لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
یکشنبه ۳۱ حمل ۱۴۰۴ کابل ۰۱:۴۰

فاروقی: تصویب سند ستراتیژیک دست مداخلهء همسایه ها را کوتاه می سازد


وزارت امور خارجهء افغانستان، سفارت ایالات متحده امریکا در کابل و حزب حق و عدالت از تصویب موافقتنامهء همکاری های درازمدت استراتیژیک با امریکا توسط ولسی جرگه، استقبال کردند.

این موافقتنامه به روز شنبه با اکثریت آراء در ولسی جرگه افغانستان تصویب گردید.

تصویب موافقتنامهء همکاری های ستراتیژیک درازمدت میان امریکا و افغانستان از سوی ولسی جرگهء این کشور سبب می شود تا دست مداخله گرانهء کشور های همسایه افغانستان در امور این کشور کوتاه شود.

این اظهارات را حمید الله فاروقی سخنگوی حزب حق و عدالت افغانستان به روز یکشنبه در صحبت با رادیو آزادی ابراز کرد.

آقای فاروقی همچنان افزود، که موجودیت چنین یک موافقتنامه میان افغانستان و امریکا، افغانستان را در سطح جهان مطرح می سازد.

آقای فاروقی در ادامه صحبت هایش چنین گفت:

« پیام هایی که از طریق این توافقنامه برای ملت افغانستان، برای همسایه ها ابلاغ شده به وضاحت بیانگر اینست که افغان ها در کشمکش ها و در مشکلات و معضلات امنیتی اقتصادی و سیاسی که دارند تنها نیستند و کسانیکه خواب رسیدن به قدرت از طریق زور می خواهند افغانستان را دوباره دستخوش جنجال ها و مشکلات سال های قبل روبرو بسازند به آنها این پیام رسید و دستگاهای استخباراتی منطقه که متاسفانه خواب هایی را در رابطه به افغانستان در ذهن شان داشتند آنها نیز این پیام را گرفتند که افغانستان تنها نیست.»

موافقتنامهء همکاری های ستراتیَژیک درازمدت میان افغانستان و امریکا به روز شنبه با اکثریت آرا از سوی ولسی جرگه تصوب شد.

در همین حال سفارت امریکا در کابل از تصویب این موافقتنامه در ولسی جرگه استقبال نموده و به نقل از بارک اوباما رییس جمهور امریکا گفته است که امریکا افغانستان را تنها نمی گذارد.

وزارت امور خارجه افغانستان می گوید، تصویب این موافقتنامه از سوی ولسی جرگه نشان دهندهء اینست که نماینده های مردم نیز علاقمند هستند تا روابط درازمدت با امریکا برقرار شود.

داکتر زلمی رسول وزیر خارجه کشور به روز یکشنبه در یک نشست خبری به رسانه ها در این مورد چنین گفت:

« سند مشارکت ستراتیژیک با ایالات متحده امریکا که دیروز ولسی جرگه با اکثریت آرا آن را تصویب نمود، اکثریت قاطع وکلای ولسی جرگه این پروسه را قبول کردند و رای دادند و این یک قدم بسیار مثبت است و نشان دهندهء اینست که اکثریت قاطع مردم افغانستان طرفدار امضای این سند بودند و این یک قدم نیک برای دیموکراسی و آیندهء افغانستان است.»

خواستم در این رابطه عکس العمل ایتلاف ملی و جبهه ملی افغانستان را نیز داشته باشیم اما با وجود تلاش های مکرر آنها از ابراز نظر در این مورد خود داری نمودند.

سند همکاری های درازمدت استراتیژیک یک ماه پیش میان روسای جمهور افغانستان و ایالات متحده امریکا در کابل به امضا رسید که نگرانی هایی شماری از همسایه های افغانستان را برانگیخت.

گزارش ها می رسانند که در این اواخر پاکستان و ایران با استفاده از تمام امکانات و قوت شان تلاش کردند، تا مانع تصویب این موافقتنامه از سوی شورای ملی افغانستان شوند.
XS
SM
MD
LG