شماری از پناهجویان افغان در پاکستان از آنچه که عدم رسیدگی به پروندههایشان از سوی امریکا خواندند، در یک مکان سربسته اعتراض کردند.
در نوارهای ویدیویی که برگزار کنندگان این تجمع اعتراضی با رادیو آزادی شریک ساخته اند، یکی از بانوان معترض هدف از گردهماییشان را چنین توضیح داده است:
"هدف گردهمایی اعتراضی امروز که تعداد از زنان و کودکان متقاضیان (پی1 و پی2) جمع شده اند، رساندن صدایشان به گوش مقامات امریکا میباشد که به روند پروسس کیسهایشان سرعت داده شود، در پاکستان تمام حقوق و آزادیهای مهاجرین به شمول اعتراض مدنی سلب شده است که به همین دلیل ما نشست خود را دریک منزل شخصی برگزار کردیم."
این گردهمایی در یک مکان سر بسته پس از آن برگزار شده بود که به تازه گی یک جوان افغان در پاکستان که منتظر رسیده گی به کیس مهاجرتی اش بود٬ در اسلام آباد خودکشی کرد.
بنفشه نوری، یکی دیگر از شرکت کنندگان این نشست اعتراضی به رادیو آزادی گفت، حدود دوسال میشود که به پاکستان رفته، اما هیچ پیشرفتی در پروندهاش دیده نمیشود:
یکی از پناهجویان افغان؛ ما امکانات در اختیار نداریم ٫محدودیت ها فراوان است باید به کیس های ما رسیده گی شود
"متاسفانه در مدت این دو سال هیچ پیشرفتی در پروسس کیسهای ما وجود نداشته است و ما در وضعیت بیسرنوشتی بسر میبریم، به همین خاطر خواستم اعتراض کنیم، تمام پس اندازی که برای دوسال برنامه ریزی کرده بودیم، تمام شده و بعد از این ماندن در پاکستان برای ما بسیار دشوار است."
اندیشه، یکی از کودکان شرکت کننده در این نشست اعتراضی خطاب به مقامهای حکومت امریکا گفت:
"ما در پاکستان امکانات نداریم و از درس خواندن محروم استیم، لطفاً به آیندۀ ما فکر کنید."
دارندگان کیسهای "پی 1 و پ 2 " ادعا میکنند که آنان به اساس ایمیل وزارت خارجۀ امریکا برای طی مراحل پروندههایشان به پاکستان آمده اند و میخواهند هرچه زودتر از مشکلات موجود درپاکستان رهایی پیدا کنند.
این درحالیست که اخیراً یک لایحه زیر نام "قانون تعدیل افغان" که روند اقامت دایمی پناهجویان افغان را در امریکا و صدور ویزا به آنان را در کشورهای سوم تسهیل میسازد، برای بار دوم به کانگرس امریکا معرفی شده است.
کاخ سفید با استقبال از این لایحه گفته که از همکاران افغان امریکا حمایت میکند.
اخیراً پناهجویان افغان به شمول دارندگان پروندههای پناهندگی امریکا و دیگر کشورها از مشکلات متعددی از جمله آزار و اذیت و بازداشت از سوی پولیس پاکستان، عدم تمدید ویزههایشان از سوی حکومت این کشور، بلند بودن بهای مواد خوراکه و دیگر مشکلات اقتصادی شکایت کرده و خواهان رسیدگی هر چه زودتر به پروندههایشان هستند.
موضوع بازداشت، آزار و اذیت و تمدید نکردن ویزه و دیگر اسناد اقامت پناهجویان افغان از سوی حکومت پاکستان را پیش از این نیز منزه کاکر، وکیل مدافع زندانیان افغان در پاکستان و برخی از افغانهای مقیم پاکستان با رادیو آزادی در میان گذاشته اند. اما حکومت پاکستان تا به حال به گونۀ رسمی در بارۀ این ادعاها چیزی نگفته است.