لینک‌های قابل دسترسی

خبر تازه
چهارشنبه ۱۰ ثور ۱۴۰۴ کابل ۰۲:۴۸

مفتی ابو حریره محی الدین: علمای پاکستانی در کنفرانس کابل اشتراک نمی کنند


مفتی ابو حریره محی الدین
مفتی ابو حریره محی الدین
علمای دینی پاکستان از شرکت در کنفرانسی که قراراست در کابل به هدف تقبیح خشونت ها و ختم جنگ افغانستان به راه بی افتد، ابا ورزیده اند.

به گفتهء آن ها این کنفرانس حملهء یک طرفه بر طالبان خواهد بود، نه یک کنفرانس برای صلح.
علمای دینی پاکستان که از تبصره های ضد طالبان از سوی تعدادی افغانها خشمگین اند دیروز گفتند، کنفرانس علمای دینی را که قراراست در ماه مارچ امسال به هدف تقبیح خشونت ها و ختم جنگ افغانستان به راه بی افتد، تحریم می کنند.

مفتی ابو حریره محی الدین رهبر علمای پاکستان درنامهء فرستاده شده به همتای افغانستانش به روز یکشنبه ازین موضوع خبر داد.

دراین نامه که یک کاپی آن به دست آژانس خبری اسوشیتد پرس رسیده است، تعدادی از علمای دینی افغان متهم شده اند که از الفاظ نامناسب درمورد طالبان استفاده می کنند. درنامه گفته شده این کنفرانس یک حملهء یک طرفه بر طالبان خواهد بود، نه یک کانفرانس برای صلح.
مفتی ابو حریره محی الدین رهبر علمای پاکستان در صحبتی با بخش مشال رادیو آزادی گفت، شورای علمای افغانستان تلاش دارد دراین کنفرانس از یک جانب حمایت کند، به همین دلیل دراین کنفرانس شرکت نمی کنند. وی اظهار داشت:
«به آنها گفته بودیم، اگر به آجندای سه نکته یی پابند باشید، از کسی حمایت و با جانب دیگر مخالفت نکنید و برضد کسی صحبت نکنید، دراین جلسه شرکت خواهیم کرد.»

گفته می شود این تصمیم علمای دینی پاکستانی، پلانی را نقش برآب کرده است که کابل و اسلام آباد روی آن، در ماه نوامبر سال گذشته توافق کرده بودند.

این اقدام، اجلاس حدود 500 عالم دینی افغان و پاکستانی را در بر داشت تا در کابل باهم جلسه نموده، موقف مشترک شان را در مخالفت با خشونت ها ابراز داشته، حملات انتحاری را تقبیح نموده و از تمام جوانب بخواهند، تا راه صلح را پیش گیرند.

درآن وقت این پلان همچو نشانه یی از گرمی دوباره روابط بین افغانستان و پاکستان دیده شد، ولی نامهء اخیر علمای دینی پاکستان چنان نشان می دهد که توافق بین دوکشور همسایه کار ساده یی نیست.

ولی با آن هم، در تلاش ها برای رسیدن به صلح درافغانستان بعد از خروج نیروهای خارجی از آن کشور، نقش پاکستان کلیدی دانسته می شود و چشم امید به سوی اسلام آباد دوخته شده است که بتواند طالبان را به میز مذاکره بکشاند.

قابل ذکر است که تعدادی از علمای دینی افغان امیدوار بودند که در جلسهء علمای دینی افغان و پاکستانی درکابل حدود 500 عالم دینی دوکشور بتوانند، در فراخواندن طالبان به میز مذاکرات به شکل غیر مستقیم کمک کنند.

اما و جنجال های هفته گذشته زمانی آغاز شد که هیات از علمای پاکستانی در اسلام آباد پیشنهاد کرد که در اجلاس کابل، نماینده گان طالبان نیز باید حضور داشته باشند.
مولوی شهزاده شاهد عضو شورای علمای افغانستان به آژانس خبری اسوشیتد پرس گفته است، این نامه را دریافت کرده اند، اما درحال حاضر درمورد جزییات آن صحبت کرده، نمی تواند.
XS
SM
MD
LG