لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
شنبه ۶ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۳:۱۶

قیام کنندگان در غزنی هر روز علیه طالبان می جنگند


بیش از 250 نفر در ولسوالی اندر ولایت غزنی سلاح بر داشته و تقریباً هر روز علیه طالبانی می جنگند که می خواهند ساحه را دوباره تصرف کنند. مبارزه مسلحانه علیه طالبان زمانی آغاز شد که طالبان دروازه های مکاتب و دکان ها را بستند و از سوی دیگر مردم فکر کردند که طالبان خارجی هستند و از پاکستان هدایت می گیرند.

بنوشته روزنامه دیلی تلگراف، در مدت چهار ماه جنگ، بیست نفر از جمله قیام کنندگان کشته شدند و اکنون به ادعای آنها تمام ولسوالی اندر از وجود طالبان پاک گردیده است.

این پیشرفت با دقت از طرف ناتو و مقامات غربی نظارت می شود به این معنی که آنها از مدت ها به این طرف امیدوار بودند شاید، سرکوبی طالبان روزی به جنبش مشابه بهار عرب علیه شبکه القاعده در عراق تبدیل شود. در عین زمان آنها شک دارند که چه کسی این قیام را رهبری می نماید و ازین تشویش دارند که مبادا این قیام توسط رهبران سایر دسته ها یا گروپ ها اختطاف شده باشد.

لطف الله کامرانی که قوماندانی یک تعدادی از جنگجویان ضد طالبان را به عهده دارد به روزنامه دیلی تلگراف گفته است، از زمان بیرون راندن طالبان به این طرف، یک تعداد زیاد قریه جات در ولسوالی اندر قادر شدند دوکان های شان را باز کنند و مکاتب را دوباره فعال بسازند.

کامرانی می گوید، در سال های اخیر مخالفت علیه طالبان بیشتر شده بود، آنها از پاکستان هدایت می گرفتند و قوانین پاکستان را در افغانستان تطبیق می کردند. محمد نذیر یک شخص دیگر می گوید، در آغاز از طالبان استقبال شد، اما طالبان بعداً ظالمانه عمل کردند. دکانها را بستند، مکاتب را بستند، بچه های من مکتب نمی رفتند. در گذشته ما چندین بار راجع به اینکه چه کاری باید انجام داد صحبت کردیم، بلاخره تصمیم گرفتیم که در بهار باید دست به قیام بزنیم.

روزنامه می نویسد، بسیاری ناظرین هنوز هم شک دارند که چه کسی بصورت واقعی در عقب این قیام قرار دارد. اعضاوی ولسی جرگه و مقامات غربی می گویند، اسد الله خالد آمر امنیتی زون جنوب تلاش کرد تا کنترول قیام را بدست بگیرد و آنرا به سایر جاها هدایت کند. اما اسد الله خالد ادعا می کند که او مستقلانه عمل کرده و می خواست قیام را در جهت بدست آوردن سلاح کمک نماید.

نگرانی دیگر اینست که شاید این جنگ توسط گروپ های رقیب در زیر پوشش قیام مردمی برای بدست آوردن قدرت براه انداخته شده باشد.

محمد عارف شاه جهان آمر سابق امنیت ملی ولایت غزنی می گوید، این قیام توسط اعضای حزب اسلامی حکمتیار طرح ریزی شده است. اما فیض اله فیضان سابق والی و یک قوماندان بلند پایه حزب اسلامی که نقش رهبری قیام را بعهده دارد می گوید، این قیام صد درصد مردمی است. به هیچ حزب سیاسی مربوط نیست، بلکه ما متشکل هستیم از تمام گروپ های سابق.
XS
SM
MD
LG