لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱۸ عقرب ۱۴۰۳ کابل ۰۱:۳۹

خبر ها

 محمد نبی عیسی خیل بازیکن مشهور تیم کریکت افغانستان از دنیای کریکت خدا حافظی می کند

محمد نبی عیسی خیل بازیکن تیم ملی کریکت افغانستان ( دست راست)
محمد نبی عیسی خیل بازیکن تیم ملی کریکت افغانستان ( دست راست)

محمد نبی عیسی خیل کاپیتان اسبق تیم ملی کریکت افغانستان در یک مصاحبه جدید اش گفته است که بعد از جام قهرمانان شورای بین المللی کریکت، از تیم ملی افغانستان خدا حافظی می کند.

این کریکتر افغان به روز چهارشنبه شانزدهم عقرب موفق شد که در برابر تیم بنگله دیش ۸۹ دوش کسب کند و نقش زیاد در پیروزی افغانستان ایفا کرد، بعد از آن با بخش رسانه یی بورد کریکت افغانستان مصاحبه ویدویی داشت که در آن از خدا حافظی اش بعد از جام قهرمانان سال ۲۰۲۵ گفته است.

جام قهرمانان شورای بین المللی کریکت قرار است که به تاریخ اول ماه حوت با اشتراک هشت تیم برتر کریکت جهان به میزبانی پاکستان آغاز شود و الی نزدهم حوت ادامه خواهد داشت.

محمد نبی عیسی خیل که مشهور به آقای رئیس است تنها کریکتر افغانستان است که توانسته تیم های ۴۵ کشور را در رقابت های کریکت شکست بدهد، وی همچنان اولین کریکتر افغان است که توانست به لیگ برتر کریکت بنگله دیش راه یابد و قبلأ چندین سال کاپیتانی تیم ملی کریکت افغانستان را نیز برعهده داشت.

عیسی خیل در اول جنوبی مصادف با دوازدهم ماه جدی ۱۴۰۳ شمسی چهل ساله میشود و برنامه خدا حافظی اش را در ماه مارچ مصادف به ماه حوت در نظر دارد.

کرملین: نمی‌توانیم احتمال تماس پوتین و ترمپ، قبل از مراسم تحلیف را رد کنیم

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین
دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین

دیمیتری پسکوف، سخنگوی کرملین، احتمال گفت‌وگو بین ولادیمیر پوتین، رئیس‌جمهور روسیه، و دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحدۀ امریکا، پیش از مراسم تحلیف او در ماه جنوری را رد نکرد.

زمانی که امروز (۷ نوامبر) در یک کنفرانس خبری در مسکو از دیمیتری پسکوف در مورد احتمال تماس‌ها بین روسیه و امریکا پرسیده شد، او گفت که دولت روسیه هیچ ارتباط مستقیمی نداشته است.

این اظهارات در حالی صورت می‌گیرد که پس از انتخابات ریاست‌جمهوری پنجم نوامبر در امریکا، که در آن دونالد ترمپ پیروز شد، توجه بین‌المللی به روابط بین ایالات متحدۀ امریکا و روسیه افزایش یافته است.

محکمهٔ قوقند ازبیکستان ۱۱ نفر را به اتهام جرایم تروریستی به حبس محکوم کرد

۱۱ نفر در قوقند به اتهام تأمین مالی تروریزم و توطئه برای تغییر نظام محکوم شدند
۱۱ نفر در قوقند به اتهام تأمین مالی تروریزم و توطئه برای تغییر نظام محکوم شدند

یک محکمهٔ شهر قوقند در ازبیکستان، ۱۱ تن را به دلیل ارتکاب جرایم مرتبط با تروریزم به حبس‌هایی از ۶ تا ۱۲ سال محکوم کرد. این افراد به اتهاماتی از جمله تأمین مالی تروریزم، توطئه برای تغییر نظام و داشتن مواد تهدیدکنندهٔ امنیت عمومی، محکوم شده‌اند.

ادارهٔ امنیت دولتی ازبیکستان امروز (۷ نوامبر) اعلام کرد که این افراد متهم به ترویج ایدئولوژی‌های افراطی بین سال‌های ۲۰۲۱ تا ۲۰۲۳ میلادی در گردهمایی‌های منظمی بودند که به‌عنوان رویدادهای اجتماعی موسوم به «شام شنبه» در چایخانه‌های محلی دایر می‌شد و بحث‌های آن‌ها روی جهاد و ایجاد یک دولت اسلامی متمرکز بود.

این دوسیه بخشی از تلاش‌های حکومت ازبکستان در امر مبارزه با افراط‌گرایی مذهبی به‌ویژه در قوقند، واقع در درهٔ فرغانه محسوب می‌شود که از نظر قومیت متنوع و از لحاظ تاریخی ناآرام بوده است. این منطقه محل فعالیت گروه‌های اسلام‌گرای داخلی و فراملی بوده و نگرانی‌هایی را در مورد بی‌ثباتی و گسترش ایدئولوژی‌های افراطی ایجاد کرده است.

