون بخش آسیا در این نهاد، شام گذشته (۲۷ عقرب) به رادیو آزادی گفت که باید روند اخراج اجباری این پناهجویان به زود ترین فرصت متوقف شود.
" با آنکه ترکیه بلند ترین آمار پناهجویان را در جهان دارد، باز هم به اخراج اجباری افغان ها از طریق مرز هایش یا هم پرواز ها به افغانستان ادامه داده، جائیکه آنها مصئون نیستند و هیچگونه امکاناتی هم برای شان وجود ندارد تا ادعا های شانرا برای مصئونیت بین المللی ثبت کنند."
در گزارشی که به روز جمعه از سوی دیدبان جهانی حقوق بشر نشر شد، آمده است، ترکیه گزارش داده که در هشت ماه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی، در مجموع ۴۴۷۶۸ تن از پناهجویان افغان را اخراج کرده است.
به گفتۀ این نهاد، ترکیه بدون شنیدن صدای نگران کننده افغان ها، آنها را اخراج می کند.
ترکیه در هشت ماه نخست سال ۲۰۲۲ میلادی، در مجموع ۴۴۷۶۸ تن از پناهجویان افغان را اخراج کرده است.
گزارش ۷۳ صفحه یی تحت نام "هیچ کسی نمی پرسد که چرا افغانستان را ترک کردم" نشر شده که در بخشی از آن آمده است، ترکیه روند خروج اجباری پناهجویان افغان را سرعت بخشیده و این روند در مقایسه با گذشته ۱۵۰ در صد افزایش یافته است.
در ادامۀ گزارش آمده که پناهجویان افغان در ترکیه از ثبت شدن در اداره های بین المللی برای مصونیت، ممنوع شده اند.
در گزارش این هم گفته شده که مردان و پسران جوان که بدون زنان خانواده شان سفر می کنند، با لت و کوب مقام های ترکیه و آزار و اذیت روبرو شده اند و یا هم شاهد چنین رویداد ها بوده اند.
دیدبان حقوق بشر می گوید که پس از حاکمیت دو باره طالبان در افغانستان، با هیچ مرد افغان که بدون اعضای زن در خانواده اش، وارد ترکیه شده، از سوی اداره مدیریت مهاجرت ولایتی آنکشور گفتگو صورت نگرفته و درخواست پناهنده گی اش هم پذیرفته نشده است.
در این گزارش آمده که اخراج اجباری پناهجویان از هر کشوری، مخالف معیار های حقوق بشری است و باید متوقف شود.
معاون وزارت داخله ترکیه در ماه فبروری امسال گفته بود که درخواست پناهجویان افغان در انقره، استانبول و ۱۴ ولایت دیگر این کشور پذیرفته نمی شود.
بر اساس آمار دیدبان حقوق بشر، در حال حاضر حدود ۳.۹ میلیون پناهجو در ترکیه بسر می برند که ۳.۶ میلیون تن شان شهروندان سوریه و ۳۲۰ هزار تن از سایر کشور ها، عمدتاً از افغانستان استند.