لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۳ قوس ۱۴۰۳ کابل ۰۲:۳۰

پناهجویان افغان با نوشتن نامهٔ سرگشاده در پاکستان٬ خواهان رسیده‌گی به مشکلات شدند


تعدادی از پناهجویان افغانستان که در نتیجه تحولات دوسال اخیر به پاکستان پناهنده شده اند
تعدادی از پناهجویان افغانستان که در نتیجه تحولات دوسال اخیر به پاکستان پناهنده شده اند

شورای مهاجرین افغان در پاکستان در یک نامه سرگشاده از نهادهای مربوط حکومت پاکستان و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان (یو ان اچ سی آر) خواسته تا به مشکلات آنان رسیدگی کنند.

این نامه که از سوی شورای مهاجرین افغان در پاکستان نوشته شده و به گفته این شورا صدها افغان در آن امضا کرده اند به روز پنجشنبه به اداره‌های مربوط فرستاده شده است.

میر احمد رؤفی، رئیس شورای مهاجرین افغان در پاکستان در مورد به رادیو آزادی چنین گفت:

"آن‌چه که بر مهاجرین از سوی پولیس در پاکستان اعمال می‌شود، دردآور است، ما جلسه‌یی داشتیم و نامه‌ای سرگشاده نوشتیم و به کمیشنری عالی پناهنده گان سازمان ملل ارائه کردیم و تصمیم داریم این نامه را همچنین به شکل حضوری به ارگان‌های مربوطه برسانیم تا مشکلات مهاجرین افغان را کاهش دهند و یا زمینه زیست بهتر آن‌ها درپاکستان فراهم شود."

این نامه بیشتر به مشکلات افغان‌هایی پرداخته که پس از تسلط طالبان بر افغانستان ازین کشور به پاکستان مهاجرت کرده اند.

شماری از پناهجویان افغان در پاکستان که در اعتراض به عدم رسیده گی به خواسته های شان گردهمایی را در مقابل دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل در اسلام آباد برگزار کرده بودند
شماری از پناهجویان افغان در پاکستان که در اعتراض به عدم رسیده گی به خواسته های شان گردهمایی را در مقابل دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل در اسلام آباد برگزار کرده بودند

مهاجرین تازه وارد افغان به پاکستان که بیشتر آن‌ها برای اخذ ویزه کشور سوم به آن کشور رفته اند، اخیراً بارها صدای خود را بلند کرده گفته اند که حکومت پاکستان ویزه‌های اقامت آن‌ها را تمدید نمی‌کند و از همین‌رو از سوی پولیس پاکستان مورد آزار و اذیت قرار می‌گیرند.

در نامه شورای مهاجرین افغان در پاکستان از حکومت آن کشور خواسته شده تا به آن‌ها ویزه اقامت صادر کند و همچنان افغانانی را که می‌خواهند از آن کشور خارج شوند، از جریمه هنگام خروج معاف کند.

در پاکستان بزرگ‌ترین مشکل مهاجرین افغان تمدید ویزه است، اگر کسی بخواهد ویزه‌اش را تمدید کند باید پول گزافی بپردازد

در این نامه همچنان از حکومت پاکستان خواسته شده تا طبق اعلامیه حقوق بشر و کنوانسیون ۱۹۵۱ جنیوا، حقوق مهاجرین افغان را رعایت کند.

مدونا حیدر یک مهاجر افغان در پاکستان که منتظر رسیده‌گی و درخواست پناهنده‌گی اش به امریکا است نیز در مورد مشکلات‌اش به رادیو آزادی چنین می‌گوید:

"در پاکستان بزرگ‌ترین مشکل مهاجرین افغان تمدید ویزه است، اگر کسی بخواهد ویزه‌اش را تمدید کند باید پول گزافی را به کمیشن‌کارها پرداخت کند، یعنی تمدید ویزه بدون پرداخت سه تا چهار صد دالر ممکن نیست و مشکل دیگر نبود فرصت‌های کاری و آموزش اطفال است."

در بخشی از این نامه از کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (یو ان اچ سی آر) تقاضا شده که به مهاجرین افغان کارت پناهنده‌گی بدهد و یا پولیس پاکستان را متقاعد بسازد که توکن توزیع شده از سوی اداره «شارپ » را که نهاد همکار کمیشنری عالی سازمان ملل است٬ به‌حیث سند قانونی پناهنده‌گی بشناسد.

احمد افغان، یک مهاجر دیگر افغان مدعی است که دفتر کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان با آن‌ها همکاری نمی‌کند:

"متأسفانه دفتر سازمان ملل متحد هیچ نوع کمکی با مهاجرین افغان در پاکستان نمی‌کند. فقط دفتر شارپ‌شان پناهنده‌گان افغان را ثبت‌نام می‌کند، اما متأسفانه پروسه را پیش نمی‌برند و به مهاجرین افغان کارت «یو ان اچ سی آر» نمی‌دهد."

اما پیش ازین قیصر افریدی سخنگوی کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان در اسلام‌آباد به رادیو آزادی گفته که در مورد مشکلات افغان‌ها پا حکومت پاکستان گفتگو کرده اند و امیدار است که مشکلات به زودی حل شود.

در ماه های اخیر به صد ها تن از پناهجویان افغان که در پاکستان بازداشت شده بودند به زندان مرکزی شهر کراچی منتقل شدند
در ماه های اخیر به صد ها تن از پناهجویان افغان که در پاکستان بازداشت شده بودند به زندان مرکزی شهر کراچی منتقل شدند


پناهجویان افغان مقیم پاکستان در حالی از مشکلات خود شکایت دارند که چند روز قبل کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در گزارش‌اش گفته که تا پایان سال ۲۰۲۲ میلادی ۹،۲ میلیون افغان در سراسر جهان به گونه اجباری آواره شده اند.

پیش ازین منزه کاکر، وکیل مدافع مهاجرین افغان در پاکستان، بارها از دستگیری هزاران افغان حتی با داشتن مدرک قانونی و حبس آن‌ها در زندان‌های کراچی سخن زده است.

صدها تن از افغان‌ها به شمول زنان،کودکان و بیماران که مدتی را در زندان‌های پاکستان در حبس به سر برده اند به افغانستان بازگردانده شده اند.

چهار نفر از این بیماران در زندان‌های آن کشور جان باخته اند و گفته می‌شود که زندانیان به خدمات صحی لازم نیز دسترسی ندارند.

حکومت طالبان پیش از این گفته بود که در مورد مشکلات مهاجرین افغان با مقام‌های پاکستانی گفتگو کرده، اما به‌گفته آنان حکومت پاکستان نیز مشکلات خاص خود را دارد.

حکومت پاکستان و کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهنده‌گان در آن کشور تا کنون به نامه شورای مهاجرین افغان و ادعاهای مهاجرین افغان در پاکستان پاسخی نداده اند.

XS
SM
MD
LG