لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۲۵

جنگلات ولایت فاریاب در معرض نابودی قرار دارد


مسوولان ادارهء زراعت ، مالداری و آبیاری ولایت فاریاب نگرانی خود را مبنی بر قطع جنگلات طبیعی در این ولایت ابراز کردند.

اسدالله «بهار» رییس ریاست زراعت فاریاب می گوید، در این میان بیشتر جنگلات درخت پسته نابود شده است:

« از سروی های که توسط اداره محیط زیست ملل متحد اجرا شده معلوم می شود که طی چهار دههء اخیر جنگل های پسته به اندازه ی 70 فیصد و جنگل های سوزنی برگان و بلوط به اندازهء 50 درصد کاهش یافته است .

جنگل های پسته و علفچرها از جمله سرمایه های طبیعی به شمار می روند. این منابع مورد هجوم متنفذین قومی قرارگرفته از مساحت و مثمریت آنها خیلی زیاد کاسته شده است. قابل یادآوریست که اگر وضع به همین منوال ادامه یابد این کشور بعد از 30 سال فاقد این سرمایهء طبیعی خواهد گردید.»

آقای بهار می افزاید، برعلاوه قطع جنگلات زنده گی حیات وحش رو به نابودی گذاشته شده و اکثریت حیوانات وحشی ساحات جنگلی نیز از بین خواهند رفت:

« این منابع با آنکه از ملکیت های دولت به شمار می آیند در این جا مورد استفاده مردم قرار داشته و از سطح حاصل دهی آنها خیلی زیاد کاسته اند.

موازی برآن حیات وحش نیز در این جا رو به نابودی گذاشته است.»

در مورد اینکه جنگلات روی چی عوامل اینگونه در کشور منجمله ولایت فاریاب تخریب شده است باز هم رییس اداره زراعت فاریاب پاسخ می دهد:

«خشکسالی های پیهم تاثیرات ناگواری را بالای محیط زیست یعنی جنگلات این کشور وارد کرده است. اکثر این جنگل ها رو به نابودی گذاشته است و حجم عمومی آنها بیش از 50 درصد کاسته است.»

در این حال اهالی و باشنده گان ولایت فاریاب نیز با ابراز نگرانی می گویند، دولت باید جهت قطع جنگلات تدابیر لازم را روی دست بگیرد.

یک تن از باشنده های ولایت فاریاب در مورد چنین گفت:

« نام من عبدالرشید یک تن ازباشنده گان ولایت فاریاب. قسمی که برهمه معلوم است، قطع جنگلات ازنگاه شریعت نیز درست و جایز نیست و محیطی که ما درآن زنده گی می کنیم برای ما و شما غرس درختان مثمر و غیر مثمر ضروریست زیرا که درختان مثمر و غیرمثمر باعث شادابی کشورعزیزما می گردد.برای اشخاصیکه مسوولیت ندارند و بدون مسوولیت جنگلات را قطع می کنند، در آینده باعث خرابی محیط زیست ما می گردند و ما از دولت خواهشمندیم که از همچوا فراد و اشخاص غیر مسوول که سبب قطع درختان می شوند جلوگیری به عمل بیاورد.»

اما در خصوص اینکه آیا جهت احیای مجدد جنگلات تخریب شده و یا ایجاد ساحات سبز در این ولایت کارهای هم صورت گرفته است یا خیر آقای بهار در زمینه می گوید :

« خوشبختانه در ولایت فاریاب قسمیکه شما در کمربند سبز می بینید به خاطراحیای مجدد ساحات سبز و حفاظت جنگلات کارهای هم صورت گرفته که در این روزها هم کار جریان دارد.»

او به منظور احیای مجدد جنگلات پیشنهادات دیگر را نیز مطرح کرد:

«قوانین جنگلات و علفچرها باید نهایی گردیده و طی آن حق مالکیت و دسترسی به این منابع با در نظرداشت روش های جنگل داری اجتماعی روشن گردد. قطع جنگل، قاچاق چوب، تعویض ساحات علفچرها به زمین های زراعتی الی انفاذ قوانین فوق الذکر ممنوع اعلان گردد.»

به گفته مسوولان اداره رزاعت در مجموع سه نوع جنگل در سطح فاریاب به گونه طبیعی موجود بوده که آن عبارت از جنگلات پسته، ارچه و گز می باشد. این جنگلات طبیعی طی سه دهه جنگ و عدم حاکمیت قانون در کشور در معرض نابودی قرارگرفته و این امر سبب شده تا در خرابی محیط زیست نقش منفی را ایفا نماید.


گزارشگر: رحمت الله رها
XS
SM
MD
LG