افغانستان
قصر سفید از احتمال «فروپاشی اقتصادی عمیقتر» در افغانستان خبر داد
قصر سفید میگوید که جو بایدن، رئیسجمهور ایالات متحد، در مورد بحران گسترده انسانی و احتمال فروپاشی اقتصادی عمیق تر در افغانستان ابراز نگرانی کرده است.
رئیس جمهور بایدن، در مورد تمدید وضعیت اضطراری اعلام شده از سوی این کشور در واکنش به بحران بشری و اقتصادی در افغانستان، اطلاعیهای را به کانگرس امریکا ارسال کرده است.
در متن این اطلاعیه که روز چهارشنبه، ۲۶ ماه جدی، در ویبسایت قصر سفید منتشر شد، رئیسجمهور بایدن بحران گسترده بشری و احتمال فروپاشی عمیق اقتصادی در افغانستان را تهدیدی غیرعادی و خارقالعاده برای امنیت ملی و سیاست خارجی امریکا خوانده است.
در اطلاعیه، افزون بر تشریح بحران بشری در افغانستان، از جمله نیازهای فوری افغانها به امنیت غذایی، حمایت معیشتی، آب، خدمات صحی، سرپناه، و کمک به شهرکسازی، به سایر نیازهای اولیهٔ انسانی نیز اشاره شده است.
این در حالی است که سازمان ملل متحد اخیراً گفته که افغانستان در سطح جهان، با دومین بحران بزرگ بشری مواجه است و نصف نفوس افغانستان به کمکهای بینالمللی نیاز دارند.
دیدهبان حقوق بشر خواهان تحریم تیم ملی کریکت افغانستان شد
دیدهبان حقوق بشر میگوید تا زمانی که زنان از حق آموزش و شرکت در ورزش محروماند، تیم ملی کریکت افغانستان باید تحریم شود.
مینکی وردن، یکی از مسوولان این سازمان، روز چهارشنبه، ۲۶ ماه جدی، در بیانیهای گفت که طالبان فرمانها و مقررات متعددی برای محرومساختن زنان از حقوق آنها، مانند کار و تحصیل، صادر کردهاند و کرکت افغانستان بورد تحت کنترول طالبان است.
در اعلامیه همچنان گفته شده که قانون اساسی محکمهٔ بینالمللی جزایی، طرد و تبعیض در ورزش بر اساس جنسیت و نژاد را رد میکند.
در این حال، دختران و زنان افغان اجازهٔ شرکت در کریکت و سایر ورزشها را ندارند.
شورای بینالمللی کریکت اخیراً در پاسخ به درخواست تحریم تیم ملی کریکت افغانستان در مسابقات گفته که بازیکنان افغان را بهدلیل اقداماتی که مسوول آن نیستند، مجازات نمیکند و کریکت بورد افغانستان مسوول سیاستهای طالبان شمرده نمیشود.
وزیرخارجۀ روسیه خواستار همکاری بین پاکستان، افغانستان و هند در مبارزه با تروریزم شد
وزیر امور خارجۀ روسیه خواستار همکاری مشترک میان پاکستان، افغانستان، هند و سایر اعضای سازمان همکاری شانگهای در زمینه مبارزه با تروریزم شد.
سرگی لاوروف روز چهارشنبه (15 جنوری) در یک نشست ابراز نگرانی کرد که ممکن است در سال ۲۰۲۵، کشورهای عضو سازمان شانگهای با تهدیدات جدید تروریستی مواجه شوند.
لاوروف همچنین در نشست سهجانبهای که در مورد افغانستان میان روسیه، پاکستان و چین برگزار شد، بر اهمیت شمولیت هند تأکید کرد.
روسیه، چین، قزاقستان، قرقیزستان، تاجیکستان، ازبکستان، هند، پاکستان و ایران اعضای سازمان همکاری شانگهای هستند.
مللمتحد: بیش از نیم میلیون کودک در افغانستان با خطر سوءتغذی روبهرو هستند
سازمان ملل متحد روز چهارشنبه هشدار داد که در سال روان ۲۰۲۵، بیش از نیم میلیون کودک در افغانستان با خطر سوءتغذی روبهرو هستند.
سازمان ملل در اعلامیهای که روز گذشته منتشر کرد، تغییرات اقلیمی را یکی از دلایل این وضعیت خوانده و گفته که این تغییرات باعث شده تا خانوادهها نتوانند غذای کافی برای کودکان خود فراهم کنند.
