لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۳ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۴:۵۷

در هفته جاری 33 هزار عسکر امریکایی به خانه های شان بر می گردند


دو سال قبل، بارک اوباما رییس جمهور ایالات متحده امریکا حدود 33000 عسکر اضافی را برای تقویت نیروهای این کشور به افغانستان فرستاد. اما اکنون روند بازگشت این عساکر اضافی در حال تکمیل شدن است و قرار است که همه این 33000 عسکر در هفته جاری به خانه های شان بر گردند.

به این ترتیب حدود 68000 عسکر امریکایی همراه با نیروهای ایتلاف ناتو و شرکای افغان شان باقی می مانند تا پلان انتقال کامل مسوولیت های امنیتی را به نیروهای افغان تا ختم سال آینده تطبیق و عملی نمایند.

بنوشته آژانس خبری اسوشیتد پرس، هدف از تقویت و فرستادن نیروهای اضافی این بود تا فشار نظامی بالای رهبران طالبان که اکثراً آنها در پاکستان بود و باش دارند بیشتر شود و آنها مجبور گردند که به میز مذاکره حاضر شوند، اما چنین چیزی تحقق نیافت. تماس های ابتدایی آغاز گردید اما بعداً با موانع روبرور گردید.

در دسامبر سال 2009 میلادی زمانی که بارک اوباما فرستادن 33000 عسکر اضافی را اعلان نمود گفت، هدف این بود تا ابتکار را در یک جنگ که به شکست مواجه نگردیده ولی برای چندین سال است که به عقب بر می گردد بدست بگیرد.

ستیفن بایدل (Stephen Bidle) پروفیسور امور بین المللی در پوهنتون جورج واشنگتن و بعضاً مشاور قوماندانان امریکایی در افغانستان بروز دوشنبه به آژانس خبری اسوشیتد پرس گفت، او خوش بینی هایش را در مورد انتقال مسوولیت های امنیتی به نیروهای افغان از دست می دهد. او در یک مصاحبه تلفونی گفت، معلوم می شود که ما یک جنگ در حال بن بست را به نیروهای افغان تحویل میدهیم.

« معنی آن اینست که از کانگرس امریکا خواسته می شود تا برای سال ها و سال ها چک ها برای حمایت از نیروهای افغان بنویسد، بدون اینکه استدلال قابل باور برای پایان دادن موفقانه آن حد اقل در میدان جنگ وجود داشته باشد. »

مشکلات به سرعت افزایش می یابد تا جای که بعضی تحلیلگران می گویند، بلاخره این جنگ بکجا خواهد انجامید؟
دگلس اولیفانت (Douglas Ollivant) یک افسر سابق نظامی امریکایی که در سال های 2007-2008 در عراق اجرای وظیفه کرده و در سال های 2010 تا 2011 به حیث مشاور ضد شورش با قوماندانان امریکایی در شرق افغانستان کار کرده می گوید، ما اخیراً شاهد یک سلسله حوادث تاسف آوری در افغانستان بودیم که در مجموع واقعاً بسیار مشکل است بگویم، کمترین بهبودی در چگونگی اوضاع به مشاهده می رسد.

بنوشته آژانس، نگرانی ها راجع به حملات نیروهای امنیتی افغان علیه شرکای امریکایی و ناتو شان بجایی رسیده که جنرال جان الن قوماندان نیروهای امریکایی و ناتو بروز یکشنبه به قوماندانان پایین رتبه هدایت داد تا محافظت های امنیتی را مورد ارزیابی قرار بدهند و بعضی عملیات های مشترک با نیروهای افغان را موقتاً محدود بسازند.

جنرال مارتن دمپسی لوی درستیز ایالات متحده امریکا نیز بروز یکشنبه به آژانس گفت، حملات داخلی یک تهدید جدی است که باید تغیر کند. او همچنان گفت، ضرورت است تا حکومت افغانستان در جهت تغیر این وضع گام های جدی بردارد. اما لیون پنیتا وزیر دفاع امریکا بروز دوشنبه گفت، حملات داخلی آخرین نفس هایی است که نشان می دهد طالبان ضعیف شده است.
XS
SM
MD
LG