خبر ها
امریکا قطعنامه سازمان ملل در مورد درخواست آتش بس در غزه را ویتو کرد
ایالات متحده امریکا قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد در مورد درخواست آتش بس در نوار غزه را ویتو کرد.
خبرگزاری اسوشیتدپرس نوشته است که ایالات متحده این قطعنامه را به خاطری رد کرده که در آن به رهایی فوری گورگانهای اسرائیلی اشاره نشده است.
در میان پانزده عضو شورای امنیت سازمان ملل متحد، تنها امریکا این قطعنامه را ویتو کرد در حالی که بریتانیا و فرانسه دو متحد عمده امریکا به این قطعنامه رای مثبت دادند.
گروه حماس که از سوی امریکا و اتحادیه اروپا به عنوان یک سازمان تروریستی شناخته میشود، در اکتوبر ۲۰۲۳ با حمله بر بخشهای از اسرائیل، ۱۲۰۰ نفر را کشتند و حدود ۲۵۰ نفر دیگر را گروگان گرفتند.
دهها تن از این گروگانها طی یک آتش بس موقت با زندانیهای فلسطینی مبادله شدند و شماری دیگری در نتیجه عملیات نظامی آزاد شدند اما بیش از صدتن این گروگانها هنوز هم در نزد حماس اند.
حامد کرزی از کشور های منطقه خواست برای حل مشکلات افغانستان تلاش کنند
حامد کرزی رئیس جمهور سابق افغانستان در دیدار با حسن کاظمی قمی نماینده خاص ایران برای افغانستان و سفیر این کشور در کابل تاکید نمود که کشورهای منطقه برای حل مشکلات افغانستان تلاش نموده و ابتکار را بدست بگیرند.
آقای کرزی در جریان ملاقات روز چهارشنبه خود با آقای قمی در کابل در این مورد سخن گفت. اما به گفته رسانه های ایرانی آقای کرزی در مورد این تلاشها و ابتکار جزئیات نداده است.
کاظمی قمی روز چهارشنبه با یک تعداد از مقامات حکومت طالبان به شمول سرپرست وزارت های دفاع و امور خارجه حکومت طالبان در کابل نیز دیدار نمود.
بانک جهانی از کاهش میزان صادرات محصولات تولیدی افغانستان خبر داد
بانک جهانی در یک گزارش خود گفته است که صادرات افغانستان از ماه جنوری تا ماه سپتمبر سال جاری میلادی در مقایسه با عین مهلت در سال گذشته ۱۴ درصد کمتر شده است.
این بانک در گزارشی خود که به روز چهارشنبه با رسانه ها شریک ساخت یکی از علت های کم شدن صادرات افغانستان را افزایش مالیات پاکستان بر محصولات میوه و سبزیجات افغانستان خوانده است.
آخند زاده عبدالسلام جواد سخنگوی وزارت تجارت و صنعت حکومت طالبان در این اواخر گفته بود که در پنج ماه اول سال جاری صادرات افغانستان به پاکستان ده درصد کاهش یافته است.
نظر به گزارش بانک جهانی از آغاز سال جاری تا ماه سپتمبر مقدار صادرات افغانستان به ۹۲ عشاریه پنج میلیون دالر رسید.
نمایندگی های قونسلی ایران در شهر های هامبورگ، مونشن و فرانکفورت جرمنی مسدود شدند
وزارت خارجه جرمنی به روز چهارشنبه خبر داد که قونسلگری های ایران در هامبورگ، مونشن و فرانکفورت رسما بروی مراجعین بسته شده اند.
جرمنی در اعتراض به اعدام سه هفته قبل جمشید شارمهد توسط حکومت ایران که تابعیت دوگانه جرمنی و ایران را داشت، دستور بستن تمام قونسلگری های این کشور را صادر کرد.
سفارت ایران در برلین باز خواهد بود تا خدمات قونسلی را به تقریبا ۳۰۰ هزار ایرانی که در جرمنی بسر میبرند، انجام دهد.
مقامات قضائی ایران روز ۲۸ اکتوبر در مورد اعدام شارمهد خبر داده بودند.
شارمهد در سال ۱۹۵۵ در ایران به دنیا آمده و به سن هفت سالگی به آلمان غرب رفت. او در بهار سال ۲۰۲۳ بعد از یک محاکمه سوال برانگیز در رابطه با تروریزم به اعدام محکوم شد.