دفتر هماهنگی کمکهای بشردوستانه سازمان ملل متحد (اوچا) در گزارشی گفته است که در سال ۲۰۲۵، نزدیک به ۲۲.۹ میلیون افغان به کمکهای بشردوستانه نیاز خواهند داشت.
ثبتنام متقاضیان فریضۀ حج در افغانستان آغاز شد
وزارت حج و اوقاف حکومت طالبان از آغاز ثبتنام فریضۀ حج در افغانستان خبر داده است.
این وزارت با نشر اعلامیهای در صفحه ایکس، توییتر سابق، نوشته است که متقاضیان از روز شنبه ۲۹ جدی تا ۸ دلو سال جاری در کابل و ولایات میتوانند ثبتنام کنند.
در اعلامیه آمده است که بهدلیل اینکه تعداد زیادی از افراد در لیست انتظار حج هستند، امسال تنها برای متقاضیانی فرصت میدهند که برای بار نخست به حج می روند.
این وزارت در مورد شرایط ثبتنام چیزی نگفته است، اما افراد با دو قطعه عکس، کاپی و اصل تذکره میتوانند به دفاتراین وزارت مراجعه کنند.
این درحالی است که پیش از این، امیرخان متقی، سرپرست وزارت خارجه حکومت طالبان، در دیدار با فیصل طلق البقمی، سفیر عربستان سعودی در کابل، خواستار افزایش سهمیه حج افغانستان شده بود.
پیش از این، وزارت حج و اوقاف طالبان گفته بود که عربستان سعودی وعده کرده تا در مراسم حج سال روان، سهمیه افغانستان را از سی هزار به چهل هزار زائر افزایش بدهد.
از آغاز ۱۴۰۳، حدود ۲ هزار نفر در حوادث ترافیکی در افغانستان جان باختهاند
ریاست عمومی ترافیک وزارت داخله حکومت طالبان می گوید که از آغاز سال ۱۴۰۳ تا حال، حدود ۲ هزار نفر در حوادث ترافیکی در سراسر افغانستان جان باخته اند و ۷۰۰ تن دیگر زخمی شده اند.
حسیب الله مختار رئیس عمومی این ریاست به تلویزیون ملی افغانستان تحت کنترول طالبان در این مورد معلومات داده که امروز چهارشنبه ۲۶ جدی نشر شد.
به گفتۀ آقای مختار در این مدت نزدیک به ۴۰۰۰ حادثه ترافیکی در افغانستان رخ داده است.
حادثات ترافیکی در افغانستان در بیشتر موارد تلفات وارد می کنند، تنها در دو رویداد ترافیکی جداگانه در ۲۸ قوس سال جاری، مسیر شاهراه کابل-قندهار بیش از ۵۰ نفر جان باختند و بیش از ۶۰ تن دیگر زخمی شدند.
آقای مختار گفت که تلاش دارند در آینده نزدیک قوانین ترافیکی در تمامی شاهراه های افغانستان تطبیق شود.
خرابی جاده ها، عدم رعایت قوانین ترافیکی و بی احتیاطی رانندگان از دلایل عمده حادثات ترافیکی در افغانستان خوانده می شوند.
استانکزی: جهان تغییرات اقلیمی را سیاسی نسازد و با افغانستان همکاری کند
شیر محمد عباس استانکزی معین سیاسی وزارت خارجه طالبان از جهانیان خواست که مسایل مربوط به محیط زیست و تغییرات اقلیمی را سیاسی نسازند و در این راستا با افغانستان همکاری و کمک کنند.
او این را امروز چهارشنبه ۲۶جدی در کنفرانس ملی تغییرات اقلیمی گفت.
استانکزی افزود که ۸۰ درصد جنگل های افغانستان طی جنگ های جماهیر شوروی سابق ازبین رفته اند و استفاده از سلاح ها و بمب های در طول جنگ ها در این کشور به محیط زیست آسیب جدی وارد کرده است.
پیش از این، اداره ملی حفاظت از محیط زیست حکومت طالبان گفته بود که ۲۱ میلیون نفر در افغانستان به دلیل تغییرات اقلیمی به آب آشامیدنی دسترسی ندارند.
ملل متحد هم در گزارش خود افغانستان را یکی از ده کشور آسیب پذیر از تغییرات اقلیمی خوانده است.
