لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
سه شنبه ۹ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۲۴

کریم خلیلی: در استخدام کارمندان صحی توازن در نظر گرفته نشده است


محمد کریم خلیلی معاون دوم رییس جمهور افغانستان
محمد کریم خلیلی معاون دوم رییس جمهور افغانستان
معاون دوم ریاست جمهوری افغانستان می گوید که در استخدام کارمندان صحی در تمام ولایت کشور توازن در نظر گرفته نشده است.

به گفتهء معاون دوم ریاست جمهوری، نبود توازن در استخدام کارمندان صحی سبب شده تا عرضه خدمات در این بخش به تمام ولایت کشور یکسان ارایه نگردد.

محمد کریم خلیلی که به روز شنبه در سیمینار ملی هماهنگی عرضه خدمات صحی در کابل سخنرانی می کرد گفت که باید در این زمینه بیشتر توجه شود.

هر چند وی از کار کرد های یازده سالهء وزارت صحت عامه به نیکی یاد کرد اما گفت که هنوز هم در بسیاری از مناطق دور دست کشور دسترسی به خدمات صحی معیاری مشکل است:

« متخصصان و داکتران ما اکثراً در شهر ها بخصوص پایتخت کشور تراکم نموده اند و کمتر علاقه دارند تا در مناطق دور دست کشور وظیفه ایفا نمایند، این مساله سبب گردیده تا مردم به یک سلسله مشکلات و عدم دسترسی به عرضه خدمات صحی یکسان مواجه شوند و عدالت در توزیع خدمات صحی تامین نگردد، من از وزارت صحت عامه می خواهم که برای رفع این مشکل میکانیزم را در نظر بگیرد تا همه مردم از خدمات صحی بهره مند شوند.»

این انتقاد در حالی صورت می گیرد که وزارت صحت عامه به هدف عرضهء خدمات صحی یکسان سیمینار سه روزهء را به اشتراک مسوولان صحی 34 ولایت به راه انداخته است.

مقام های این وزارت می گویند که در این سیمینار اشتراک کنندگان روی مشکلات و نیازمندی های صحی بحث می کنند و در اخیر راه های حل برای آن جستجو می شود.

در همین حال شماری از اشتراک کنندگان این سیمینار از عدم توازن در زمینه استخدام کارمندان صحی حکومت مرکزی را انتقاد می کنند.

داکتر تیمور شاه یوسفی رییس صحت عامه ولایت دایکندی در مورد چنین گفت:

« یکی از مشکلات دیگر ما در ولایت دایکندی کمبود کارمند صحی است کارمند صحی مسلکی، مخصوصاً داکتر زن.
سیستم فعلی وزارت صحت عامه که در افغانستان تطبیق می گردد یک سیستم دوگانه است، کارمند صحی زن که باید در ولایات باشند در این رابطه ما مشکلات داریم ما کارمند صحی زن نداریم.»


در موج از همین انتقادات، وزیر صحت عامه می گوید که به هدف حل این مشکل اقداماتی را روی دست دارد.

ثریا دلیل می گوید که برای تشویق کارمندان صحی به خاطر کار در ولایات دور دست، یک مقدار معاش امتیازی مد نظر گرفته است:

« برای این کار وزارت صحت عامه معاشات منطقوی را معرفی کرده به سطح ولسوالی ها یعنی همکاران ما که در سطح ولسوالی ها کار می کنند معاشات منطقوی معرفی شده است، برای خانم ها الی 250 درصد و برای مردان تا 125 درصد معاشات منطقوی افزایش یافته است، در پهلوی آن ما تلاش می نمایم که با ابتکارات جدید بصورت فعالانه در استخدام پرسونل طبی مخصوصاً پرسونل زنانه در ولایات کشور پیشگام باشیم.»

افزایش نا امنی ها و نبود امکانات خوب زندگی در شماری از ولایات دور دست، سبب شده تا تعداد اندک از داکتران حاضر به کار در آن محلات شوند.

در گذشته شماری از اعضای مشرانوجرگه مقام های این وزارت را متهم کردند که پست های مهم این وزارت را در مرکز و ولایات امن به اقارب شان داده اند.
XS
SM
MD
LG