لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
پنجشنبه ۱۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۰۴

روسیه: امریکایی ها بعد از سال 2014 در افغانستان چی می کنند؟


نیکولای پاتروشیف (Nikolai Patrushev) منشی شورای امنیت ملی روسیه
نیکولای پاتروشیف (Nikolai Patrushev) منشی شورای امنیت ملی روسیه
یک مقام ارشد شورای امنیت ملی روسیه گفته است، ایالات متحدهء امریکا باید ماموریت و ظرفیت پایگاه های نظامی آن کشور را در افغانستان بعد از خروج نیروهای محارب بین المللی در سال 2014 از آن کشور، روشن سازد.

نیکولای پاتروشیف (Nikolai Patrushev) منشی شورای امنیت ملی روسیه در یک مصاحبه با آژانس خبری انترفکس گفته است:
«با وصف اعلان امریکا در مورد اینکه پلان ایجاد پایگاه های نظامی دراز مدت را در افغانستان ندارد، ما می دانیم که امریکایی ها بعد از سال 2014 در این کشور باقی می مانند.»

آژانس خبری دی. پی. آی آلمان با نقل قول از نیکولای پاتروشیف منشی شورای امنیت ملی روسیه می نویسد که گفته است:
«روسیه تاسیس پایگاه های دراز مدت نیروهای خارجی را در افغانستان که می تواند برضد کشور های منطقه از آن استفاده شود، غیر قابل پذیرش می داند.

نیکولای پاتروشیف می گوید:
« اگر تصور می شود که ماموریت نیروهای بین المللی تامین ثبات تا سال 2015 خاتمه می یابد، پس ما باید بدانیم که این پایگاه ها چی خواهند کرد و چی ماموریت دارند.»

برخی کارشناسان به این باورند که روسیه از گذشته ها مخاف حضور نیرو های بین المللی در این منطقه بوده، آن را مخالف منافع ملی خود دانسته است.
فاروق بشراستاد پوهنځی حقوق و علوم سیاسی و کارشناس مسایل سیاسی افغانستان با اشاره به اظهارات اخیر نیکولای پاتروشیف می گوید، زمانیکه اتحادشوروی وقت به اروپایی شرقی رفت، آیا از کسی پرسیده بود که اینک همچو سوال هایی را از افغانستان و امریکا می کند؟

به گفتهء نیکولای پاتروشیف، روسیه به این تصوراست که نفوذ طالبان افزایش می یابد و نیرو های پولیس و اردوی ملی افغانستان توانایی تامین امنیت را در کشور ندارند. ایالات متحدهء امریکا و ناتو باید اکمالات تجهیزات، آموزش و تریننگ نیرو های امنیتی افغانستان را افزایش دهد تا آنها بتوانند در برابر حملات موجود طالبان مقاومت کنند.

فاروق بشر کارشناس مسایل سیاسی افغانستان در خواست منشی شورای امنیت ملی روسیه کاملاً متناقض و بی اساس خوانده است.

با امضای توافقنامهء همکاری های ستراتیژیک بین روسای جمهور افغانستان و امریکا بتاریخ اول ماه می سال جاری، واشینگتن و کابل وارد یک مرحلهء تازهء از مشارکت در عرصه های اقتصادی، حکومت داری، نظامی و سایر عرصه های مورد علاقه بین دو کشور شده اند.

اما امضای این تفاهمنامه عکس العمل های را بین کشورهای همسایهء افغانستان در قبال داشت؛ نخست ایران با شدت در برابر آن مخالف نشان داد، اینک روسیه نیز با تردید و پرسش با آن بر خورد می کند.
XS
SM
MD
LG