لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۲ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۵:۲۲

کوفی: هر روز فاصله بین مردم و حکومت زیاد شده می رود


فوزیه کوفی نماینده مردم ولایت بدخشان در ولسی جرگه افغانستان
فوزیه کوفی نماینده مردم ولایت بدخشان در ولسی جرگه افغانستان
لاس انجلس تایمز
روزنامهء لاس انجلس تایمز می نویسد که نماینده های مردم در ولسی جرگه افغانستان در کل نسبت به این کابینهء پیشنهادی چندان علاقمند به نظر نمی رسند.

فهرست اعضای کابینه برای بسیاری ها این مساله را خاطر نشان می سازد که مسالهء حمایت سیاسی به حیث یک قوهء کلیدی هم چنان پا بر جا باقی مانده است.

فوزیه کوفی نماینده مردم بدخشان، به روزنامه می گوید که قدرت، درست به یک کیک می ماند که هر کس می خواهد یک پارچهء آن را بگیرد. او می افزاید که در پهلوی مشکلات امنیتی، اقتصادی و فساد اداری، فاصله میان مردم و حکومت روز به روز زیاد شده می رود.

به همین ترتیب، یک سخنگوی حکومت ایالات متحده امریکا می گوید که امریکا چشم به راه است تا نماینده های مردم افغانستان وظیفه شان را به درستی انجام بدهند و به وزیران رای اعتماد بدهند که در پیشرفت بخش های اصلاحی، امنیتی و رفاهی افغانستان در آینده موثر واقع شوند.

لاس انجلس تایمز می گوید که در این فهرست، وزیران به شمول حنیف اتمر وزیر داخله و عبدالرحیم وردک وزیردفاع هم به چشم می خورند که ادارهء بارک اوباما رییس جمهور امریکا قبلاً، از آن ها ستایش کرده است.

اما برخی از گروه های حقوق بشر از معرفی شدن اسماعیل خان در سمت وزارت انرژی افغانستان ابراز تاسف کرده اند. این گروه ها او را به تخطی های وسیع متهم کرده اند.

به نوشته روزنامهء امریکایی لاس انجلس تایمز، فعالان حقوق زنان، از این که صرفاً یک زن در کابینهء 23 عضویی رییس جمهور کرزی جای داده شده، ابراز ناخرسندی کرده اند.

گروه تحقیقاتی روابط بین المللی و شبکهء امنیتی

به همین ترتیب گروه تحقیقاتی روابط بین المللی و شبکهء امنیتی که مرکز آن در شهر زوریخ است، مطلبی نوشته در مورد تحولات در پاکستان.

این گروه تحقیقاتی می گوید که جامعه جهانی تصمیم اردوی پاکستان را برای سرکوب طالبان ستوده است.

اما این موضوع را برجسته ساخته که ستراتیژی مبارزه علیه تروریزم که از سوی اردوی پاکستان عملی می شود، در واقع خیلی انتخابی بوده است.

به گفته این گروه تحقیقاتی، اردوی پاکستان صرفاً گروه های مشخص از طالبان را که آجندای ضد حکومت پاکستان را داشته باشند، مورد حمله قرار می دهند، اما به دیگر گروه های تندرو گزینهء زیست با همی مسالمت آمیز را پیشنهاد می کند.

به تحلیل این گروه، چنین اقدام، تلاش های بین المللی در خصوص مبارزه با تروریزم را نمی تواند به پیش ببرد. علاوه بر آن، تطبیق این ستراتیژی حتی نتوانسته خود پاکستان را هم حفظ بکند.

گروه تحقیقاتی روابط بین المللی و شبکهء امنیتی می گوید که حکومت اسلام آباد با سرمایه گذاری روی طالبان افغانی در اواسط سال های 1990 میلادی به آن ها به حیث سدی در برابر نفوذ هند در افغانستان نگاه می کند.

به گفته این گروه، حکومت پاکستان هم چنان روی احیای رهبران "میانه رو" در میان طالبان پا فشاری و هم فعالیت های متحدان پاکستانی آن ها را تحمل کرده است.

به تحلیل این گروه تحقیقاتی، این چنین فروگذاشت ریشه در این دارد که بسیاری از گروه های مستقر در پاکستان، در رویا رویی با حکومت پاکستان قرار ندارند.

گروه های طالبان پاکستانی ترجیح می دهند که با استفاده از خاک پاکستان حملات را در داخل افغانستان انجام بدهند. به گفتهء این گروه تحقیقاتی، گروه محسود، تنها گروه طالبان پاکستانی است که با القاعده ارتباط قوی دارد.
XS
SM
MD
LG