زلنسکی: همکاری نزدیک با ترامپ ادامه خواهد یافت

زلنسکی و ترامپ دربارهٔ صلح اوکراین و روسیه گفت‌وگو کردند
زلنسکی و ترامپ دربارهٔ صلح اوکراین و روسیه گفت‌وگو کردند

ولودیمیر زلنسکی، رئیس‌جمهور اوکراین، پیروزی دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور منتخب امریکا، را در انتخابات تبریک گفت.

زلنسکی که سابقهٔ طولانی و پیچیده‌ای با دونالد ترامپ دارد، روز چهارشنبه (۶ نوامبر) در شبکهٔ اکس (تویتر سابق) نوشته که تلیفونی با رئیس‌جمهور منتخب امریکا صحبت کرده و پیروزی او را در انتخابات تبریک گفته است.

زلنسکی همچنین گفته که او و ترامپ توافق کردند که گفت‌وگوی نزدیک و همکاری بین کیف و واشنگتن را ادامه دهند.

ترامپ گفته که با اوکراین و روسیه برای پایان دادن به درگیری بین آن‌ها همکاری خواهد کرد. او گفته که ممکن است کیف برای دست‌یابی به توافق صلح، مجبور به واگذاری قلمرو شود، چیزی که اوکراین آن را رد کرده است.

رئیس‌جمهور کوریای جنوبی و ترمپ از دخالت عساکر کوریای شمالی در جنگ اوکراین ابراز نگرانی کردند

نیرو‌های کوریای شمالی
نیرو‌های کوریای شمالی

یون سوک یول، رئیس‌جمهور کوریای جنوبی، و دونالد ترمپ، رئیس‌جمهور منتخب ایالات متحدۀ امریکا، در یک صحبت تیلفونی، نگرانی‌های‌شان را در مورد اعزام عساکر کوریای شمالی به روسیه ابراز کرده‌اند.

این صحبت روز چهارشنبه (۶ نوامبر) در حالی صورت گرفت که براساس گزارش‌ها، عساکر کوریای شمالی برای جنگ در اوکراین فرستاده شده‌اند و یا قصد دارند که به آنجا فرستاده شوند.

یون سوک یول، رهبر کوریای جنوبی، دیروز در یک کنفرانس خبری گفت که دونالد ترمپ نخستین کسی بود که موضوع عساکر کوریای شمالی را مطرح کرد.

یون همچنین گفته که اکنون، با در نظر داشت سطح دخالت کوریای شمالی، ستراتیژی حمایت از اوکراین به تدریج تنظیم خواهد شد، به این معنی که احتمال فراهم ساختن اسلحه رد نمی‌شود.

کوریای جنوبی از متحدان اوکراین در برابر تهاجم غیرموجۀ روسیه محسوب می‌شود، ولی تا هنوز از ارسال کمک‌های مرگ‌بار به آن کشور خودداری کرده است.

حملات روسیه در کیف دو تن را زخمی کرد و خسارت مالی زیادی بر جا گذاشت

حملات دیشب روسیه بر اوکراین
حملات دیشب روسیه بر اوکراین

حملات روسیه در اوایل صبح امروز باعث آتش سوزی و خسارت مالی در پنج ولسوالی شهر کیف پایتخت اوکراین، شده است.

ویتالی کلیچکو شاروال کیف امروز(۷ نوامبر) در شبکۀ تلگرام نوشته که پارچه‌های طیارات بی پیلوت روسی در ولسوالی‌های پچرسک، هولوسیفسکی، سولومیانسک، اوبولونسک و پودیلسک سقوط کرده و که دو تن در اثر سقوط آن زخمی شده اند.

کلیچکو گفته که طبقات بالایی یک تعمیر چند منزله در پچرسک آتش گرفته و باشندگان آن تخلیه شده اند.

اوله کیپر والی منطقه‌ای نیز گفته که در شهر اودیسه، بعد از آنکه سیستم ضد هوایی اوکراین طیارات بی پیلوت روسی را بر فراز این بندر در بحیرۀ سیاه سقوط دادند، یک تعمیر بلند منزل مسکونی، تخریب شد و یک مرد زخمی شده است.

چینل‌های تلگرام ویدیویی از آتش‌سوزی در منزل اول یک ساختمان ۹ منزله در شهر اودیسه را منتشر کرده اند.

تهاجم غیر موجۀ روسیه بر اوکراین که در ۲۴ فبروری، ۲۰۲۲ میلادی آغاز شد، هنوز هم ادامه دارد.

نیروهای اسرائیل حملات تازه ای را بر جنوب بیروت آغاز کردند

حملات تازه اسرائیل در بیرون پایتخت لبنان.
حملات تازه اسرائیل در بیرون پایتخت لبنان.

نیروهای اسرائیل در اوایل صبح امروز (۷ نوامبر) حملات تازه ای را بر جنوب بیروت آغاز کردند. این حملات درست چند ساعت پس از آن آغاز شد که بنیامین نتانیاهو صدراعظم اسرائیل و دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحدۀ امریکا، در مورد "تهدید ایران" صحبت کردند.

