دفتر هماهنگی امور بشری سازمان ملل متحد (اوچا) از افزایش اسهال آبکی حاد در میان کودکان زیر ۵ سال و بانوان در سراسر افغانستان خبر داده است.
اوچا با نشر گزارشی در مورد دیهایدریشن (کم آبی) گفته است که از میان ۲۴۸ هزار مورد اسهال، ۵۵.۴ درصد آنها کودکان زیر ۵سال و ۴۹.۹ درصد آنان زنان اند.
خشکسالی در افغانستان سبب افزایش بیماری اسهال در افغانستان شده است.
خانوادههای نادار در کابل که به آب صحی آشامیدنی دسترسی ندارند، از افزایش این بیماری در میان کودکانشان نگران اند.
شکیبای ۳۶ ساله که مادر سه فرزند پسر است، میگوید، از ۳ هفته به این سو هر ۳ کودکش به بیماری اسهال مبتلا شدند، اما او توان تداوی آنها را ندارد.
او به رادیو آزادی گفت:
"اولادکایم چند روز میشود که به بیماری اسهال مبتلا شدند، شوهرم کاملا بیکار است، فیس داکتر هم بسیار قیمت است، خرچ مصرف خانه را ندارم، چه برسد که بروم و تداویشان را کنم، بسیار ضعیف هم شدن اولادکایم، میترسم که از بین نروند، نمیدانم چی کنم؟"
به گفتهٔ شکیبا، دو سال میشود که چاه آبی که در حویلیشان دارند آبش غیرصحی است، اما به دلیل اقتصاد ضعیف مجبور اند از همان آب استفاده کنند که سبب بیماری کودکانش نیز شده است.
از اول ماه می سال ۲۰۲۲ تا ۱۴ جنوری سال جاری میلادی، ۲۴۸ هزار و ۱۴۹ مورد اسهال در سراسر افغانستان ثبت شده است.
این در حالیست که دفتر هماهنگی امور بشری سازمام ملل متحد با نشر گزارشی در مورد دیهایدریشن (کم آبی) گفته است که از اول ماه می سال ۲۰۲۲ تا ۱۴ جنوری سال جاری میلادی، ۲۴۸ هزار و ۱۴۹ مورد اسهال در سراسر افغانستان ثبت شده است.
اوچا افزوده است، نزدیک به ۲،۶۴۴ نمونۀ اسهال که شامل کودکان دختر و پسر بوده است در افغانستان مورد آزمایش قرار گرفته است.
بر اساس گزارش این سازمان، چند مورد بیماری اسهال همراه با دیهایدریشن (کم آبی) نخست در ۴ ماه می ۲۰۲۲ از کندهار به سیستم ملی مراقبت و پاسخ به بیماری (NDSR)، وزارت صحت عامۀ حکومت طالبان و سازمان صحی جهان گزارش شد و بعد از آن این بیماری به ۱۷۵ ولسوالی در ۳۴ ولایت گسترش یافت.
با این حال صندوق وجهی حمایت از کودکان سازمان ملل متحد (یونسیف) در ماه قوس سال جاری گفته بود که نزدیک به ۸۷۵ هزار کودک در افغانستان با سوی تغذیهٔ حاد روبهرو اند.
پیش از این نیز موسسۀ حمایت از کودکان (سیف د چلدرین) گفته بود که حدود ۱۰ میلیون کودک در افغانستان به دلیل نرسیدن غذای کافی به آنها، در وضعیت بد زندگی میکنند.
این اداره همچنان گفته بود که ۹ میلیون و ۶۰۰ هزار کودک روزانه گرسنه میمانند و آنها نیاز فوری به مواد غذایی دارند.
هم زمان با این رامز الاکبروف، معاون دفتر هیئت معاونت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) گفته بود که موارد سوء تغذیۀ حاد در ۲۸ ولایت افغانستان خیلی زیاد است.
به گفتۀ او، سه و نیم میلیون کودک به حمایتهایی درمانی و تغذیه نیاز دارند.