لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۸:۱۱

کراکر: در جنگ های آینده از جنگ افغانستان و عراق پند گرفته شود


راین کراکر سفیر امریکا در افغانستان، فردی که در امور افغانستان و عراق بیشتر از هر امریکایی دیگر دخیل تر بوده است می گوید، پالیسی سازان امریکایی باید در مورد جنگ های آینده به شمول غور روی مسایل ایران و سوریه، از درس های نه چندان ماضی دور بی آموزند.

به نوشته نیویورک تایمز، کراکر 63 ساله با وجود آنکه از یک مریضی جدی رنج می برد، با آنهم نمی تواند افکارش را از بحران های فارغ سازد که در آن تخصص دارد، یعنی مسایل افغانستان، پاکستان، عراق، ایران، سوریه و لبنان.

راین کراکر در جریان مصاحبه با نیویارک تایمز گفته است، امریکا باید عواقب دردناک جنگ را به یاد داشته باشد، حدود اصلی قدرت خود را بداند، و به این مساله توجه کند که راه خارج شدن از یک معضله اکثراً مشکل تر از خود آن معضله است.

وی می گوید، با خونسردی و فکر آرام محاسبه کنید که آیا شما واقعاً فکر می کنید که می توانید حالات را به مسیر درست رهنمایی نمایید.

به نوشته روزنامه، کراکر که در پایان این ماه تقاعد می کند، خودش ماموریت را پایان می دهد که بعد از خروج نیروهای امریکایی از ویتنام آغاز شده بود و این ماموریت زمانی خاتمه میابد که تلاش های دولت سازی در افغانستان نیز در حالی ختم شدن اند ولی این تلاش ها به نتیجه که پالیسی سازان انتظار آنرا داشتند، نی انجامیده است.

به نوشته نیویارک تایمز این امید که عراق یک کشور با ثبات و از جمله متحدین امریکا در کشور های عرب باشد، به ناامیدی انجامیده است و در بدل، حکومت مستبدی در آن کشور برقرار شده است که به ایران تمایل دارد ولی در افغانستان سوال های موجود اند، مثلاً این که آیا انتخابات آینده در آنکشور عادلانه خواهد بود، آیا نیروهای افغان قادر به مقابله با تندروان خواهند بود و آیا حکومت افغانستان به پای خود خواهد ایستاد؟؟

کراکر در این تردیدی ندارد که امریکایی ها در قلمرو دیگران، بیگانه هستند. او می گوید، امریکایی ها در کشور خود نه بلکه در خاک دیگران مشغول جنگ اند، پس باید در مورد فضا، تاریخ و سیاست این کشورها معلومات لازم داشته باشند.

روزنامه می افزاید، آقای کراکر با وجود آنکه در محضر عام خوشبین به نظر می رسد، ولی دیپلوماتان همکار وی می گویند، نظریات شخصی کراکر از آنچه وی در محضر عام ابراز می کند، فرق دارد.

به گفته این دیپلوماتان، کراکر بر اساس تجربه های 38 ساله اش، گاهگاه با حدود قدرت امریکا و دشمنی با ارزش های امریکا در جهان که امریکا در دفاع از آن قرار دارد مقابله کرده است.

در روشنایی همین تجربه ها، آقای کراکر نخست در عراق و سپس در افغانستان، در ایجاد اعتماد بین رهبران سیاسی موفق شد.

یک سال پیش زمانی که کراکر به افغانستان رسید، رییس جمهور کرزی به سبب آنچه بی احترامی از سوی کشورهای غربی در مورد نتایج انتخابات ریاست جمهوری افغانستان خوانده می شد، خشمگین بود.

به نوشته نیویارک تایمز، راین کراکر توانست با وجود مخالفت های ایران و پاکستان، رییس جمهور کرزی را به منافع توافق همکاری های درازمدت ستراتیژیک با امریکا قناعت دهد.
XS
SM
MD
LG