لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۴ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۲:۱۴

برخی از رسانه ها در افغانستان با خبرنگاران از خشونت کار می گیرند


ضیا بومیا رییس انجمن آزاد خبرنگاران جنوب آسیا در افغانستان
ضیا بومیا رییس انجمن آزاد خبرنگاران جنوب آسیا در افغانستان
انجمن آزاد خبرنگاران جنوب آسیا در افغانستان یا SAFMA می گوید، برخی از رسانه ها در این کشور با خبرنگاران از خشونت کار می گیرند.

ضیا بومیا رییس این انجمن به روز یکشنبه در صحبت با رادیو آزادی گفت، اکثریت این رسانه ها یا از سوی ادارات استخبارات خارجی حمایت می شوند و یا هم در حکومت نفوذ سیاسی دارند.

انجمن آزاد خبرنگاران جنوب آسیا در افغانستان از رسانه ی مشخص به عنوان گیرنده ی کمک های مالی اداره استخبارات کدام کشور خارجی نام نمی برد، اما می گوید، خبرنگاران در رسانه های تحت حمایت ادارات استخبارات کشور های خارجی مورد خشونت قرار می گیرند.

ضیاء بومیا رییس SAFMA یا انجمن آزاد خبرنگاران جنوب آسیا در افغانستان به رادیو آزادی گفت، مسوولان رسانه هایی مربوط به برخی از رهبران سیاسی، هم با خبرنگاران رفتار خشونت آمیز می کنند:

« برخی از رسانه های متعلق به رهبران سیاسی که در چوکات احزاب سیاسی در بیرون از افغانستان ایجاد شده بودند، با کمک های ادارات استخباراتی وارد افغانستان شدند، در عوض سلاح، رسانه ایجاد کردند، تا اختلافات فرقه یی بوجود بیآورند.
ژورنالیستانی که برای این رسانه ها کار می کنند، چگونه کار شان را به پیش ببرند، اگر روی اندیشه های افغانی فعالیت کنند، خلاف میل رسانه و حلقات حامی آن بوده و بناً وظیفه شان را از دست می دهند، با تهدید ها در جامعه مواجه می شوند، فکر می کنم، این یک تهدید عمده است و می توانم آن را سونامی پنهان بنامم.»


در گزارش سال 2011 SAFMA در مورد وضعیت خبرنگاران در افغانستان که به روز یکشنبه منتشر شد، گفته شده است که خبرنگاران نه تنها با مشکلات امنیتی بلکه با عدم مصوونیت کاری هم چنان دست و پنجه نرم می کنند.
شماری از خبرنگاران افغان نیز از موجودیت چنین مشکلات شکایت دارند. عارفه بهارت صابر یکی از این خبرنگاران در مورد چنین می گوید:

« در رسانه های خصوصی بیشتر دیده شده که صاحب رسانه خبرنگار را به ذوق خود می خواهد استعمال کند و در صورت که مطالب از طرف خبرنگار به ذوق و سلیقه وی آماده نشوند برای ماه ها از پرداخت معاش به خبرنگار خودداری می کند.»

در گزارش تازه ی انجمن آزاد خبرنگاران جنوب آسیا در افغانستان گفته شده است، در کنار گروه های مسلح، نیروهای بین المللی، مردم عام و حکومت افغانستان در سال 2011 با خبرنگاران در این کشور از خشونت کار گرفته اند.

اما ریاست جمهوری افغانستان مخالف هر نوع خشونت با خبرنگاران است.

حامد علمی معاون سخنگوی ریاست جمهوری می گوید، کوشش می کنند فضای بهتر کاری را برای خبرنگاران مساعد بسازند.

انتقاد هایی وجود دارد که در گذشته هم حکومت افغانستان به خبرنگاران چنین وعده هایی داده، اما به گفته ی خبرنگاران، آنچه را حکومت وعده داده، طوری که انتظار می رفت، عملی نکرده است.

به اساس گزارش سال 2011 موسسه ی NAI یا حمایت کننده ی رسانه های آزاد افغانستان، ادامه ی مداخله ی مقام ها در کار خبرنگاران، عدم دسترسی به موقع خبرنگاران به اطلاعات دست اول و افزایش میزان خشونت با خبرنگاران از مواردی اند که گفته می شود ادعا ها در مورد عدم توجه لازم حکومت به رسانه ها و خبرنگاران را درست به اثبات می رسانند.
XS
SM
MD
LG