لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۲ قوس ۱۴۰۳ کابل ۱۲:۲۶

ریچارد بنیت: طالبان باید روند بازداشت زنان و دختران را در افغانستان متوقف کنند


 ریچارد بینت، گزارشگر خاص سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان
ریچارد بینت، گزارشگر خاص سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان

ریچارد بینت، گزارشگر خاص سازمان ملل متحد در امور حقوق بشر افغانستان می گوید٬ کسانی باید پاسخگو قرار داده شوند که در دستگیری های زنان و دختران به صورت خودسرانه و زیر نام های مختلف دست دارند.

آقای بینت، شام گذشته در یک بحث در شبکه ایکس(تویتر سابق) از طالبان خواست که سلسله دستگیری زنان و دختران افغان را تحت نام"بدحجابی" و یا اعتراض متوقف کنند:

"ما از طالبان میخواهیم که همۀ دستگیریهای خودسرانه که دختران و زنان افغان را به دلیل حجاب سختگیرانه هدف قرار میدهد، متوقف سازند و به تعهدات بین المللی افغانستان در زمینۀ حقوق بشر از جمله کنوانسیون منع تبعیض علیه زنان احترام بگذارند. دریافت ما اینست که این عملیات خودسرانه در ابتدا در دشت برچی آغاز شد که عمدآً هزاره ها در آنجا زندگی می کنند و از آن متاثر شدند، اما این عملیات همچنان به سایر مناطق کابل و ولایات دیگر نیز گسترش یافته است."

تصویری که نشان می دهد طالبان زنان و دختران را به دلیل بدحجابی در کابل بازداشت می کنند
تصویری که نشان می دهد طالبان زنان و دختران را به دلیل بدحجابی در کابل بازداشت می کنند

به گفتۀ آقای بینت، دستگیری های خودسرانه معترضان و زنانی که حتی در تظاهرات هم شرکت نکرده اند از آغاز ماه جنوری سالجاری افزایش یافته است.

ذبیح الله مجاهد سخنگوی حکومت طالبان در ابتدا تایید کرده بود که شماری از زنان به اتهام تشویق مردم به بدحجابی دستگیر شده و پس از مشوره آزاد شده اند. اما آقای مجاهد

در هفته گذشته به رسانه ها گفت که هیچ زنی به اتهام بدحجابی از سوی آنها دستگیر نشده است.

براساس برخی گزارش ها، این فشار تازۀ طالبان بر زنان و دختران افغان به سایر ولایات افغانستان از جمله بامیان، بغلان، بلخ، دایکندی و کندز نیز گسترش یافته است.

ریچارد بینت، گزارشگر ویژه سازمان ملل برای حقوق بشر در افغانستان، در بحث روز شنبه گفت که گزارش تازۀ ای در مورد افغانستان در ۲۹ فبروری منتشر خواهد شد که در آن وضعیت حقوق بشر در افغانستان در کل ارزیابی و بررسی شده است.

آقای بنیت همچنین از طالبان خواسته تا به کنوانسیون حقوق بشر که افغانستان نیز آن امضا کرده، احترام بگذارند.

افغانستان در سال ۱۹۴۶ میلادی به عضویت سازمان ملل متحد درآمد و با امضای منشور این سازمان، باید اصول تعیین شده آن را بپذیرد، حقوق بشر را محترم شمرده، آزادی های اساسی همه را بدون در نظر داشت جنسیت، زبان، مذهب و تفاوت احترام و ترویج کند.

افغانستان کنوانسیون منع هرنوع تبعیض نژادی را در ۱۴ اگست سال ۱۹۸۹ میلادی امضا کرده و در ماه مارچ سال ۲۰۰۳ میلادی رسماً به این کنوانسیون پیوست.

XS
SM
MD
LG