حکومت جرمنی، اعضای خانواده شارمهد و فعالان حقوق بشر اتهامات علیه وی را رد کردند.
کارن دیکر: افغانستان بدون مشارکت تمام مردم آن، پیشرفت کرده نمیتواند
کارن دیکر شارژدافیر سفارت ایالات متحده امریکا برای افغانستان می گوید افغانستان بدون مشارکت تمام مردم آن پیشرفت کرده نمی تواند.
خانم دیکر در این مورد به روز چهارشنبه در رابطه با محدودیت تعلیم دختران در افغانستان در صفحه ایکس (تویتر سابق) نوشته است. او می افزاید افغانستان خواهان تعلیم یک سان برای همه در اتباع آن است.
هفته جاری به عنوان هفته آموزش در جهان تجلیل میشود ، اما در افغانستان دروازه مکاتب به روی دختران بالاتر از صنف ششم بسته است.
نظر به ارقام ملل متحد بیش از یک میلیون و ۴۰۰ هزار دختر در افغانستان از تعلیم محروم شده اند.
یک شهروند جرمنی به اتهام دست داشتن در اعمال تخریبی، در روسیه بازداشت شد
ادارۀ خدمات امنیت فدرال روسیه (FSB) می گوید که یک شهروند جرمنی را به اتهام دست داشتن در انفجار ماه مارچ در پایپلاین گاز در مرکز توزیع کالینینگراد، دستگیر کرده است.
ادارۀ خدمات امنیت فدرال روسیه، امروز(۲۰ نوامبر) در اعلامیه ای گفت که نیکولای گایدوک در حالی که از پولند وارد کالینینگراد می شد و ۰.۵ لیتر "مواد انفجاری" نامشخص در موتر وی پیدا شد، دستگیر شده است.
براساس اعلامیه، گایدوک قصد اجرای "عملکرد خرابکارانه" در تاسیسات انرژی در منطقه را داشت و این حرکت توسط یک شهروند اوکراینی مقیم جرمنی"طراحی" شده است.
گایدوک به تروریزم و قاچاق مواد منفجره متهم شده است.
چینل تلگرام اگنتسوا(Agentstvo) گفته که گایدوک ۵۷ ساله شهروند اوکراین است. مقامات جرمنی تا هنوز در این مورد اظهار نظر نکرده اند.
گروه حافظ گل بهادر مسئولیت حملۀ انتحاری بر یک پوستهٔ نیروهای امنیتی پاکستان را برعهده گرفت
گروه حافظ گل بهادر، جناح انشعابی تحریک طالبان پاکستان، مسئولیت حملۀ انتحاری و تیراندازی شب گذشته بر یک پوستهٔ تلاشی نیروهای امنیتی این کشور را برعهده گرفت.
این گروه ادعا کرده که در این رویداد ۲۳ نیروی پاکستانی کشته شدهاند؛ ارقامی که بهصورت مستقل هنوز تأیید نشدهاند.
پیش از این، اردوی پاکستان با نشر اعلامیهای اعلام کرده بود که در نتیجهٔ انفجار موتر بمبگذاریشده و تیراندازی مهاجمان، ۱۲ تن از اعضای نیروهای امنیتی این کشور کشته شدهاند.
در اعلامیهٔ اردوی پاکستان آمده است که این رویداد در منطقهٔ مالیخیل بنو، ولسوالی نارام ایالت خیبرپختونخوا رخ داده است.
باشندگان محل به رادیو مشال، بخش پاکستان رادیو آزادی، گفتهاند که صدای تیراندازی تا ناوقتهای شب ادامه داشته است.
این حمله در حالی رخ داده است که مقامات سیاسی و نظامی پاکستان برای گفتوگو در مورد راههای مقابله با افزایش ناامنیها در این کشور، نشستی را در اسلامآباد برگزار کردهاند.
سفارت امریکا در کییف به دلیل احتمال حملۀ هوایی موقتاً تعطیل شد
سفارت ایالات متحدۀ امریکا در کییف، پایتخت اوکراین، بهگونه موقت تعطیل شد.