نامزد وزارت دفاع امریکا نحوه خروج نیروهای امریکایی از افغانستان را "فاجعهبار" خواند
پیت هگست نامزد وزارت دفاع برای اداره جدید دونالد ترمپ رئیس جمهور منتخب ایالات متحده میگوید که چگونگی خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به گفتۀ او " ناکامی کامل " و "شرم آور" برای کشورش بود.
او روزگذشته سه شنبه ۲۵ جدی در جریان نشست استماعیه کانگرس امریکا به هدف تائیدش گفت که خروج نیروهای امریکایی از افغانستان به اعتبار نظامی امریکا صدمه رساند و منجر به کشته شدن سربازان امریکایی و ترک کردن کسانی شد که با امریکا همکاری کرده بودند.
اما جوبایدن رئیس جمهور امریکا در ۲۴ جدی در سخنرانی خود در وزارت خارجه کشورش بار دیگر از خروج نیروهای امریکایی از افغانستان دفاع کرد و گفت که پایان دادن به جنگ، تصیمیمی درست بود.
دو هفته پس از بازگشت طالبان به قدرت در افغانستان، آخرین گروه سربازان امریکایی در ۳۱ آگست سال ۲۰۲۱ از این کشور بیرون شدند.
خروج آنها بر اساس توافقنامه دوحه از افغانستان تکمیل شد.
این توافقنامه در دوره نخست ریاستجمهوری دونالد ترمپ، میان ایالات متحده و طالبان در ۲۹ فبروری ۲۰۲۰ امضا شده بود.
وزارت خارجه امریکا : دربیش از سه سال گذشته ده ها هزار افغان ویزای خاص مهاجرت دریافت کرده اند
انتونی بلینکن، وزیر خارجه ایالات متحده میگوید که از ماه جنوری سال ۲۰۲۱ به این سو بیش از ۷۸ هزار تن از «متحدان افغان ایالات متحده»، ویزای خاص مهاجرت یا «اسآیوی» دریافت کردهاند.
در بیانیهای که به روز سهشنبه، ۲۵ ماه جدی، از سوی وزارت خارجه ایالات متحده منتشر شد، به نقل از آقای بلینکن آمده است که این رقم بیش از ۵۱ درصد تمامی ویزههای «اسآیوی» صادرشده از زمان آغاز این برنامه را نشان میدهد.
برنامه صدور ویزای خاص مهاجرت در سال ۲۰۰۹ آغاز شد.
این ویزا برای شهروندان افغان که در طول ۲۰ سال گذشته از نیروهای امریکا و تلاشهای دپلوماتیک آن کشور در افغانستان حمایت کردهاند، صادر میشود.
پس از حاکمیت دوباره طالبان بر افغانستان در ۱۵ آگست ۲۰۲۱، دهها هزار تن از افرادی که با نیروهای ایالات متحده و سایر کشورهای ائتلاف بینالمللی در افغانستان همکاری کرده بودند، با کمک این کشورها از افغانستان منتقل شدند.
بلینکن همچنان از متعهد ماندن وزارت خارجه ایالات متحده به متحدان افغان این کشور سخن گفته است.
این در حالی است که به آغاز کار اداره جدید به رهبری دونالد ترمپ، رئیسجمهور منتخب ایالات متحده، کمتر از یک هفته مانده است.
لوی درستیز اردوی پاکستان: تروریزم و پناهگاههای «تی تی پی» در افغانستان عامل اصلی اختلافات مرزی پاکستان و افغانستان است
جنرال عاصم منیر لوی درستیز اردوی پاکستان میگوید که دلیل اصلی اختلاف نظر آنها با افغانستان، تروریزم در آنسوی سرحد و مخفیگاههای تحریک طالبان پاکستان (تی تی پی) در قلمرو افغانستان است.
براساس رسانههای پاکستانی، عاصم منیر در دیدار با رهبران احزاب مختلف سیاسی در پشاور گفته که حکومت طالبان میتواند، این مشکل را حل کند.
لوی درستیز اردوی پاکستان ادعا کرده که "تروریزم" از خاک افغانستان وارد پاکستان شده است.
اسلامآباد، حکومت طالبان در افغانستان را به پناه دادن به تحریک طالبان پاکستان متهم میکند، اما طالبان همواره این اتهامات را رد کرده، گفتهاند که پاکستان نباید "برف خودرا بالای بام افغانها بیندازد" و آنها را به خاطر مشکلات داخلی خود، ملامت کند.
در حدود یک دهه گذشته، سال ۲۰۲۴ میلادی، خونینترین سال، برای عساکر و نیروهای امنیتی پاکستان خوانده شده است.