بنیامین نتانیاهو یکی از نخستین رهبران جهان بود که به ترمپ تبریک گفت و انتخاب مجدد را "بزرگترین بازگشت تاریخ" خواند.

دفتر صدراعظم اسرائیل در اعلامیه گفته که این دو رهبر امروز (۷ نوامبر) از طریق تیلفون "موافقت کردند که با هم برای امنیت اسرائیل کار کنند" و آنها "در مورد تهدید ایران گفتگو کردند."

اندکی بعد از این گفتگو، اردوی اسرائیل حملات خود را بر سنگر هایی اصلی حزب الله تحت حمایت ایران در جنوب بیروت، آغاز کرد.

حزب الله لبنان یک گروه سیاسی نظامی است که ایالات متحدۀ امریکا، آن را به حیث یک سازمان تروریستی می‌شناسد، ولی اتحادیۀ اروپا تنها شاخۀ نظامی آن را در لیست سیاه شامل ساخته، نه بخش سیاسی آن را. حزب الله کنترل بخش اعظم جنوب لبنان را در دست دارد و نمایندگان شاخۀ سیاسی این حزب در پارلمان لبنان حضور دارند.

اردوی اسرائیل قبل از آغاز حملات اخیر، دستور تخلیه را صادر کرده و از مردم خواسته بود، تا چهار منطقه از جمله یک منطقۀ نزدیک میدان هوایی بین المللی بیروت را را ترک کنند.

خبرنگاران بدون مرز بسته شدن رادیو ژمن را از سوی طالبان محکوم کرد

خبرنگاران افغان در حکومت طالبان.
خبرنگاران افغان در حکومت طالبان.

سازمان خبرنگاران بدون سرحد بسته شدن رادیو محلی"ژمن" در ولایت خوست از سوی طالبان را محکوم کرده، آن را حمله بر آزادی مطبوعات خوانده است.

این سازمان روز چهارشنبه(۶ نوامبر) در شبکۀ اکس (تویتر سابق) نوشته که رادیو "ژمن" به اتهام پخش موسیقی از سوی مقامات طالبان بسته شد و از مقامات طالبان خواسته تا فوراً این رادیو را بازگشایی کنند.

مرکز خبرنگاران افغانستان دیروز گفت که رادیو"ژمن" دیروز از سوی ادارۀ امر به معروف و نهی از منکر طالبان به دلیل پخش موسیقی مسدود و دروازه‌های آن مهر و لاک شده است.

براساس خبرنامه این مرکز، اخیراً ادارات امر به معروف ونهی از منکر، اطلاعات و فرهنگ، قوماندانی امنیه و استخبارات طالبان در ولایت خوست، پخش موسیقی و اعلانات را ممنوع اعلام کرده اند.

طالبان پس از تسلط دوباره بر افغانستان در اگست ۲۰۲۱ میلادی، محدودیت‌های زیادی را بر رسانه‌های آزاد وضع کرده اند که ممنوعیت پخش موسیقی یکی از این محدودیت هاست.

سازمان ملل: ۲۵ در صد پناهجویانی که از طریق بحر به یونان رسیده اند افغان هستند

پناهجویان در آب‌های یونان
پناهجویان در آب‌های یونان

کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان (UNHCR) می گوید که در سال ۲۰۲۴ میلادی بعد از سوریای‌ها، افغان‌ها اکثریت پناهجویانی را تشکیل می‌دهند که از طریق بحر به یونان رسیده اند.

این کمیشنری در گزارش تازۀ که روز چهارشنبه (۶ نوامبر) منتشر شد گفته که در سال ۲۰۲۴ میلادی در مجموع ۲۸,۳۵۲ پناهجو از طریق بحر به یونان رسیده اند که ۲۵ در صد آنها از افغانستان هستند.

بر اساس گزارش کمیشنری عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، اکثریت افرادی که از افغانستان می‌آیند، به شکل خانواده‌ها هستند.

این کمیشنری همچنین گفته که در سال جاری یک چهارم پناهجویان اطفال اند، در حالیکه در سال ۲۰۲۳ میلادی این رقم یک پنجم بود و از این تعداد، حدود ۶ از ۱۰ در صد آنها زیر سن ۱۲ سال عمر دارند.

در گزارش همچنین گفته شده که علاوه بر این افراد، ۲۲ درصد همۀ اطفال هنگام ورود به حیث پناهجوی بدون همراه یا جدا از فامیل، عمدتاً از کشورهای مصر، سوریه، سومالیا و افغانستان ثبت شده اند؛ حدود ۵۰ درصد این پناهجویان مردان بین سنین ۱۸ تا ۳۹ هستند؛ در حالیکه فقط ۴ درصد آنها ۵۰ سال و یا بیشتر عمر دارند.

بیشتر "لود" شود

XS
SM
MD
LG