لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۲۸

از پلان بارک اوباما مبنی بر آغاز خروج نیروها از افغانستان انتقاد شد


جان مکین سناتور ارشد امریکا
جان مکین سناتور ارشد امریکا
سناتوران ارشد امریکا و سفیر افغانستان در واشنگتن دی سی پلان بارک اوباما، رییس جمهور امریکا را مبنی را آغاز خروج نیرو های ایالات متحده از افغانستان در جولای سال 2011، مورد انتقاد قرار دادند.

سید طیب جواد سفیر افغانستان در امریکا و سناتوران ارشد حزب جمهوری خواه گفته اند، تصمیم خروج نیرو ها باید بر اساس واقعیت های میدان جنگ باشد نه بر اساس زمان از قبل تعیین شده.

جان مکین و لینزی گراهم، سناتوران حزب جمهوری خواه امریکا در حالی که در کابل به سر می برند، گفته اند که تصمیم آغاز خروج نیرو های امریکایی در جولای 2011 شود، یک اشتباه است و طالبان و شبکه القاعده را جسور تر خواهد ساخت.

این اظهارات در حال صورت می گیرد که جنرال دیوید پیتریوس، قوماندان نیرو های ناتو و امریکا، دیروز رسماً مسوولیت نیرو های 130 هزاری ناتو را در افغانستان، به عهده گرفت.

در جریان تسلیم گیری قوماندانی نیرو های ناتو و امریکا در افغانستان، جنرال، پیتریوس گفت، آنها باید برنده جنگ 9 ساله در این کشور باشند. به نوشته آژانس خبری اسوشیتد پرس، این اظهارات در حال صورت می گیرد که تلفات در افغانستان رو به افزایش است.

پیتریوس بر جدول زمانی آغاز خروج نیرو های امریکایی تاکید کرد، ولی افزود، خروج نیرو ها بر اساس شرایط صورت خواهد گرفت.

میکن همچنین گفت، در مورد مسایل نظامی می داند و می فهمد که فرق بین استراتیژی و تکیک چیست. وی افزود، اگر برای دشمن زمان معیین تعیین شود، آنها در انتظار خواهند ماند تا قوای نظامی کشور را ترک کنند.

سناتور میکن گفت، تعیین ضرب الاجل به خاطر آغاز خروج نیرو ها، هم برای نیرو های متحدین و هم برای دشمنان، خبر نا به هنگام است.

لینزی گراهم نیز گفت که تعیین ضرب الاجل برای خروج نیرو ها، به تلاش های جنگ صدمه می رساند و سبب سر گیچی و ابهام می گردد.

به گفتهء گراهم، به نظر وی هر گاه موضوع خروج نیرو ها مطرح شود، چانس برنده شدن جنگ وجود نه خواهد داشت.

گراهم می گوید، ابهام در مورد جنگ، متحدین را آسیب رسانده و دشمنان را جسور تر می سازد.

در همین حال جوی لیبرمن، سناتور مستقل گفته است، تعیین ضرب الاجل پیامی را برای افغان ها، طالبان و همسایه افغانستان می رساند که امریکا این کشور را زود همگام ترک می کند.

به گفتهء لیبرمن، امریکا باید برنده جنگ باشد و جدول زمانی در مساله نباید مطرح باشد.

سید طیب جواد، سفیر افغانستان در امریکا نیز گفته است که تعیین ضرب الاجل تصنعی، مفکورهء خوب نیست.

به گفتهء طیب جواد، هرگاه ضرب الاجل واقعبینانه نباشد، دشمنان بیشتر جسور می گردند.

در عوض طیب جواد گفت، برای دشمنان و ترورستان باید پیامی روشن داده شود که قوای ناتو در افغانستان به خاطر ختم وظیفه در این کشور است.
XS
SM
MD
LG