در حالی که هنوز هم ادعاهایی مبنی بر بازداشت دختران و زنان توسط افراد وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در افغانستان به اتهام بدحجابی وجود دارد، ملل متحد میگوید که این ادعای رفتار نادرست با زنان افغان را بررسی میکنند.
استفان دوجاریک، سخنگوی سرمنشی این سازمان به روز دوشنبه در یک نشست خبری گفت، نگران دستگیری زنان و دختران به دلیل بدحجابی هستند:
"ماموریت ما در افغانستان عمیقاً نگران بازداشت غیرقانونی زنان و دختران توسط طالبان به اتهام رعایت نکردن حجاب است. هیئت معاونت سازمان ملل متحد در افغانستان (یوناما) در حال بررسی ادعاهای بدرفتاری طالبان با دختران و زنان و دستگیریهای خودسرانه آنهاست و به نظر میرسد که از این اقدامات طالبان بیشتر این آسیب را اقلیتهای مذهبی و قومی متقبل شده اند."
او میگوید که هیئت معاونت ملل متحد در افغانستان (یوناما) نگران است که آزار و اذیت و بازداشتهای خودسرانه منجر به انزوای بیشتر زنان افغان شود و همچنین این نگرانی نیز وجود دارد که خشونت مردان علیه زنان در خانوادهها افزایش یابد.
آقای دوجاریک گفت که یوناما این موضوع را با مقامهای وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در میان گذاشته و از آنان خواسته است تا تمامی زنان دستگیر شده را آزاد کند.
این در حالیست که از اول ماه جنوری محتسبان وزارت امر به معروف و نهی از منکر حکومت طالبان در شماری از ولایتهای افغانستان از جمله کابل، روند بازداشت زنان و دختران را آغاز کردند که به گفتۀ آنان، حجاب اسلامی را رعایت نکرده اند.
ذبیح الله مجاهد، سخنگوی حکومت طالبان به پرسشهای ما در مورد اظهارات اخیر سخنگوی سرمنشی سازمان ملل متحد پاسخ نداد، اما وی پیش از این بازداشت زنان را به اتهام بیحجابی تأیید کرده و گفته بود که آنان پس از چند ساعت با گرفتن ضمانت از خانوادههایشان آزاد شده اند.
اما یکی از باشندگان مکروریان سوم شهر کابل که نخواست نام وی در این گزارش ذکر شود، در صحبت با رادیو آزادی مدعی شد که یک زن به اتهام بدحجابی از سوی طالبان مورد لت و کوب قرار گرفته و بعداً به جای نامعلومی برده شده است.
در همین حال نرگس سادات، فعال حقوق زنان مدعی است که فضای زندگی بر زنان در افغانستان روزبهروز تنگتر میشود:
"حق و حقوق اولیۀ زنان افغانستان و این زنان مظلوم و رنجدیده را از جامعه حذف کردند. اما هنوز هم دست بردار نیستند، هنوز هم آزار واذیتشان میکنند، از کوچه و پس کوچهها، از سر سرک حتی از کنار خانه و کنار جاده زنان به بهانههای مختلف بازداشت میشوند و به جاهای نامعلوم برده میشوند."
بانو سادات از جامعۀ جهانی میخواهد، تا زمانی که حکومت طالبان به حقوق بشر احترام نگذارد، آنها را به رسمیت نشناسد.
نهادهای مختلف حامی حقوق بشر از جمله سازمان ملل متحد و بسیاری از کشورها بارها حکومت طالبان را به نقض حقوق بشر به ویژه حقوق زنان را متهم کرده اند.
اما طالبان همواره مدعی شده اند که حقوق زنان را در چارچوب شریعت اسلام به آنها داده اند، ادعایی که ظاهراً دختران افغان و جامعۀ جهانی آن را نمیپذیرند.