براساس اعلامیۀ این سفارت که امروز چهارشنبه (۳۰ عقرب) منتشر شد، این اقدام بهخاطر احتمال یک حملۀ بزرگ هوایی اتخاذ شده است.
سفارت امریکا در کییف در این اعلامیه گفته که در صورت هشدار حملۀ هوایی، به کارمندانش و شهروندان امریکا در این شهر توصیه کرده که خود را به جاهای امن برسانند و سفارت نیز بهخاطر احتیاط فراوان مسدود خواهد ماند.
سفارت امریکا جزئیات بیشتری نداده است.
اما در حال حاضر، مقامهای اوکراینی از حملات گستردۀ طیارههای بیسرنشین روسیه به مناطق مختلف این کشور، از جمله شهر کییف، پایتخت اوکراین، هشدار دادهاند.
این در حالی است که جو بایدن، رئیسجمهور امریکا، با ارسال ماینهای ضد پرسونل به اوکراین موافقت کرده است.
مقامهای امریکایی هدف این اقدام را کند کردن پیشروی نیروهای روسی در جنگ علیه اوکراین خواندهاند.
ایبک عثمانوف، سفیر جدید ازبیکستان، اعتبارنامۀ خود را به امیرخان متقی سپرد
ایبک عثمانوف، سفیر جدید ازبیکستان برای افغانستان، امروز چهارشنبه (۳۰ عقرب) اعتبارنامۀ خود را به امیرخان متقی، وزیر خارجۀ حکومت طالبان، سپرد.
این در حالی است که حکومت طالبان از سوی هیچ کشوری هنوز به رسمیت شناخته نشده است. اما برخی از کشورها، به شمول ازبیکستان، روابط نزدیکی با طالبان داشتهاند.
حافظ ضیا احمد، معاون سخنگوی وزارت خارجۀ طالبان، با نشر تصاویری از این دیدار در ایکس (توییتر سابق)، نوشت که در دیدار میان سفیر جدید ازبیکستان و آقای متقی، بر روابط نزدیک دیپلماتیک و فعالیت سفارتخانههای دو کشور تأکید شده است.
پیش از این، یک رسانۀ مربوط به وزارت خارجۀ ازبیکستان به نام "دنیا" گزارش داده بود که ایبک عثمانوف، ۶۲ ساله، در کنار دیگر پستهای دیپلماتیک، از سال ۲۰۱۱ تا ۲۰۱۲ بهعنوان معاون وزیر خارجۀ این کشور کار کرده است و همچنان اخیراً بهعنوان سفیر ازبیکستان برای پاکستان و مصر هم ایفای وظیفه کرده است.
نمایندۀ ویژۀ امریکا: پایان جنگ میان اسرائیل و حزبالله ممکن شده است
نمایندۀ ویژۀ ایالات متحدۀ امریکا برای صلح شرق میانه میگوید که پایان دادن به جنگ میان اسرائیل و حزبالله اکنون ممکن شده است.
اموس هوکشتاین، که دیروز به بیروت رسید، دربارۀ طرح آتشبس که لبنان تا حد زیادی آن را تأیید کرده، با مقامات لبنانی گفتوگو کرد.
هوکشتاین همچنین با نبیه بیری، رئیس پارلمان لبنان، که از جانب حزبالله در مذاکرات شرکت کرده بود، دیدار کرد.
پس از این دیدار، هوکشتاین اظهار داشت که "فرصتی واقعی" برای پایان دادن به جنگ به وجود آمده است.
ایالات متحده و فرانسه تلاشهایی را برای برقراری آتشبس میان اسرائیل و حزبالله آغاز کردهاند.
حزبالله که ادارۀ مناطق جنوبی لبنان را بر عهده دارد، علاوه بر یک حزب سیاسی، دارای شاخۀ نظامی نیز هست.
ایالات متحده حزبالله را یک سازمان تروریستی میداند، اما اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی این گروه را در فهرست سیاه خود قرار داده است.
یک سال پیش، جنگ میان حزبالله و اسرائیل پس از آن آغاز شد که گروه حماس به اسرائیل حمله کرد.
در واکنش، اردوی اسرائیل عملیات نظامی در نوار غزه را آغاز کرد و حزبالله نیز در حمایت از حماس به شلیک راکت به سمت اسرائیل اقدام کرد.