سرازیر شدن سیلابهای تازه در ولسوالی «یکاولنگ نمبر یک» ولایت بامیان، جان ۱۷ عضو دو خانواده را گرفته است. عبدالصبور فرزان سیغانی، سخنگوی والی طالبان در بامیان، میگوید این سیلابها روز سهشنبه در ولسوالیهای یکاولنگ، کهمرد، ورس و پنجاب این ولایت سرازیر شدهاست.
او در این مورد به رادیو آزادی گفت:
"متأسفانه در ولسوالی یکاولنگ نمبر یک، ۱۷ تن به شمول کودکان، زنان و مردان که از دو فامیل بودند، جان باخته و زیر سیلاب شدند که از مجموع ۱۷ تن هفت تنشان پیدا شده و اجساد ۱۰ تن زیر سیلاب میباشد، عملیات جستوجو برای پیدا کردنشان ادامه دارد."
آقای سیغانی افزود که در سیلابهای شدید در قریههای پودینهتو، هزار چشمه و دزدان چشمه ولسوالی «یکاولنگ نمبر یک» ۳۵ راس مواشی نیز تلف شده و همچنان ۴۱ خانه، زمینهای زراعتی، سرکها و کانالهای آب هم به گونۀ کامل و قسماً تخریب شدهاست.
او گفت که سیلابها خسارات هنگفت مالی را به باشندهگان ولسوالیهای کهمرد، پنجاب و ورس نیز وارد کرده، اما در مورد جزئیات بیشتر ارائه نکرد.
سیلابزدههای غور و بغلان هنوز در وضعیت نابسامانی قرار دارند
تلاش کردیم با شماری از خانوادههای سیلابزده در مناطق آسیبدیده در بامیان صحبت کنیم، اما به دلیل نبود کیفیت خدمات مخابراتی در آن ساحات موفق نشدیم. در این حال، شماری از سیلابزدهها در ولایتهای بغلان و غور به رادیو آزادی میگویند که با گذشت حدود یک ماه هنوز هم در وضعیت بد قرار داشته و نیاز به کمکهای فوری دارند.
بیشتر در این باره: افزایش انواع بیماریها در مناطق سیلابزدۀ افغانستانغلام حیدر، یکی از باشندهگان منطقه گلدره شیخهای ولایت غور، به رادیو آزادی گفت: "همه خانه و کاشانه ما را سیلاب ویران کرد، با کودکان خود در دشت بدون سرپناه زندگی میکنیم، اگر مؤسسات و ارگانهای حکومتی ما را کمک نکند از بین خواهیم رفت."
دین محمد، باشندۀ بغلان مرکزی نیز مشکل مشابهی را مطرح کرد: "بیشتر مردم اینجا با مشکل گرمی دچار هستند، در بخش صحی با ما هیچ کمک صورت نگرفته است، بیشتر مردم خانههایشان را از دست دادهاند، اینجا زیر خیمههای داغ زندگی میکنیم، باید به مشکل ما توجه شود."
این درحالیست که کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندهگان میگوید، با آنکه بیش از یک ماه از وقوع سیل ویرانگر در مناطق شمالی افغانستان میگذرد، اما جوامع همچنان با عواقب شدید نبود خانهها، معیشتها و خدمات از دست رفته مواجه هستند و به حمایت فوری جامعه بینالمللی برای بازسازی نیاز دارند.
بیشتر در این باره: تاثیر ناگوارسیلابها در افغانستان؛ صدها دانش آموز صنف درسی ندارندلئونارد زولو، نماینده کمیشنری عالی ملل متحد در امور پناهندهگان، در جریان بازدید از ولایت بغلان گفت: "کارهای بیشتری باید انجام شود. با کمکهای سخاوتمندانه، میتوانیم به خانوادههای بیشتری دسترسی پیدا کنیم و وسایل نجات جان و حفاظت و کمک بیشتری برای آنها فراهم کنیم."
بهگفته زولو، جامعه برای بازسازی خانه و زندگی خود نیاز به حمایت دارد. پیش از این برخی از متضررین سیلابها در ولایتهای مختلف نیز در صحبت با رادیو آزادی از مشکلاتشان در بخشهای مختلف به شمول صحت، معارف، عدم دسترسی به آب صحی و سرپناه سخن گفته و خواهان رسیدگی به مشکلاتشان از سوی نهادهای دولتی و مؤسسات خصوصی شدهاند.