لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
دوشنبه ۱ ثور ۱۴۰۴ کابل ۱۰:۵۵

نگرانی ها در مورد وضعیت اطفال در افغانستان!؟


نهاد های جامعهء مدنی افغانستان از وضعیت اطفال در این کشور به شدت ابراز نگرانی می کنند.

اعضای نهاد بنام «کاروان تغییر» تجاوزات جنسی و سوء استفاده های نظامی از اطفال را از عمده ترین مشکلاتی می خوانند که اطفال در افغانستان با آن مواجه اند.

اعضای نهاد «کاروان تغییر» از حکومت افغانستان می خواهند تا در بخش تطبیق قوانین کشور و کنوانسیون های بین المللی متعهد باشد.

شماری از اعضای این نهاد که به روز دوشنبه در نشستی در کابل صحبت می کردند، از حکومت خواستند تا از شامل شدن اطفال زیر سن هژده سال به صفوف نیروهای امنیتی کشور جلوگیری نماید.

محمد رحیم جامی یکی از اعضای این نهاد گفت که سوء استفاده های جنسی و نظامی از عمده ترین مشکلاتی است که اطفال در افغانستان با آن مواجه اند:

« خشونت های که اطفال و نوجوانان ما در افغانستان بیشتر با آنها رو به رو هستند سوء استفاده های جنسی و تجاوزات جنسی اند. مورد دوم که بیشتر در افغانستان مروج است، ازدواج های بدون رضایت دو طرف اند. مورد سوم قربانی شدن اطفال در ساحات جنگی و در مناطق پس از جنگ می باشد.»

این نهاد همچنان از حکومت می خواهد تا با افرادی که حقوق کودکان و جوانان را نقض می کنند، برخورد قانونی نماید.

در قطعنامه این نهاد از دولت و جامعهء بین المللی خواسته شده تا در قسمت رفع مشکلات کودکان کارگر توجه نموده و سهولت ها را برای آنان فراهم نمایند.

این نشست به روز دوشنبه به مناسبت تجلیل از روز جهانی جلوگیری از سوء استفاده و خشونت علیه کودکان و جوانان در کابل برگزار گردیده بود.

این نشست از سوی شماری از نهاد های مدنی زیر عنوان «کاروان تغییر» برگزار گردیده بود.

این نشست در حالی برگزار می گردد که شمار زیاد از اطفال در کشور مصروف انجام کار های شاقه اند.

برخی از این کودکان در شهر کابل در صحبت با رادیو آزادی گفتند که آنان بخاطر پیدا کردن نفقه برای خانواده های شان مجبور اند وظایفی را انجام دهند که هرگز به آن علاقمندی ندارند:

« اسم من سعدیه، ده ساله استم. از مجبوریت خریطهء پلاستیکی می فروشم و از همین طریق مصارف خانه را پیدا می کنم.»

« نام من وحیده است، نه ساله استم. خریطهء پلاستیکی می فروشم و روزانه 50 الی 100 افغانی از این طریق پیدا می کنم.»


« اسم من وسیمه است، ده ساله استیم. کاغذ برای سوخت تنور جمع می کنم.»

در عین حال وزارت کار و امور اجتماعی، شهدا و معلولین می گوید که آنان در ده سال گذشته تلاش های زیاد را جهت فراهم نمودن سهولت ها برای اطفال در افغانستان انجام داده اند.

علی افتخاری سخنگوی وزارت کار و امور اجتماعی که نیز در این نشست حضور داشت گفت که آنان توانسته اند از شش ملیون طفل در معرض خطر در افغانستان حدود سه ملیون طفل را به نحوی تحت پوشش قرار دهند:

« تلاش های زیاد در این بخش صورت گرفت، از مجموع تخمینی شش ملیون طفل که در معرض خطر قرار دارند، حدود سه ملیون آنان تحت پوشش قرار گرفته اند.
مراکز حمایوی در مرکز و ولایات ایجاد شده اند از اطفال که مورد خشونت قرار می گیرند و یا قاچاق می شوند و یا مورد سوء استفاده قرار می گیرند، حمایت می کنند.»


این نگرانی ها در حال مطرح می شوند که در این اواخر تجاوزات جنسی بر کودکان در شماری از ولایات افغانستان افزایش یافته اند.

به تازه گی به دختر پنج ساله در ولایت بلخ و به یک دختر سه ساله در ولایت تخار تجاوز جنسی صورت گرفته است.

شماری از آگاهان، موجودیت فرهنگ معافیت از قانون و عدم تطبیق مجازات مجرمین را از جمله عوامل ازدیاد خشونت ها علیه اطفال می دانند.

سحرلیوال
XS
SM
MD
LG