لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۸ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۲۵

«در افغانستان یک چیزی هم به سمت درست پیش می رود»


فارن پالیسی
نشریه فارن پالیسی در شماره اخیر خود مطلبی در مورد افغانستان تحت عنوان، "جنگی که در آن چوکات وجود ندارد" نشر کرده، زنده گی مردم یک قریه دور افتادهء آقه را در ولایت کنر مثال قرار داده، می نویسد:
جنگ افغانستان تمام معیارهای زنده گی بشری را ویران کرده است.

به نوشته نشریه خشونت های پی هم، از بین رفتن زیربنای زمین داری و نبودن سیستم حفظ الصحه، ملیون ها تن را به مرگی محکوم کرده است که می توان از آن جلوگیری کرد.

با وجود ده ها ملیارد دالر کمک خارجی که بعد از سقوط نظام طالبان در افغانستان به مصرف رسید ، اطفال قریه آقه هنوزهم از امراضی می میرند که قابل وقایه و معالجه می باشد.

به نوشتهء نشریه اکثر اطفال در اینجا معتاد به دنیا می آیند، زیرا مادران شان در دورهء حمل برای خواب، درد و یا امراض دیگر تریاک می خورند و طفل در بطن مادر با تریاک عادت می کند. یک تعداد از این اطفال می میرند و شماری دیگر به امراض گوناگون مبتلا می شوند.

به نوشتهء نشریه هر زنده جان در این قریه با میراث مصیبت انگیز جنگ دست به گریبان می باشد. یک مرد کهنسال به خبرنگار نشریهء فارن پالیسی گفته است، از هر روز جنگ در اینجا خسته شده است زیرا جوانی وی در جنگ گذشت و اکنون جنگ جوانی فرزندان اورا نیز احاطه کرده است. این مرد کهنسال چندین پسر و دخترش را نشان می دهد که هریک زخمی و نشانی از جنگ بر جسم شان دارند.

به نوشتهء روزنامه قریه آقه در حقیقت می تواند مثالی برای بسیاری نقاط دیگر افغانستان نیز باشد که بیزاری مردم را از جنگ و خشونت برملا می سازد.


دموکراسی
نشریه اوپن دموکراسی نیز در شماره اخیر خود مطلبی دارد، تحت عنوان «در افغانستان یک چیزی هم به سمت درست پیش می رود»

به نوشته نشریه در غریب ترین ولایت غریب ترین کشور، نیم کره شمالی زمین زنده گی رو به بهبود است.

نشریه با این سخنان ولایت بامیان افغانستان را در نظر دارد که با کوه ها احاطه شده و در حالی که تصویر زنده گی در سایر نقاط افغانستان تیره و تار به نظر می رسد ، در این ولایت پیشرفت روز افزون است.

عزیزی بانک، د افغانستان بانک، کابل بانک و مایکرو فایننس در اینجا نماینده گی های دارند و پول های که به این ولایت می آید، هرچند در مقایسه با ولایات دیگر ناچیز می باشد، اما زمینهء پیشرفت وسیع را فراهم کرده است.

به نوشته نشریه نظم اداری و حضور یک والی زن که در فساد اداری آلوده نیست یکی از دلایل عمده پیشرفت این ولایت می باشد.

به نوشتهء نشریه اوپن دموکراسی مثال بامیان یک روزنهء امید را برای دیگر ولایات افغانستان باز می سازد که اگر نظم درست اداری وجود داشته باشد، در ساحهء تعلیم تربیه مخصوصاً تحصیل زنان توجه شود، از پول های کمکی صادقانه استفاده گردد و از همه مهمتر فساد اداری مهار شود، شاید مثال بامیان در سایر ولایات افغانستان نیز جامه عمل بپوشد.
XS
SM
MD
LG