لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
جمعه ۵ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۱:۲۲

«میکانیزم تامین صلح در افغانستان موضوع بحث فردا در لویه جرگه خواهد بود»


صفیه صدیقی سخنگوی لویه جرگهء عنعنوی
صفیه صدیقی سخنگوی لویه جرگهء عنعنوی
قرار است اشتراک کننده گان لویه جرگه ی عنعنوی افغانستان به روز جمعه در خصوص میکانیزم تامین صلح در افغانستان بحث کنند.

لویه جرگه ی عنعنوی به روز 4 شنبه در کابل برگزار شد و به روز 5 شنبه مساله مورد بحث در کمیته های 40 گانه ی این جرگه به بحث روی مشارکت ستراتیژیک میان افغانستان و امریکا اختصاص داده شده بود.

کمیته های کاری لویه جرگه ی عنعنوی افغانستان به روز جمعه به بحث در مورد میکانیزم تامین صلح در کشور خواهند پرداخت.

صفیه صدیقی سخنگوی این جرگه به روز پنجشنبه در یک نشست خبری در کابل گفت: اشتراک کننده گان لویه جرگه ی عنعنوی به روز جمعه در مورد ایجاد میکانیزم موثر برای تامین صلح و ثبات در کشور بحث می کنند.

« نماینده گان ملت فردا در این مورد نظر می دهند که چگونه می شود میکانیزم موثر برای تامین صلح در کشور ایجاد شود و روابط نیک میان افغانستان و همسایه گان این کشور برقرار شود.»

لویه جرگه ی عنعنوی به روز 4 شنبه به هدف بحث روی مشارکت ستراتیژیک میان افغانستان و امریکا و میکانیزم تامین صلح در افغانستان راه اندازی شد.

در دومین روز این جرگه مسوده ی پیمان ستراتیژیک میان افغانستان و امریکا در اختیار اشتراک کننده گان لویه جرگه ی عنعنوی قرار داده شد.

شماری از اعضای لویه جرگه ی عنعنوی پس از مطالعه ی این مسوده و بحث ها در مورد، به این نتیجه رسیده اند که اگر شرایط افغانستان از سوی امریکا برای بستن قرارداد ستراتیژیک با افغان ها پذیرفته شود، این کار به نفع افغان ها خواهد بود.

غلام دستگیر صوفی زاده، حسینه صافی و علی یاور هوشمند سه تن از اعضای لویه جرگه ی عنعنوی در مورد چنین گفتند:

« فعلاً کشور ما به این پیمان ستراتیژیک نیاز دارد اما ملت و مردم ما هم شرط های دارند که امریکا باید این شرایط ما را بپذیرد.»

« اگر این پیمان امضا شود باید منافع ملی در نظر گرفته شود.»

« پیمان مطابق به منافع ملی و تمامیت ارضی کشور ما امضا شود و امریکا ما را زود رها نکند، این به شکل یک اعلامیه به امضا نرسد بلکه نظر به گفته رییس جمهور ما باید این پیمان به صورت یک موافقتنامه به امضا برسد.»


تا هنوز روشن نیست چند درصد از کسانی که به لویه جرگه ی عنعنوی دعوت شده اند، با ایجاد روابط دراز مدت ستراتیژیک میان افغانستان و امریکا موافق و مخالف اند.

رییس جمهور کرزی در مراسم افتتاح لویه جرگه ی عنعنوی گفت: در صورتی که نقطه نظرات حکومت افغانستان از سوی امریکا پذیرفته شود، حاضر اند با امریکا سند مشارکت ستراتیژیک را به امضاء برسانند.

به گفته ی مقام های افغان، نکات عمده ی مورد اختلاف میان افغانستان و امریکا بر سر امضای این پیمان، تلاشی خانه های افغان ها، کنترول زندان های افغانستان و عملیات شبانه ی نیروهای امریکایی در افغانستان است.
XS
SM
MD
LG