ملل متحد: بیش از چهل درصد زنان در افغانستان از کم‌خونی رنج می‌برند

ملل متحد می‌گوید بیش از چهل فیصد زنان در افغانستان از انیمیا یا کم‌خونی رنج می‌برند و این سازمان به زنان حامله در افغانستان منرال‌ها و ویتامین‌های مکمل توزیع می‌کند.

یونیسیف یا صندوق اطفال ملل متحد می‌گوید این اداره به زنان حامله در افغانستان منرال‌ها و ویتامین‌های مکمل که از سوی موسسهٔ کمک‌های بشردوستانهٔ کیرک فراهم شده، در مناطق مختلف افغانستان توزیع می‌کند.
یونیسیف روز دوشنبه با نشر یک ویدئو در شبکهٔ اجتماعی اکس (توئیتر سابق) گفت که چهل درصد زنان در افغانستان از انیمیا یا کم‌خونی رنج می‌برند.
یونیسیف می‌گوید که مکمل‌های کوچک مغذی چندگانه (MMS) مادران را از کم‌خونی و کمبودی‌های غذایی محافظت می‌کند، حاملگی ایمن و سالم را اطمینان می‌بخشد و اطفال با وزن مناسب به دنیا می‌آیند.

بیشتر در این باره: با مسدود شدن مکاتب دختران در افغانستان دانش آموزان از دریافت تابلیت های «فولیک اسید» محروم شده اند

یکتن از مادران حامله به نام فرشته که از این خدمات در بامیان مستفید شده است، چنین می‌گوید:
"امروز همرای خسرم رفتم بخاطری گرفتن ملاقات ماه هفتم. ماه در ماه تابلیت خون می‌گیرم. در این ماه که رفتم یک تابلیت متفاوتر به من دادند که سرگیچی و بیحالی و ضعف و این‌ها را برطرف کرد."

Your browser doesn’t support HTML5

ولادت‌هاى پى‌هم عامل بيمارى‌هاى متعدد زنان در ارزگان

یونیسیف می‌گوید کارمندان صحی این اداره وضعیت زنان حامله را در خانواده‌ها پیگیری می‌کنند.
داکتر جواد نورزی، متخصص داخله می‌گوید انیمیا یا کم‌خونی در نزد زنان به توجه بیشتر نیاز دارد زیرا آن‌ها در عادت ماهوار خون ضایع می‌کنند و اگر کسی از آن‌ها انیمیا باشد امکان دارد کم‌خونی وی چندین برابر افزایش یابد.
وی می‌گوید انیمیا یا کم‌خونی درجه‌های خفیف، متوسط و شدید دارد و دربارۀ علائم انیمیا چنین توضیح می‌دهد:
"در کم‌خونی خفیف تا متوسط، همیشه مریض سرگیچ است، رشد جسمی نسبتاً ضعیف دارد و از دردهای استخوانی شکایت می‌کند. اکثریت مریض‌ها از خستگی دوامدار و حالت خواب‌آلودگی شکایت می‌کنند و درد اعضاء."

داکتران متخصص می‌گویند با تنوع غذایی و مصرف مواد مغذی می‌توان از انیمیا جلوگیری کرد. تغذیه مناسب شامل خوردن سیب، پالک، خرما و گوشت است.

داکتر نورزی می‌افزاید که کم‌خونی خفیف را می‌توانیم توسط تغذیه درمان کنیم، اما کم‌خونی متوسط و شدید به مواد و منرال‌ها و دوای کم‌خونی نیاز دارد که باید به داکتر متخصص مراجعه شود تا علت اصلی تشخیص و درمان صورت گیرد.

بیشتر در این باره:

نبود کلینیک ها در مناطق دور افتاده افغانستان زنان حامله را با مشکلات زیاد رو به رو کرده استنگرانی از وضعیت سیستم صحی در افغانستان؛ سازمان ملل خواهان بودجه مورد نیاز شدچرا بیشتر زنان و دختران در افغانستان به مشکل کم خونی مواجه اند؟رعایت وقفه میان ولادت‌ها چقدر مهم است؟

او می‌گوید با تغذیهٔ بهتر می‌توان از کم‌خونی یا انیمیا جلوگیری کرد؛ مثلاً خوردن سیب، استفاده از پالک، خرما، انار، ترکاری، باب، شیر و گوشت می‌تواند مؤثر و مفید باشد.
آگاهان امور صحی یک دلیل شیوع کم‌خونی نزد زنان و دختران افغان را فقر اقتصادی و نداشتن تغذیهٔ مناسب عنوان می‌کنند.